Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Θάβουν το ναό της Αφροδίτης στην Αντιγονιδών-Πυρ και μανία σύλλογοι και κάτοικοι (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Πυρ και μανία είναι οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, αλλά και οι σύλλογοι της πόλης με αφορμή την κατάχωση του αρχαίου ναού της Αφροδίτης στην πλατεία Αντιγονιδών.

Από το πρωί, παρά την χθεσινή ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης, που καταδίκασε το θάψιμο του ναού, ο εργολάβος επιχείρησε να ξεκινήσει εργασίες.
Οι κάτοικοι της περιοχής όμως δεν άφησαν να γίνει καμία εργασία ενώ στο σημείο από το πρωί υπάρχει αστυνομία.
Για τους πολίτες που αντιδρούν, η κατάχωση, έστω και προσωρινή, ισοδυναμεί με βύθιση του μνημείου στο σκοτάδι. Ο ναός πρέπει να παραμείνει στο φως, επιμένουν, προειδοποιώντας ότι η υπουργική απόφαση δεν θα εφαρμοστεί.
«Είναι ο μοναδικός ναός στη Β.Ελλάδα και στη Θεσσαολονίκη ιδιαίτερα.  Είναι παλιός όσο και ο Παρθενώνας», δήλωσε στο thousandnews.gr ο κ.Σωκράτης Σιδηρόπουλος, πρόεδρος  του ΑΡΕΣ ΑΝΑΞ Σωκράτης Σιδηρόπουλος.

Από την πλευρά του ο αν. υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κώστας Τζαβάρας, λέει «ναι» στην κατάχωση, με στόχο την προστασία του μνημείου και των όμορών του πολυκατοικιών.
Πάντως οι κάτοικοι δε φαίνεται να το βάζουν κάτω και όπως τονίζουν θα είναι κάθε πρωί στην Αντιγονιδών για να φυλάνε το ναό…
altaltaltaltaltalt
Τελευταία Ενημέρωση (Τρίτη, 16 Οκτώβριος


ThousandNews

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο