Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

«Λάλησε ο κόκορας … του συστήματος!

Γιατί ο αδρά αμειβόμενος (με 700.000 ευρώ το χρόνο, σύμφωνα με δημοσιεύματα που δε διέψευσε) προφανώς δεν θέλει να διαταραχτεί η αμειβόμενη σχέση και επαφή με την εργοδοσία του.Άγρια κόντρα με οξείς χαρακτηρισμούς σημειώθηκε σήμερα μεταξύ του επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας, Γιώργου Παναγιωτακόπουλου και του Γιάννη Πρετεντέρη με αφορμή το άρθρο του δημοσιογράφου με τίτλο «Πάει, λάλησαν!».

Στο άρθρο, που δημοσιεύεται σήμερα στα «Νέα», ο Γιάννης Πρετεντέρης, με αφορμή τη συγκέντρωση της Αριστερής Πρωτοβουλίας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας πριν μερικές ημέρες άσκησε σκληρή κριτική στον κ. Παναγιωτακόπουλο, χαρακτηρίζοντάς τον «αειθαλή του αρχαιοτάτου ΠΑΣΟΚ, πρώην πρωτοπαλίκαρο του Ακη και των Παπανδρέου».

Ο δημοσιογράφος, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, κατακρίνει την πρόταση του κ. Παναγιωτακόπουλου για «αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση».

«Ασφαλώς, οι πάσης φύσεως Παναγιωτακόπουλοι, Φωτόπουλοι και Νικολακόπουλοι θα παραμεριστούν κάποια στιγμή από την ίδια τη ζωή. Αλλά έως τότε θα μας έχουν κοστίσει πολύ περισσότερο απ’ όσο αξίζουν», καταλήγει το άρθρο του Γιάννη Πρετεντέρη.

Η απάντηση του κ. Παναγιωτακόπουλου ήταν άμεση και εξίσου σκληρή. Με τίτλο «Λάλησε ο κόκορας … του συστήματος!», ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας σχολιάζει το δημοσίευμα με ειρωνικό τρόπο, επισημαίνοντας πως κατανοεί την ανησυχία και τους φόβους του δημοσιογράφου.

Στη συνέχεια, χαρακτήρισε τον Γιάννη Πρετεντέρη «αειθαλή του Σημίτη, του Καραμανλή, του Σαμαρά, πιθανώς και του επόμενου» και τόνισε πως «εξαιτίας της αμοιβής του με το ποσό των 700.000 ευρώ το χρόνο, δεν θέλει να χαλάσει τη σχέση με τους εργοδότες του».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Παναγιωτακόπουλου:

«Λάλησε ο κόκορας … του συστήματος!

Θα μπορούσε να είναι τίτλος τιμής για μένα ένα λιβελογράφημα με υπογραφή του κ. Πρετεντέρη.

Κατανοώ και την ανησυχία του και τους φόβους του.

Κατανοώ ότι δυσκολεύεται να αποδεχτεί ότι κάποιοι απορρίπτουν τις πολιτικές που ο ίδιος μετά μανίας υποστηρίζει.

Λες και είμαστε υποχρεωμένοι να ταυτιζόμαστε με τις συντηρητικές του απόψεις και τους εναγκαλισμούς του με το εκάστοτε κυβερνητικό σχήμα.

Ο αειθαλής κ. Πρετεντέρης του Σημίτη, του Καραμανλή, του Σαμαρά, πιθανώς και του επόμενου!

Ο ομιλών «εξ ονόματος του λαού και ο εκφράζων το λαϊκό αίσθημα», υπό τη δέσμευση των εκάστοτε επιλογών των ευρισκομένων πάνω από τον ίδιο.

Ο υπερασπιστής της Τρόικα και του ΔΝΤ, με πάθος και καθημερινή συνέπεια, μεγαλύτερα και από αυτά του Τόμσεν.

Ο αναμάρτητος υπερασπιστής του αποκεφαλισμού των δημοσιών υπαλλήλων, της φτώχειας του λαού, των επενδύσεων (γενικώς και αορίστως), της εφαρμογής πολιτικών που διαλύουν μια κοινωνία.

Γιατί ο αδρά αμειβόμενος (με 700.000 ευρώ το χρόνο, σύμφωνα με δημοσιεύματα που δε διέψευσε) προφανώς δεν θέλει να διαταραχτεί η αμειβόμενη σχέση και επαφή με την εργοδοσία του.

Ο αναλυτής των πάντων, υπό το πρίσμα των συμφερόντων που διαχρονικά υπηρέτησαν οι μεγαλο – εργοδότες του.

Ο μεγαλο- δημοσιογράφος που εργολαβικά ανέλαβε εδώ και καιρό το καθήκον της διάλυσης και εξαφάνισης του ΠΑΣΟΚ από τον πολιτικό χάρτη γιατί προφανώς σήμερα δεν το έχει ανάγκη.

Στην Ελλάδα είναι γνωστό ότι μπορεί να εκπροσωπεί δικαίως και με απόλυτη συνέπεια αυτούς που ανέλαβαν την εργολαβία της επιβολής χωρίς προβλήματα των νέων μέτρων.

Δεν μας ανακάλυψε τυχαία, ούτε σήμερα κατέληξε στο μέγα πολιτικό συμπέρασμα ότι «είμαστε μεγαλύτερο πρόβλημα από την Τρόικα».

Άλλωστε καθένας που διαφωνεί με τη λογική του («ανεξάρτητη» και «αυτόνομη»!), αποτελεί εν δυνάμει κίνδυνο για την ισορροπία ενός συστήματος συμφερόντων από τα οποία πάντοτε κάτι θα προσδοκά.

Απλά ανησυχεί μήπως και ντεραπάρει το όχημα που μας οδηγεί στην καταστροφή.

Μήπως και αλλάξουν τα δεδομένα. Γιατί η κρίση κατασκευάζει κροίσους και άρα ανθρώπους που πάντοτε θα έχουν την ανάγκη της «δημοσιογραφικής» προστασίας του.

Εντάξει! Εμείς «λαλήσαμε» και ζητάμε την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την Κυβέρνηση.

Και αυτός «λάλησε» σαν ο κόκορας του συστήματος, που ανησυχεί μη τυχόν χαλάσει η ησυχία στην «κοιμώμενη πολιτεία».

Όλως τυχαίως «λάλησε» τη μέρα που η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών καλείται να επικυρώσει μέτρα κοινωνικής διάλυσης.

Αξιότιμε κ. Πρετεντέρη, αλήθεια πριν μιλήσεις για τους άλλους, καλό είναι να αναρωτηθείς πόσο κοστίζεις εσύ σε αυτή τη χώρα.

Αλήθεια κατάλαβες ποτέ τη διαφορά μας; Εμείς να υπερασπιζόμαστε αυτά που πιστεύουμε και εσύ να υπερασπίζεσαι αυτά που οι εργοδότες σου πιστεύουν.

Καληνύχτα…».

newpost

ΑΝΤΙ-ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο