Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ MRB- Καζάνι που βράζει η χώρα: Αντι-ευρωπαϊστές, ντροπιασμένοι, απογοητευμένοι και ... ΣΥΡΙΖΑ!


Στην πρόθεση ψήφου, χωρίς αναγωγή των αναποφάσιστων, σύμφωνα με έρυνα της MRB, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 22,1%, ενώ η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 20,1%.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 9,3% και ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ (6%), Ανεξάρτητοι Ελληνες (5,5%), Δημοκρατική Αριστερά (4,4%), ΚΚΕ (4,2%) και Οικολόγοι Πράσινοι (2,4%). Άλλο κόμμα απαντά το 3,1%, Λευκό το 1,1%, Άκυρο το 6,3%, ενώ αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος για το 22,9% των ερωτηθέντων.



Από εκεί και πέρα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά σε ότι αφορά τις κοινωνικές τάσεις δείχνουν καζάνι που βράζει: Στην ερώτηση «ποιες λέξεις εκφράζουν καλύτερα τα προσωπικά σας αισθήματα;», οι πολίτες δηλώνουν «απογοήτευση» σε ποσοστό 65,6%, «οργή» σε ποσοστό 64,1%, «φόβο» σε ποσοστό 48,1% και «ντροπή» σε ποσοστό 38,4%.

Στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή των αναποφάσιστων, ο ΣΥΡΙΖΑ διευρύνει τη διαφορά και προηγείται με ποσοστό 28,7%, ακολουθούν η Νέα Δημοκρατία με 26,1%, η Χρυσή Αυγή με 12,1%, το ΠΑΣΟΚ με 7,8%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 7,1%, η Δημοκρατική Αριστερά 5,7%, το ΚΚΕ 5,4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,1% και Άλλο Κόμμα 4%.

Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 46,2% ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 29,5%, Κανένα Κόμμα με 14,9%, Άλλο Κόμμα με 5,9%, ενώ υπάρχει κι ένα ποσοστό της τάξης του 3,5% που απάντησε «Δεν ξέρω, δεν απαντώ».

Όσον αφορά στο αν ο Αντώνης Σαμαράς ή ο Αλέξης Τσίπρας, θεωρείται ότι θα ήταν καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας, ο κ. Σαμαράς συγκεντρώνει ποσοστό 34,8% και ο Α.Τσίπρας, 31,1%, ενώ 33,6% απαντούν κανένας από τους δύο. Αυτή η σχεδόν ισοπαλία, είναι και το πιο σημαντικό αποτέλεσμα για τον Α.Τσίπρα σε αυτή την δημοσκόπηση.

Σχετικά με το ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα, η Νέα Δημοκρατία ή ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου, το κόμμα της Συγγρού προηγείται με διαφορά 0,1%, συγκεντρώνοντας ποσοστό 18,4%, έναντι 18,3% του ΣΥΡΙΖΑ. Το 52,7% απαντά κανένα κόμμα.

Το 20,2% των ερωτώμενων δηλώνουν πως αδυνατούν πλήρως να ανταποκριθούν στις βασικές τους υποχρεώσεις, το 23,7% μόλις που τα καταφέρνει και το 49,4% δηλώνει ότι ανταποκρίνεται με πολύ μεγάλη δυσκολία στις βασικές του υποχρεώσεις. Μόλις το 4,7% απαντά πως δεν έχει πρόβλημα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Η απαισιοδοξία είναι εμφανής και στις απαντήσεις που δίνονται στο ερώτημα για το πότε πιστεύουν οι πολίτες πως η χώρα θα ανακάμψει από την κρίση: Το 25,5% θεωρεί ότι αυτό θα συμβεί μέσα στα επόμενα 5 με 10 χρόνια, ενώ το 22,3% εκτιμά ότι θα χρειαστούν περισσότερα από δέκα χρόνια και το 12,8% απαντά αφοπλιστικά «ποτέ». Οι πιο αισιόδοξοι (3,9%) πιστεύουν ότι η ανάκαμψη θα έρθει σε ένα χρόνο. Το 22,1% εκτιμά ότι αυτό θα γίνει στα επόμενα 2-5 χρόνια.

Το 65,1% θεωρεί ότι μάλλον και σίγουρα οι θυσίες των πολιτών δεν θα πιάσουν τελικά τόπο, ενώ το 55,9% εξακολουθεί να θεωρεί πολύ και αρκετά πιθανό το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το 64,2% απαντά ότι μάλλον και σίγουρα δεν εμπιστεύεται την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν και η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών (70,9%) επιθυμεί -μάλλον και σίγουρα- να παραμείνει η χώρα στο ευρώ. Ένας στους δύο, όμως, διατηρεί αμφιβολίες για το εάν ήταν σωστή η απόφαση για ένταξη στο ευρώ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο