Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Το αντάρτικο πολεων ξαναγεννήθηκε; - Κτύπημα "από τα παλιά" στην Microsoft

Αυτό που οι αναλυτές της ΕΛΑΣ και ειδικότερα του τμήματος δίωξης "ειδικών εγκλημάτων βίας",
δηλαδή του τμήματος δίωξης τρομοκρατών, ανένεμεναν να συμβεί εδώ και καρό, δηλαδή επανεμφάνιση τυ αντάρτικού πόλεων, φαίνεται ότι συνέβη με ηχηρό τρόπο σήμερα τα ξημερώματα με την βομβιστική-εμπρηστική επίθεση στο κτίριο της Microsoft. Μία κίνηση υψηλού συμβολισμού, απέναντι σε ένα στόχο που έχει όλα αυτά που μισούν: Είναι πολυεθνική, αμερικανικής καταγωγής.

Κάποιοι συνδέουν την εμπρηστική βόμβα που δεν ανατινάχθηκε λόγω λάθους στην συνδεσμολογία στο μετρό του Αιγάλεω τον περασμένο Φεβρουάριο με την σημερινή επίθεση. Το γεγονός ότι δεν ήθελαν θύματα, απλά να κτυπήσουν ένα στόχο δείχνει ότι το νέο αντάρτικο έχει επαναπροσανατολίσει τους στόχους του διαπιστώνοντας ότι οι φόνοι σοκάρουν την κοινή γνώμη και δεν έχουν τα αποτελέσματα που επιθυμούν.

Oργανώσεις όπως ο ΕΛΑ, αλλά και η οργάνωση "Οκτώβρης '80" (δεν συνελήφθη ποτέ κανένας από αυτή την οργάνωση) είχαν "λαμπαδιάσει" ολόκληρη την Αθήνα στο αποκορύφωμα του αντάρτικου πόλεων μεταξύ 1975-1995, είτε με εκατοντάδες επιθέσεις σε στόχους ήσσονος σημασίας (π.χ. ΙΧ με ξένες πινακίδες) είτε με επιλεγμένα κτυπήματα σε πολυκαταστήματα.

Γι' αυτό απομάκρυναν τον φύλακα, ενώ χτύπησαν αργά τη νύχτα, την ώρα που στο κτίριο δεν υπήρχε κανένας από τα 125 άτομα που εργάζονται στην επιχείρηση. Αφού απείλησαν τους υπαλλήλους ασφαλείας της εταιρίας στην είσοδο του κτιρίου, εισέβαλαν με το όχημα στο ισόγειο και πυροδότησαν μεγάλο αριθμό από τα γκαζάκια που ήταν στο φορτηγάκι.

Από την έκρηξη και την πυρκαγιά καταστράφηκε το φορτηγάκι, ενώ προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο ισόγειο και ελαφρότερες, κυρίως από τους καπνούς, στον πρώτο όροφο.

Στο κλεμμένο φορτηγό βρέθηκαν υπολείμματα από τα γκαζάκια και πλαστικά δοχεία.

Η αστυνομία εκτιμά ότι υπήρχε και ομάδα κάλυψης, που σημαίνει ότι οι ένοπλοι ήταν πολύ περισσότεροι από τους τρεις που έκαναν την ενέργεια.

To κτίριο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από την πυρκαγιά, η οποία έφτασε μέχρι τον τρίτο όροφο. Να σημειωθεί ότι το κτίριο είχε πρόσφατα ανακαινιστεί.

Το κτίριο που στεγάζεται η εταιρεία πληροφορικής Microsoft, βρίσκεται στην λεωφόρο Κηφισίας 221 στο Μαρούσι και αξ αυτού του λόγου μλετούν στην αστυνομί τις κάμερες από τα πιθανά δρομολόγια διαφυγής.

Στην επίθεση υπολογίζεται ότι συμμετείχαν περί τα έξι άτομα συνολικά οπλισμένα με πιστόλια και πιθανόν επιθετικά τυφέκια ΑΚ-47.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο