Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

"Κουμπαράς" και μάλιστα άδειος κατάντησε το ΥΕΘΑ!Πάνε για νέες περικοπές στην Άμυνα

Υπουργείο κουμπαράς -και μάλιστα άδειος- έχει καταντήσει το ΥΕΘΑ.Το πρώτο υπουργείο
που επισκέπτονται οι υπουργοί Οικονομικών όταν έρθει η ώρα των περικοπών είναι το ΥΕΘΑ.Πιστεύοντας ή ελπίζοντας ότι εκεί πάντα κάτι θα βρουν να κόψουν.


Στο θέμα της περικοπής των αμυντικών δαπανών όλα τα κόμματα που παίζουν στο παιχνίδι της εξουσίας,συμφωνούν:”Θα κόψουμε από τις αμυντικές δαπάνες”,λένε. Και αυτό έκαναν αφού προηγήθηκε βέβαια το απόστευτο πάρτι της περιόδου 1996-2005,με αλόγιστες αγορές.

Για να το πούμε απλά ,με μια παλιά -προ ευρώ- έκφραση “τα δίφραγκα τελείωσαν”. Αλλά αν διαβάζουμε καλά τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρα που συναντήθηκαν στο ΥΕΘΑ ή δεν το ΄χουν καταλάβει ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν

Τι δήλωσαν οι δύο υπουργοί


Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ:

“Γνωρίζουμε ότι είναι μία δύσκολη εποχή για τη χώρα. Γνωρίζουμε ότι ο ελληνικός λαός, άρα και οι Ένοπλες Δυνάμεις που είναι ένα κομμάτι του ελληνικού λαού, κάνουν αιματηρές θυσίες. Κάνουμε όλοι αιματηρές θυσίες για να μπορέσουμε να περάσουμε μέσα από τις συμπληγάδες και τις μυλόπετρες στις οποίες βρισκόμαστε.

Πρώτιστο μέλημά μας, αγαπητέ φίλε Χρήστο, Υπουργέ Αναπληρωτή Οικονομικών, εδώ είναι να μπορέσουμε να εξοικονομήσουμε πόρους, αλλά αυτό να μην βλάψει σε τίποτα το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Ίσα-ίσα, πιστεύουμε ότι πρέπει να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την αποτρεπτική δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την επιχειρησιακή ετοιμότητά τους, αλλά και το ηθικό και το φρόνημά τους.

Όπως είπα και πριν, όσοι υπηρετούν σήμερα στις Ένοπλες Δυνάμεις έχουν υποστεί, ως ένα κομμάτι του ελληνικού λαού, αιματηρές θυσίες. Υπάρχουν πολλές οικογένειες ανδρών και γυναικών που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, που υφιστάμενες αυτές τις μεγάλες θυσίες - όσες δε είχαν πάρει και ένα στεγαστικό δάνειο - αντιμετωπίζουν άμεσο πρόβλημα από μήνα σε μήνα”.

Χ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ:

Είναι η πρώτη συνάντηση που κάνω ως Αναπληρωτής Υπουργός με οποιοδήποτε Υπουργείο για θέματα προϋπολογισμού. Αυτό δείχνει τον άμεσο και σημαντικό του χαρακτήρα, καθώς και τη βούληση του Υπουργείου και της πολιτικής ηγεσίας να δούμε από την αρχή αυτά τα θέματα, με όσο γίνεται πιο ορθολογικό τρόπο.

Είναι γεγονός ότι η εκτέλεση του προϋπολογισμού έχει σημαντικές δυσκολίες, τόσο στο σκέλος των εσόδων όσο και στο σκέλος των δαπανών. Η ύφεση και η ανεργία έχουν επιδεινώσει την κατάσταση.

Επίσης είναι γεγονός ότι πρόσφατα, προσπαθώντας να αποφύγουμε περαιτέρω μείωση συντάξεων, έγινε περικοπή σε διάφορα Υπουργεία, μεταξύ των οποίων και στο Υπουργείο στο οποίο έχω την τύχη και την τιμή να είμαι σήμερα εδώ. Και επίσης είναι δεδομένα τα πολλά μεγάλα και ανοικτά οικονομικά προβλήματα που έχει το Υπουργείο.

Η δική μας βούληση είναι, με δεδομένη την ανεπάρκεια των πόρων, να βοηθήσουμε όσο μπορούμε περισσότερο το Υπουργείο. Ήδη έχω κάποια υπηρεσιακά σημειώματα από τις υπηρεσίες μου, για να γίνει ορθολογικότερη κατανομή των πόρων.

Υπάρχει η βούληση ώστε να βοηθήσουμε αυτό το Υπουργείο και να διατηρήσουμε το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων”.


 On Alert


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο