Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ


ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ
ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

«Η ΙΘΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΕΣ ΛΥΣΕΙΣ»


Την Ιθάκη, ένα νησί εγκαταλελειμμένο και γεμάτο προβλήματα που χρειάζονται άμεσες λύσεις, επισκέφθηκε σήμερα (19/10/2012) ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει υπό τη βουλευτική του εποπτεία και την Εκλογική Περιφέρεια Κεφαλονιάς-Ιθάκης. Τον συνόδευε ο Πολιτευτής του Κινήματος Σταύρος Λυκούδης.

Σε μία άκρως παραγωγική συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των τοπικών αρχών, φορέων, αλλά και κατοίκων, καταγράφηκαν σχεδόν όλα τα  βασικά ζητήματα που ο Τέρενς Κουίκ πρέπει να προωθήσει είτε με παρεμβάσεις του στο Κοινοβούλιο είτε με παρεμβάσεις του απευθείας στα αρμόδια Υπουργεία.

Το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα που ανέκυψε και που χρειάζεται λύση μέσα στις επόμενες ημέρες, είναι αυτό της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Ιθάκης με την Πάτρα και την Κεφαλονιά καθώς-όπως ανακοίνωσε ο Λιμενάρχης του νησιού- σταματούν όλα τα μέχρι σήμερα προγραμματισμένα δρομολόγια εκτός από εκείνο που συνδέει την Ιθάκη με τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, αφήνοντας ουσιαστικά το νησί σε μία επικίνδυνη απομόνωση από τα μεγάλα αστικά κέντρα της περιοχής.

Το δεύτερο θέμα που τέθηκε ήταν η εκταμίευση του εγκεκριμένου κονδυλίου για τη συνέχεια των ανασκαφών στον αρχαιολογικό χώρο όπου σύμφωνα με ανακοινώσεις πιθανολογείται ότι βρίσκεται το παλάτι του Οδυσσέα.

Τρίτο κορυφαίο ζήτημα για τους Θακιούς είναι η επανέναρξη των έργων στο λιμάνι Πισαετός τα οποία έχουν διακοπεί και στην ουσία έχουν αφήσει,στον αέρα την αποτελεσματικότερη λιμενική υποδομή στο κοντινότερο σημείο της σύνδεσης της Ιθάκης με την Κεφαλονιά, στο ύψος της Σάμης.

Άλλα προβλήματα τα οποία τέθηκαν υπόψη του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ήταν:

1.Η επαναλειτουργία του Ειρηνοδικείου Ιθάκης.

2.Τη μη κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Ιθάκης.

3.Το μη κλείσιμο του Επαγγελματικού Λυκείου, για το οποίο υπάρχουν έντονες φήμες ότι καταργείται.

4.Τη μετάταξη τεχνικού προσωπικού στο Δήμο Ιθάκης (τοπογράφοι, μηχανικοί κλπ) για την εκτέλεση δημοτικών έργων, δεδομένου ότι οι προβλεπόμενες θέσεις εργασίας με τον Καλλικράτη ήταν 102 , η κυβέρνηση τις κατέβασε στις 65 και τώρα ο Δήμος έχει μείνει με 42, με αποτέλεσμα να έχουν «κολλήσει» τα πάντα.

Επίσης ζητήθηκε από τον Τέρενς Κουίκ η παρέμβασή του στο Υπουργείο Άμυνας ώστε με την επαναδραστηριοποίηση της ΜΟΜΑ, όπως εξήγγειλε ο αρμόδιος Υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας στην σημαντικότατη Ερώτηση που υπέβαλε τον περασμένο  Αύγουστο ο Τέρενς Κουίκ, να δοθεί η προτεραιότητα στην κατασκευή δρόμων όπως ο Περιφερειακός στο Βαθύ, Κιόνι - Ανογή και Ανογή - Σταυρός.

Τέλος, έγινε μακρά συζήτηση για το θέμα της σύνδεσης της Ιθάκης με υδροπλάνα, θέμα που αποτελούσε γενικότερη προεκλογική θέση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για όλες τις νησιωτικές περιοχές της χώρας και κυρίως εκείνες που δεν έχουν ικανή ακτοπλοϊκή σύνδεση ή που έχουν ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον.

Τέθηκε, μάλιστα, από πλευράς της Δημοτικής Αρχής του νησιού η προοπτική να αρχίσει η σταδιακή κατασκευή αεροδρομίου, κατ’ αρχήν με τη μορφή διαδρόμου αερολέσχης, πολύ περισσότερο όταν υπάρχουν στα χαρτιά έτοιμες μελέτες από την ΥΠΑ.

Στην συζήτηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στάθης Καργάνος, ο πρώην Έπαρχος Γιάννης Ανδριανάτος, ο πρώην Δήμαρχος Σπύρος Αρσένης, ο επικεφαλής της Συντονιστικής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Δημοσθένης Συρμής, ο Λιμενάρχης Τάσος Σκλέπος και η Πολιτευτής Β’ Αθήνας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Λία Εγγλέζου η οποία είναι και ο σύνδεσμος-συντονιστής του πολιτικού γραφείου του Τέρενς Κουίκ με τις Εκλογικές Περιφέρειες Κεφαλονιάς- Ιθάκης και Ζακύνθου.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο