Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση με τους Σέρβους εθελοντές. Στη Σερβία και πάλι ο Βιτάλης.


Αναχώρησαν για την πατρίδα τους για τις διακοπές των Χριστουγέννων, οι Σέρβοι εθελοντές που φιλοξενήθηκαν στη Βόρεια Ελλάδα, ολοκληρώνοντας έτσι την πρώτη φάση «εξοικείωσης» τους με την πιθανότητα να βρεθούν στο πλευρό των Ελλήνων αν η Ελλάδα δεχθεί επίθεση από την Τουρκία.
Οι 60 και πλέον εθελοντές, αξιωματικοί και στελέχη των ειδικών δυνάμεων της Παλλαϊκής Άμυνας της Σερβίας, με επικεφαλής έφεδρο συνταγματάρχη, ως γνωστόν, φιλοξενήθηκαν σε σπίτια Βορειοελλαδιτών, μετά από πρόσκληση και πολύμηνες συνομιλίες, με τον Πρόεδρο του Πατριωτικού Μετώπου κ. Σταύρο Βιτάλη.  
Τις επόμενες μέρες εξ’ άλλου, αποδεχόμενος την πρόσκλησή τους ο Πρόεδρος του ΠΑΜ, θα επισκεφθεί για μια ακόμη φορά πόλεις της Σερβίας, για τη συνέχιση των συνομιλιών, πάνω στην πάρα πολύ σοβαρή αυτή πρωτοβουλία του Πατριωτικού Μετώπου: Την ανάπτυξη δηλαδή κοινού μετώπου (όπως έγινε πολλές φορές στο παρελθόν) Ελλάδας-Σερβίας, απέναντι στην τουρκική
επιθετικότητα.

Το Πατριωτικό Μέτωπο, δηλώνει για μια ακόμη φορά αποφασισμένο να συνεχίσει να λειτουργεί ως «παράλληλη κυβέρνηση» και στον τομέα αυτόν, της άμυνας δηλαδή της χώρας και της ανάπτυξης των ιστορικών της συμμαχιών. Απέναντι σε ένα ανίκανο πολιτικό σύστημα, το οποίο υπηρετώντας τα συμφέροντα της Νέας Τάξης, έχει αλλεπάλληλες φορές παραβιάσει το Σύνταγμα της χώρας και έχει εγκαταλείψει την Άμυνα της, με πρώτη προτεραιότητα, να αποπληρώσει τα αφεντικά του, τους διεθνείς τοκογλύφους. 
Την ίδια ώρα, διαφοροποιείται πλήρως με τις πρωτοβουλίες του (Νέο Αμεσοδημοκρατικό Σύνταγμα, Δημοψήφισμα για τη Συγκρότηση Λαϊκής Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης, φθηνή, υγιεινή και μόνο ελληνική Διατροφή του Λαού με το Συνεταιριστικό Δίκτυο «Αλληλέγγυον», εισαγωγή και διανομή για σπορά του αρχαίου σπόρου Ζειά στους καλλιεργητές, φροντίδα τώρα για τη θέρμανση του Λαού με εισαγωγή σε τιμή εργοστασιακή θερμαντικών σωμάτων υπερύθρων κλπ κλπ «κυβερνητικού» τύπου δράσεις) με την υποτιθέμενη «αντιμνημονιακή αντιπολίτευση», η οποία από ότι όλα δείχνουν, διαλύεται οσονούπω, στα εξ’ ων συνετέθη. 
Τέλος, με την κίνησή του αυτή, της σχετιζόμενη με την ανάπτυξη συμμαχίας με τους Σέρβους, το Πατριωτικό Μέτωπο δηλώνει ξεκάθαρα πως δεν έχει καμία πρόθεση να υποκαταστήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.
Εντελώς αντιθέτως, υπενθυμίζει πως, σε πλήρη διάσταση με όλα τα κόμματα, αριστερά, δεξιά, εθνοκάπηλα και εθνομηδενιστικά που κατοικοεδρεύουν στη Βουλή και τα οποία βλέπουν τις ένοπλες δυνάμεις ως πελατειακό χώρο ψαρέματος ψηφουλακίων, ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΔΙΑΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑΜΙΣΥ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 66 
Εθνική ασφάλεια. 
Γενικές Διατάξεις.
Άρθρο 367.  
1. Η ασφάλεια του έθνους είναι ουσιαστική αρμοδιότητα και ευθύνη του Κράτους, βασισμένη στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη αυτής, και η προάσπισή της είναι ευθύνη των πολιτών της Ελλάδος, όπως επίσης των φυσικών και νομικών προσώπων, τόσο του δημοσίου δικαίου ό­σο και του ιδιωτικού, που βρίσκονται στον εθνικό γεωγραφικό χώρο. 
2. Κεντρικό δόγμα της Άμυνας του Έθνους, είναι η Παλλαϊκή Άμυνα. 
Συμβούλιο Εθνικής Άμυνας. 
Άρθρο 368. 
1. Το Συμβούλιο Εθνικής Άμυνας είναι το ανώτατο συμβουλευτικό όργανο για τον προγραμματισμό και τη γνωμοδότηση του Προέδρου της Δημοκρατίας σε ζητήματα που συσχετίζονται με την καθολική άμυνα του Έθνους, την κυριαρχία του και την ακεραιότητα του γεωγραφικού του χώρου. 
2. Προεδρεύει σε αυτό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και το αποτελούν επίσης, ο Πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων,  ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοκρατίας, ο  Επίτροπος του Λαού, οι Υπουργοί Άμυνας, Εσωτερικών, Εξωτερικών, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, οι Αρχηγοί των Τεσσάρων Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, (Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, Ειδικές Δυνάμεις), ο Αρχηγός της Εθνοφρουράς, ο Αρχηγός της Εθνικής Αστυνομίας και ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. 
3. Οργανικός Νόμος ορίζει την οργάνωση και στελέχωση του Συμβουλίου Εθνικής Άμυνας. 
Άρθρο 369.  
1. Μόνο το Κράτος μπορεί να κατέχει και να χρησιμοποιεί όπλα πολέμου. 
2. Όσα υπάρχουν, κατασκευάζονται ή εισάγονται στη χώρα γίνονται περιουσία της Δημοκρατίας χωρίς αποζημίωση ή δίκη. 
3. Το Εθνικό Συμβούλιο Άμυνας, είναι υποχρεωμένο να ενισχύει με κάθε μέσο την ανάπτυξη Βιομηχανίας παραγωγής όπλων πολέμου, για το Στρατό, το Ναυτικό και την Αεροπορία.
4. Το Εθνικό Συμβούλιο Άμυνας, είναι υποχρεωμένο να παραδίδει ετησίως στην Άνω Βουλή των Ελλήνων και στην Κάτω Βουλή των Ελλήνων της Διασποράς, έκθεση με την οποία αναφέρεται στην πρόοδο των διαδικασιών για την ανάπτυξη Βιομηχανίας παραγωγής όπλων πολέμου, για το Στρατό, το Ναυτικό και την Αεροπορία.
5. Οι Ένοπλες Δυνάμεις, το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Δικαιοσύνης κατά περίπτωση είναι οι αρμόδιοι θεσμοί, για να ρυθμίζεται και να ελέγχεται, η κατασκευή, η ει­σαγωγή, η εξαγωγή, η αποθήκευση, η διέλευση από τον εθνικό χώρο, η καταχώρηση, ο έ­λεγχος, η επιθεώρηση, το εμπόριο, η κατοχή και η χρήση άλλων όπλων, πυρομαχικών ή εκρηκτικών υλών. 
6. Δύνανται και υποχρεούνται να διατηρούν τον αντίστοιχο στην ειδικότητά τους οπλισμό και πυρομαχικά κατ’ οίκον, όλοι οι Έλληνες Πολίτες οι οποίοι συμμετέχουν στην Εθνοφρουρά, ή παραμένουν στη διάθεση των Ενόπλων Δυνάμεων, στο πλαίσιο του αμυντικού Δόγματος της Παλλαϊκής Άμυνας. Κανονισμός των Ενόπλων Δυνάμεων ορίζει τους μηχανισμούς διάθεσης όπλων πολέμου στους Πολίτες μέλη της Εθνοφρουράς και σε αυτούς που συμμετέχουν στις Ένοπλες Δυνάμεις, στο πλαίσιο του Δόγματος της Παλλαϊκής Άμυνας. 
Άρθρο 370. 
Η Κυβέρνηση, διατηρεί την αρχειοθέτηση και την κοινοποίηση εκείνων των ζητημάτων που έχουν άμεση σχέση με τον προγραμματισμό και την εκτέλεση επιχειρήσεων σχετικών με την ασφάλεια του Έθνους. 
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 67. 
Αρχές της Ασφάλειας και Άμυνας του Έθνους. 
Άρθρο 371.  
1. Η ασφάλεια του έθνους βασίζεται στη συνυπευθυνότητα Κράτους και της ελληνικής κοινωνίας, για την εκπλήρωση των αρχών της ανεξαρτησίας, της δημοκρατίας, της ισότητας, της ειρήνης, της ελευθερίας, της Δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, της διατήρησης και προαγωγής του περιβάλλοντος και της επιβεβαίωσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως επίσης βασίζεται στην προοδευτική ικανοποίηση των ατομικών και συλλογικών αναγκών των πολιτών της Ελλάδος, στη βάση μίας βιώσιμης και παραγωγικής ανάπτυξης με πλήρη κάλυψη των αναγκών της. 
2. Η αρχή της Εθνικής ενότητας και συνυπευθυνότητας ασκείται στο οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό, πολιτιστικό, γεωγραφικό, περιβαλλοντικό και στρατιωτικό πεδίο. 
Άρθρο 372.  
Η περιφρούρηση των συνόρων αποτελεί προτεραιότητα για την τήρηση και την εφαρμογή των αρχών της ασφάλειας του Έθνους. Γι' αυτόν το σκοπό, θεμελιώνεται ζώνη ασφάλειας συνόρων, της οποίας η έκταση, το ειδικό οικονομικό και κοινωνικό καθεστώς, η εγκατάσταση κατοίκων και η χρησιμοποίηση ρυθμίζονται από το Νόμο, προστατεύοντας παράλληλα τους εθνικούς δρυμούς και το φυσικό περιβάλλον διαβίωσης των κατοίκων των παραμεθορίων περιοχών που είναι εγκατεστημένοι εκεί. 
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 68. 
Ένοπλες Δυνάμεις. 
Άρθρο 373.  
1. Οι Ένοπλες Δυνάμεις, αποτελούν θεσμό, χωρίς πολιτική ένταξη, οργανωμένο από το Κράτος για να εγγυούνται την Εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία και να εξασφαλίζουν την ακεραιότητα του γεωγραφικού χώρου μέσω της στρατιωτικής άμυνας και της ενεργούς συμμετοχής στην Εθνική ανάπτυξη, σύμφωνα με το παρόν Σύνταγμα και το Νόμο. 
2. Για την εκπλήρωση των λειτουργιών της βρίσκεται στην αποκλειστική υπηρεσία του Έθνους και σε καμία περίπτωση σε εκείνη προσώπων ή κομματικής πολιτικής. 
3. Τα βασικά της θεμέλια είναι η πειθαρχία στους ανωτέρους, η υπακοή στους Νόμους και η τήρηση των αρχών του Συντάγματος. 
4. Σε κάθε περίπτωση, η τήρηση του Συντάγματος, είναι η βασικότερη αρχή και υποχρέωση των Ανδρών και Γυναικών που υπηρετούν στην Εθνική Άμυνα.
5. Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούνται από το Στρατό Ξηράς, το Πολεμικό Ναυτικό, την Πολεμική Αεροπορία, τις Ειδικές Δυνάμεις και την Εθνοφρουρά, που λειτουργούν με ολοκληρωμένο τρόπο μέσα στα πλαίσια της αρμοδιότητάς τους για την εκπλήρωση της αποστολής τους, με ένα δικό τους καθεστώς ολοκληρωμένης κοινωνικής ασφάλειας, όπως ορίζεται από τον αντίστοιχό τους οργανικό Νόμο. 
6. Όλοι οι Έλληνες Πολίτες, υποχρεούνται να υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Οι εξαιρέσεις από την υποχρέωση αυτή, καθορίζονται από αρμόδια αρχή, εποπτευόμενη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 
7. Από την απόλυσή τους από τις Ένοπλες Δυνάμεις, έως και την ηλικία των σαράντα πέντε ετών, όλοι οι Έλληνες Πολίτες, θεωρούνται αυτομάτως μέλη της Εθνοφρουράς και συμμετέχουν στην εκπαίδευση των όπλων στα οποία υπηρέτησαν και σε ετήσια βάση. 
Άρθρο 374. 
1. Ο Στρατός Ξηράς, το Πολεμικό Ναυτικό, η Πολεμική Αεροπορία, οι Ειδικές Δυνάμεις και η Εθνοφρουρά, έ­χουν ως ουσιαστική ευθύνη τον προγραμματισμό, την εκτέλεση και τον έλεγχο των στρατιωτικών επιχειρήσεων που απαιτούνται για την υπεράσπιση του Έθνους. 
2. Η Εθνοφρουρά συνεργάζεται για την ανάπτυξη των προαναφερθέντων επιχειρήσεων και έχει ως βασική της ευθύνη την καθοδήγηση των επιχειρήσεων που απαιτούνται για τη οργάνωση της πολιτικής άμυνας της χώρας καθώς και την προστασία των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων. 
3. Η Εθνοφρουρά, αποτελείται από Πολίτες που υπηρέτησαν στις Ένοπλες Δυνάμεις ως Κληρωτοί, με επικεφαλής Έφεδρους Αξιωματικούς και στρατιωτικούς συμβούλους, μόνιμους Αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων. 
4. Οργανικός Νόμος του Υπουργείου Άμυνας, ρυθμίζει τους τρόπους συμμετοχής των Πολιτών στην Εθνική Άμυνα, την εκπαίδευσή τους και την ανέλιξή τους στα αξιώματα των Εφέδρων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών, ως και την αξιολόγησή τους για την κατ’ οίκον διατήρηση όπλων πολέμου και την αποζημίωσή τους κατά περίπτωση και κατά αρμοδιότητα. 
Άρθρο 375. 
1. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που είναι εν ενεργεία έχουν δικαίωμα ψήφου σύμφωνα με το Νόμο, όμως τους απαγορεύεται να καταλαμβάνουν θέσεις λαϊκής εκλογής, είτε να συμμετέχουν σε πράξεις πολιτικής προπαγάνδας, πολιτικής ένταξης ή πολιτικού προσηλυτισμού. 
2. Τα στελέχη της Εθνοφρουράς και των πολιτών που είναι ενταγμένοι στις Ένοπλες Δυνάμεις, στο πλαίσιο του Δόγματος της Παλλαϊκής Άμυνας, εξαιρούνται από την παράγραφο 1 του άρθρου 372, απολαμβάνοντας όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του Πολίτη, όπως αυτά ορίζονται στο παρόν Σύνταγμα.
3. Οι επικεφαλής των τμημάτων της Εθνοφρουράς κατά περίπτωση και κατά αρμοδιότητα, αποζημιώνονται για την απασχόλησή τους.
Άρθρο 376. 
1. Οι στρατιωτικές προαγωγές αποκτούνται αξιοκρατικά, ιεραρχικά και βάσει κενών θέσεων. Υπάγονται στην αποκλειστική αρμοδιότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. 
2. Η επιτροπή Κρίσεων των Ανώτατων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία αποφασίζει για τις προαγωγές των Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, από το βαθμό του Αντισυνταγματάρχη, Αντιπλοίαρχου, Αντισμήναρχου και άνω, αποτελείται: α) Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή εκπρόσωπό του, β) Από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ ή εκπρόσωπό του, γ) Από τον Αρχηγό του ΓΕΣ, ή εκπρόσωπό του, δ) από τον Αρχηγό ΓΕΝ, ή εκπρόσωπό του, ε) Από τον Αρχηγό ΓΕΑ, ή εκπρόσωπό του, ζ) Από τον Αρχηγό των Ειδικών Δυνάμεων, ή εκπρόσωπό του, η) Από τον Αρχηγό της Εθνοφρουράς ή εκπρόσωπό του.
Πατριωτικό Μέτωπο
Πολιτικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας
Συνδεδεμένο Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης 

Γραφεία Αθηνών:
Διδυμοτείχου 15-17,
10444, Κολωνός, Αθήνα
Τηλ.  2105141413, Φαξ: 2105141442
Τηλ. Προέδρου:  6980292626
http://www.pamet.gr
pametopo@gmail.com
«Αλληλέγγυον»
Συνεταιριστικό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Κεντρικό:
Αγίας Σοφίας 50
10444, Κολωνός, Αθήνα
Τηλ.  2105141443, Φαξ: 2105141442
www.allilegion.gr
allilegion@gmail.com




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο