Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Προτάσεις: Διακοπές με ιστιοφόρο

''Διακοπές με ιστιοφόρο'' , μία φράση που από μόνη της φέρνει στον νου μας υπέροχες εικόνες...

Όπως ....πεντακάθαρα, διάφανα, γαλήνια νερά, ήλιο, μπάνιο, χαλάρωση, απόλαυση, δελφίνια, έρωτα, διασκέδαση, mohito, margarita, ........!!!! Όλα αυτά όμως και ακόμα περισσότερα ίσως, είναι αυτά που ουσιαστικά αντιπροσωπεύουν έναν τέτοιο τρόπο διακοπών !!!!







Οι διακοπές με ένα ιστιοφόρο σκάφος ξεκινάνε από την στιγμή που θα επιβιβαστείτε και λύσετε τους κάβους...
Η ηρεμία που επικρατεί η χαμηλή ταχύτητα η σχεδόν αθόρυβη μηχανή του και οι πολύ χώροι έξω σίγουρα θα σας βολέψουν να πιάσετε την καλύτερη θέση που εσείς νομίζεται και να ξεκινήσετε να ζείτε το όνειρό σας...

Όλα αυτά βέβαια μετατρέπονται στο απόλυτο μόλις το σκάφος ανοίξει πανιά και αρχίσει να γλιστράει στο νερό χωρίς μηχανή και θορύβους....

Να δούμε λοιπόν ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα διακοπών για το Ιόνιο το οποίο μπορεί να έχει αφετηρία την μαρίνα της Λευκάδας και προορισμό τα δεκάδες μικρά ή και μεγαλύτερα νησιά που υπάρχουν στο τρίγωνο Λευκάδας - Αστακού - Ιθάκης ή διαφορετικά από Λευκάδα μπορείτε να πάτε και βόρεια προς Πρέβεζα - Πάργα - Σύββοτα - Παξούς - Αντίπαξους κ.α. Ανάλογα με την διάθεση και τον χρόνο σας !

Το πιο παρεξηγημένο κομμάτι της όλης ιστορίας όμως είναι το κόστος του συγκεκριμένου τρόπου διακοπών, κάτι το οποίο θα προσπαθήσω να σας αναλύσω όσο καλύτερα μπορώ, μιας και βρίσκομαι στον χώρο από το 1995 και σαν Skipper! (=κυβερνήτης ιστιοφόρου σκάφους)

Ας πάρουμε ένα παράδειγμα λοιπόν, έχουμε και λέμε ,
το να ενοικιάσεις ένα ιστιοφόρο σκάφος με όλες τις ανέσεις και 3 καμπίνες με 1 η 2 wc, σε φουλ σεζόν θα έχει ένα αρχικό κόστος περίπου 1000-1300 ευρώ συν 910 - 1000 ευρώ για τον skipper περίπου για μία εβδομάδα . Το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει 3 ζευγάρια συν τον skipper (εάν δεν έχει τουλάχιστον ο ένας εξ' αυτών δίπλωμα ιστιοπλοϊας ανοικτής θαλάσσης και να υπάρχει άλλος ένας που να φτιάξει μία δήλωση ότι έχει γνώσεις ιστιοπλοϊας ).yacht-inside
Το κόστος επιβαρύνεται με ένα ποσό που δίνεται σε μετρητά ή με χρέωση σε πιστωτική κάρτα ως εγγύηση. Το οποίο ποσό επιστρέφεται όταν το σκάφος το ''παραλάβει'' στο γραφείο στην ίδια κατάσταση που αυτό το παρέδωσε!
Που σημαίνει ότι θα είναι και γεμάτο με καύσιμα ένα κόστος περίπου 150ευρώ περίπου.

Δηλαδή έχουμε 2000ευρώ(σκάφος και Skipper) + 150ευρώ(καύσιμα) = 2150ευρώ/6άτομα = 360ευρώ/άτομο/βδομάδα!!!!
Και δεν έχεις άλλα έξοδα μετακίνησης, δεν βασανίζεσαι με μετακινήσεις καράβια,αεροπλάνα,τρένα ουρές καθυστερήσεις, ζέστη, ιδρώτα κλπ, δεν πας στην παραλία ή την πισίνα του ξενοδοχείου για μπάνιο απλά βουτάς ότι ώρα γουστάρεις , δεν έχεις πρόγραμμα πότε θα φας, πότε θα ξυπνήσεις, μπορείς να τρως κάτι πρόχειρο το μεσημέρι από σαλάτα, φρούτο ή μακαρονάδα και το βράδυ μόνο να τρως έξω ανάλογα με τα κέφια σου ...
Τα ναύλα κλείνονται από Σάββατο 17:00 (το αργότερο) έως Σάββατο 09:00 και μπορούν να είναι εβδομαδιαία, 2βδόμαδα, 3βδόμαδα κ.α.

Η τιμή συμπεριλαμβάνει, το σκάφος σε άρτια κατάσταση, καθαρό, με πλήρη ιματισμό, μαγειρικά σκεύη, κουζίνα, ψυγείο, γεμάτο με καύσιμα και νερά, σωστικά μέσα, ασφάλεια και όλα τα θεωρημένα έγγραφα ενός αξιόπλοου σκάφους για να μπορέσει να πάρει απόπλου από την εκάστοτε μαρίνα ή λιμάνι.



Στο ίντερνετ υπάρχουν δεκάδες γραφεία όπου μπορείτε να απευθυνθείτε για να ''κλείσετε'' ένα σκάφος στις ημερομηνίες που επιθυμείτε !!!
Μπορείτε να δείτε μεγαλύτερες και περισσότερες φωτογραφίες στο http://forum.4x4fun.gr/viewtopic.php?f=38&t=121

4x4fun.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο