Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Ο Καπετάν Διαμαντής με τη "Ferrari" της Αδριατικής και της ANEK LINES, HELLENIC SPIRIT!

Δεν σας έχουμε συνηθίσει σε τέτοιου είδους αναρτήσεις παρόλο που θα ταίριαζαν μιας και το ύφος του ιστοχώρου είναι γενικής ύλης. 
Έτσι λοιπόν σας παρουσιάζουμε ένα αφιέρωμα από το ιστολόγιο που ασχολείται με τα θέματα των πλοίων και των θαλασσών, μιας και ο ένας εκ των διαχειριστών του arxipelagos.com ο κ.Σίμος Μιχάλογλου είναι φίλος μας, και ο Πλοίαρχος του HELLENIC SPIRIT Cpt Διαμαντής Παπαγεωργίου είναι από τους πιο άξιους καπετάνιους που διαθέτει η Ελληνική Ακτοπλοΐα.
Ο Cpt Διαμαντής Παπαγεωργίου είναι ο παλιός καπετάνιος του "ΠΡΕΒΕΛΗΣ" της ANEK LINES, ενός δύσκολου πλοίου που στα χέρια του Cpt Διαμαντή υπάκουσε για αρκετά μεγάλο διάστημα στην άγονη γραμμή του Αιγαίου.
Η χαρά μας λοιπόν είναι μεγάλη για την εξέλιξη του  πλοιάρχου Διαμαντή Παπαγεωργίου.
 Αν σκεφτεί κανείς ότι όλοι μας κάνουμε μια δουλειά για να ζήσουμε, η εξέλιξη μέσα από αυτή είναι το ζητούμενο κάθε επαγγελματία. 
Εύχομαι να απολαύσετε το Αφιέρωμα


HELLENIC SPIRIT: Γρήγορες πλόες στην Αδριατική

Ένα ταξίδι ιδιαίτερης άνεσης και ταχύτητας, είχαμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε στις 5 Νοεμβρίου 2012, με τη "Ferrari" της Αδριατικής και της ANEK LINES, HELLENIC SPIRIT!

Έχοντας ήδη την εμπειρία από το ταξίδι-αφιέρωμα που είχαμε πραγματοποιήσει στο αδελφό, πανέμορφο πλοίο OLYMPIC CHAMPION, γνωρίζαμε από πριν πως θα έχουμε ένα ξεχωριστό ταξίδι, καθώς τοHELLENIC SPIRIT και το OLYMPIC CHAMPION της ANEK LINES, είναι δίδυμα αδελφά πλοία και μοιάζουν μεταξύ τους σαν δυο σταγόνες... του Αιγαίου μας!



Το όνομα του πλοίου, όπως και του αδελφού του, παρμένο από την αρχαία Ελλάδα. Το “Ελληνικό Πνεύμα”, άσβηστο στο πέρασμα των αιώνων, το οποίο δημιούργησε τη δημοκρατία, ενέπνευσε τους ολυμπιακούς αγώνες και υπήρξε οδηγός στην κατασκευή των λαμπρών αρχαιοτήτων μας, είναι η μεγάλη μας κληρονομιά που μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους που είμαστε Έλληνες. Για αυτό και η θεματολογία των εσωτερικών χώρων του πλοίου, έχει άμεση σχέση με την ιστορία της αρχαίας Ελλάδας και τους ολυμπιακούς αγώνες.

Το HELLENIC SPIRIT παραδόθηκε στη μεγάλη εταιρία των Χανίων το 2001 και από τότε αφήνει βαθιές τις αυλακιές του, στις θάλασσες του Ιονίου και της Αδριατικής. Στολίζει με την ξεχωριστή ομορφιά του, όχι μόνο τις θάλασσες που σκίζει, αλλά και τα λιμάνια της Πάτρας, της Ηγουμενίτσας και της Ανκόνας που προσεγγίζει, καθώς έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στον εξωτερικό σχεδιασμό του πλοίου και αντιστοίχως βέβαια και στην εσωτερική αρχιτεκτονική και διακόσμηση των χώρων του.


Η γέφυρα του πλοίου HELLENIC SPIRIT

Η αποστολή του arxipelagos.com επιβιβάστηκε στο πλοίο, το απόγευμα τηςΔευτέρας 5 Νοεμβρίου του 2012. Αρματωμένοι με τον κατάλληλο εξοπλισμό για βιντεοσκόπηση και φωτογράφηση, φιλοξενηθήκαμε στη Γέφυρα του πλοίου, προκειμένου να καταγράψουμε με τους φακούς μας, τους χειρισμούς απόπλου του πλοίου. Εκεί συναντήσαμε τον Cpt Διαμαντή Παπαγεωργίου, Πλοίαρχο του HELLENIC SPIRIT. Ο Καπετάν Διαμαντής από το Μαραθόκαμπο της Σάμου, ήδη πολύ καλός μας φίλος, τον οποίο έχουμε γνωρίσει από το αφιέρωμα του arxipelagos.com που πραγματοποιήσαμε στο πλοίο ΠΡΕΒΕΛΗΣ, στην άγονη γραμμή της Δωδεκανήσου.


O Πλοίαρχος του HELLENIC SPIRIT Cpt Διαμαντής Παπαγεωργίου

Ο Καπετάν Διαμαντής ή αλλιώς το “διαμάντι” της μανούβρας, είναι ιδιαίτερα γνωστός στους ναυτιλιακούς και καραβολατρικούς κύκλους, λόγω των ιδιαίτερων ικανοτήτων που έχει στους χειρισμούς μανούβρας και πρόσδεσης, δύσκολων πλοίων σε δύσκολα και μικρά λιμάνια. Ο Καπετάν Διαμαντής μέσα από το αφιέρωμα του ΠΡΕΒΕΛΗΣ, μας έκανε την τιμή να μας μιλήσει για τη ζωή και την καριέρα του μέχρι σήμερα, μια συνέντευξη on camera όπου έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε μέσα από τοarxipelagos.com. Με τη ζεστή του καρδιά και την ειλικρινή κουβέντα του, μας έκανε να νιώσουμε ιδιαίτερα οικεία, μέσα στον υπέροχο χώρο του υπερσύγχρονου πιλοτηρίου. Μάλιστα μας παραχώρησε και μέσα στη Γέφυρα του HELLENIC SPIRIT on camera συνέντευξη, όπου μας περιγράφει στην κάμερα του arxipelagos.com τα σύγχρονα χειριστήρια που διαθέτουν οι βαρδιόλες του πλοίου. Μια εντυπωσιακή, ενδιαφέρουσα συνέντευξη, που δόθηκε με φόντο τις, άγριας ομορφιάς, ακτές της Λευκάδας με το μεγαλοπρεπή γραφικό φάρο, κατά την επιστροφή μας από την Ανκόνα για την Πάτρα.


Ο ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΤΟΥ 'HELLENIC SPIRIT', ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ

Στην ομάδα της Γέφυρας γνωρίσαμε ακόμη τον Cpt. Παύλο Φαντάκη,Υπάρχο του HELLENIC SPIRIT και τους Υποπλοιάρχους κ. Cpt. Κυριάκο Ζαχαρίου, Cpt Σπύρο Μεταλληνό και Cpt. Κωνσταντίνο Λάμπρου.
Συναντήσαμε ακόμη τη Δόκιμο κ. Ελευθερία Φραγκιουδάκη, η οποία εκτελεί υποχρεωτική θητεία στα πλαίσια της ναυτικής εκπαίδευσης της σχολής της.

Η ώρα 5 το απόγευμα και το όμορφο καράβι σηκώνει τους δύο τεράστιους καταπέλτες και λύνει κάβους. Με τιμόνι όλο δεξιά ώστε να ξεκολλήσει η πρύμνη, bow thruster αριστερά και την αριστερή προπέλα πρόσω, ενδεδειγμένοι δηλαδή χειρισμοί ώστε το βαπόρι να απομακρυνθεί με ιδιαίτερη ευκολία από το ντόκο του νέου λιμανιού της Πάτρας που βρισκόταν πλαγιοδετημένο με τη δεξιά πλευρά, σαλπάραμε για Ανκόνα με πρώτο σταθμό στο ταξίδι μας την Ηγουμενίτσα.


Λίγα λεπτά μετά την αναχώρησή μας, ήρθε να μας υποδεχτεί με τη σειρά του στο πλοίο, ένας υπέροχος άνθρωπος, ναυτικός από τους λίγους, ο Προϊστάμενος οικονομικών υπηρεσιών, ο κ. Εμμανουήλ Φυτράκης. Με καταγωγή από την Κυδωνία του πανέμορφου νομού Χανίων, ο κ. Φυτράκης σε όλο το ταξίδι μέχρι την Ανκόνα και στην επιστροφή, ήταν πάντα κοντά μας με ιδιαίτερη ζεστασιά και φιλικότητα, κάνοντάς μας να ζήσουμε μια μοναδική, οικογενειακή ατμόσφαιρα. Ατέλειωτες όμορφες συζητήσεις μαζί του, με κρητική ρακή και φυσικά παραδοσιακή κρητική μουσική. Μέγας λάτρης του τόπου καταγωγής του, ο κύριος Μανώλης μας μιλούσε πάντα με αγάπη για τον τόπο του και τη θάλασσα. Μας έκανε μάλιστα την τιμή να μας παραχωρήσει on camera συνέντευξη. Μια ιδιαίτερη συνέντευξη, με μεστές κουβέντες βγαλμένες μέσα από την πολύχρονη πείρα του στη θάλασσα και τα λιμάνια.Κύριε Μανώλη να ξέρετε πως σας θεωρούμε ξεχωριστό φίλο.


Ο Προϊστάμενος Αρχιθαλαμηπόλος κ. Αλκιβιάδης Σμπυράκης, μαζι με τo έμπειρο team του ξενοδοχειακού του HELLENIC SPIRIT

Στην εντυπωσιακά διακοσμημένη reception του HELLENIC SPIRIT μας υποδέχτηκε ο Προϊστάμενος Αρχιθαλαμηπόλος κ. Αλκιβιάδης Σμπυράκης, με τους Αρχιθαλαμηπόλους κ.κ. Παναγιώτη Πράππα και Οδυσσέα Κουμουτσάκο. To έμπειρο team του ξενοδοχειακού, μας χάρισε ακόμη μια ζεστή κρητική φιλοξενία, όπως άλλωστε έχουμε ξαναζήσει στα φιλόξενα πλοία της ANEK LINES, μέσω των αφιερωμάτων που έχουμε πραγματοποιήσει. Ειδικά ο προσωπικός θαλαμηπόλος του Πλοιάρχου, κ. Νικόλαος Χατζάρας, φρόντισε για τα πάντα για τη ζεστή φιλοξενία μας και ήταν πάντα κοντά μας σε ο,τι χρειαστήκαμε. Ακόμη θα θέλαμε να αναφέρουμε ξεχωριστά και το φίλοΙοσκάν Μπεκίρ, ο οποίος μας σκλάβωσε με την ευγένεια και τη συνεχή φροντίδα του! Τον ευχαριστούμε για όλα.


O Προϊστάμενος οικονομικών υπηρεσιών, ο κ. Εμμανουήλ Φυτράκης, μαζι με το team του.

Στον ίδιο χώρο με τη Reception, βρίσκεται και το λογιστήριο ή Bank, όπου συναντήσαμε την υπόλοιπη ομάδα του οικονομικού, υπό την επιστασία του κ.Εμμανουήλ Φυτράκη: Τον κ. Νικόλαο ΚουντουράκηΟικονομικό Α΄, τιςΒ΄ Οικονομικούς κυρίες Χριστίνα Αμουργή και Αργυρώ Παναγοπούλου και τους Δόκ. Οικονομικούς, κ.Παναγιώτα Αλυσανδράτου και κ. Γεώργιο Τασσούλη.


To HELLENIC SPIRIT ναυπηγήθηκε στα γνωστά και επιτυχημένα ναυπηγείαFOSSEN της Νορβηγίας και αποπερατώθηκε το 2001. Με μήκος 204 καιπλάτος 25,8 μέτρα, έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 670 ΙΧ οχήματα στα ατέλειωτα lanes metres των γκαράζ του, από το Deck 2 μέχρι και το Deck 6 και 1850 επιβάτες στους πολυτελείς χώρους του. Διαθέτει 710 κλίνες μοιρασμένες σε 17 lux καμπίνες, 47 Α2 (εξωτερικές Α' θέσης), 39 ΑΒ2 (δίκλινες εσωτερικές), 33 Α4, 92 ΑΒ4 και 2 καμπίνες για άτομα με αναπηρία.
Οι εσωτερικοί κοινόχρηστοι χώροι, ιδιαίτερα πολυτελείς, έχετε την ευκαιρία να τους απολαύσετε “ζωντανούς”, μέσα από τα βίντεο που έχουμε ετοιμάσει για το αφιέρωμα.


Οι Πολυτελέστατοι εσωτερικοί χώροι του του πλοίου, με την άφθονη θέα.

Θα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον μάλιστα, αν συγκρίνατε το αφιέρωμα που πραγματοποιήσαμε στο OLYMPIC CHAMPION με το αφιέρωμα στοHELLENIC SPIRIT, για να βρείτε τις μικρές διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των δύο πλοίων της ΑΝΕΚ. Θα συναντήσετε διαφορετικούς χρωματισμούς στα σαλόνια, διαφορετικές φωτογραφίες και ονομασίες κοινόχρηστων χώρων, αλλά πάντα με κοινή θεματολογία την αρχαία Ελλάδα και τους ολυμπιακούς αγώνες.


Μία από τις lux καμπίνες του HELLENIC SPIRIT

Οι χώροι με τις καμπίνες καταλαμβάνουν 3 deck. Στο Deck 7 στους διαδρόμους, στις πόρτες και στις πινακίδες, κυριαρχούν οι πράσινες αποχρώσεις, στο deck 8 κυριαρχούν οι γαλάζιες και στο Deck 10 οι κόκκινες, όπως και στο OLYMPIC CHAMPION. Οι χώροι όλων των καμπινών, από τις υπερβολικά μεγάλες σουϊτες, με τα τεράστια φινιστρίνια, έως τις εσωτερικές τετράκλινες, είναι ιδιαίτερα μεγάλοι και άνετοι, μετατρέποντας τη διαμονή των ταξιδιωτών σε μια μοναδική εμπειρία. Το πάτωμα με ειδικό υλικό απομίμησης ξύλου, δημιουργεί ένα υγιές περιβάλλον και κάνει εύκολο τον καθαρισμό της καμπίνας.


Στον κυκλικό χώρο της Reception, κυριαρχεί ένα όμορφο γλυπτό στη μέση, και οι φωτογραφίες με τα ολυμπιακά αθλήματα περιμετρικά του χώρου.

Στο deck 8, όπου βρίσκεται και ο χώρος της Reception, συναντάμε το μπαρ της πρύμνης, με τα αεροπορικά καθίσματα δίπλα, το πλήρως εξοπλισμένο νοσοκομείο και όπως σε κάθε πλοίο της ΑΝΕΚ LINES, την εκκλησία του πλοίου, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε κάθε ταξιδιώτη που επιθυμεί να προσευχηθεί, ή ακόμη και να τελέσει το γάμο του στο πλοίο!


Ο χώρος με τις πισίνες και το υδρομασάζ, όπου μπορεί κανείς να έχει θέα πρύμα και να θαυμάσει τα εντυπωσιακά απόνερα του πλοίου.

Ανεβαίνοντας ένα επίπεδο, στο deck 9, βρίσκονται οι περισσότεροι κοινόχρηστοι χώροι του HELLENIC SPIRIT. Ξεκινώντας από πρύμα, στον ανοιχτό χώρο με τις πισίνες και το υδρομασάζ, όπου μπορεί o ταξιδιώτης και ο καραβολάτρης να έχει θέα και να θαυμάζει τα εντυπωσιακά απόνερα του πλοίου, πίνοντας ένα δροσερό ποτό στο Pool Bar με την ονομασία OLYMPIABar ή να δοκιμάσει έναν ελληνικό γύρο στο “γυράδικο” της πρύμνης.

Προχωρώντας προς πλώρα, περνάμε από το internet corner με τους υπολογιστές για πρόσβαση στο διαδίκτυο, το casino με τα slot machines, τηνπαιχνιδούπολη και κάνουμε μια στάση στα δύο καταστήματα, όπου ανακαλύψαμε πολλά και ενδιαφέροντα σε συμφέρουσες τιμές αγοράς.
Μερικά μέτρα πιο μπροστά, θαυμάζουμε το χώρο του TROPHY BAR, ένας χώρος φωτεινός, χάρις στις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες ύψους δύο επιπέδων, που συνοδεύουν τη σκάλα που οδηγεί στη Discoteque. Στο χώρο του TROPHY BAR η ματιά θα εστιάσει στα πολλά κύπελλα και έπαθλα διακοσμημένα σε όλο το χώρο. Στην οροφή του χώρου της σκάλας που οδηγεί στη Discoteque, όπως και στο OLYMPIC CHAMPION, θα θαυμάσουμε τα ιστιοπλοϊκά πανιά με τους κωδικούς της ιστιοπλοϊας και τους κρεμαστούς γλάρους, ένα εντυπωσιακό και ναυτικό σκηνικό που μας προκαλεί δέος.


Το πολυτελές Restaurant SYMPOSIUM

Μετά το χώρο του TROPHY BAR, σειρά έχουν οι δύο ξεχωριστοί χώροι εστίασης, το Self-Service “PARTHENON” και το πολυτελές RestaurantSYMPOSIUM”, ονομασία κοινή με το αντίστοιχο Restaurant του OLYMPIC CHAMPION. Και στους δύο χώρους, οι γαστρονομικές γεύσεις είναι ξεχωριστές και ταξιδεύουν τον επιβάτη ακόμη περισσότερο. Η κουζίνα της ANEK LINES ξεχωρίζει πάντα για τις σπάνιες γεύσεις της και όπως σε όλα τα πλοία της ANEK έτσι και στο HELLENIC SPIRIT όλα τα φαγητά παρασκευάζονται με βάση το γνήσιο κρητικό ελαιόλαδο.
Η ψυχή της κουζίνας είναι ο “καλλιτέχνης” Αρχιμάγειρας, κ. Δημήτριος Αποστολάκης, όπου υπό την υποστήριξη του Φροντιστή κ. Αντώνη Γιαννικόπουλου και τη συνεργασία με το έμπειρο team της κουζίνας, ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη. Μείναμε με τις καλύτερες εντυπώσεις από τις γευστικές δοκιμές μας.


Ο πιο εντυπωσιακός χώρος του πλοίου. Με την ονομασία “MARATHON” Που προσφέρει πολύ δυνατές συγκινήσεις στους ταξιδιώτες, καθώς η θέα μπροστά, στο Αρχιπέλαγος είναι πανοραμική.

Βρισκόμαστε ακόμη στο Deck 9, με τους περισσότερους κοινόχρηστους χώρους του πλοίου και προχωράμε τέρμα πλώρα. Εκεί όπως και στο OLYMPIC CHAMPION, βρίσκεται ο πιο εντυπωσιακός χώρος του πλοίου. Με την ονομασία “MARATHON” Lounge Bar, αντί για “OCEAN” Lounge Bar του OLYMPIC CHAMPION, o μεγάλος πλωριός χώρος προσφέρει πολύ δυνατές συγκινήσεις στους ταξιδιώτες, καθώς η θέα μπροστά, στο Αρχιπέλαγος, είναι πανοραμική μέσα από τα μεγάλα παράθυρα και έτσι ένας απλός καφές σε ένα τραπεζάκι στο πλωριό σαλόνι MARATHON, μετατρέπεται αυτομάτως σε μια υπέροχη ταξιδιωτική εμπειρία.


Η Discoteque του πλοιου, με την ονομασία “OLYMPIC TOWER”

Ανεβαίνοντας ένα επίπεδο, στο Deck 10, από τη σκάλα με τα εντυπωσιακά ιστιοπλοϊκά θέματα, βρισκόμαστε στο χώρο της γυαλιστερής Discoteque, με την ονομασία “OLYMPIC TOWER” Bar. Ένας χώρος δίπατος, καθώς καταλαμβάνει το Deck 10 και το Deck 11, όπου ενώνονται με εσωτερική σκάλα και ο ταξιδιώτης μπορεί να ζήσει μαγικές βραδιές με δυνατή μουσική, ατενίζοντας τον έναστρο ουρανό μέσα από τα τεράστια στρογγυλά φινιστρίνια.
Βγαίνοντας έξω, στους μεγάλους εξωτερικούς χώρους του HELLENIC SPIRIT, οι ταξιδιώτες απολαμβάνουν τη θάλασσα, τον ήλιο και το γαλανό ουρανό.
Στο Deck 12 βρίσκεται το ελικοδρόμιο του πλοίου, ενώ μερικά μέτρα πιο πίσω τα βλέμματα πέφτουν στην αεροδυναμική, καλοσχεδιασμένη, κίτρινη τσιμινιέρα! Είναι τόσο εντυπωσιακή, που έγινε σήμα κατατεθέν για την ANEK LINES.


Ακριβώς στο πλωριό ιστό, θαυμάζουμε τη γνωστή αεροτομή, του HELLENIC SPIRIT

Κατεβαίνοντας στην πλώρη, κάτω ακριβώς από τον πλωριό ιστό, θαυμάζουμε τη γνωστή αεροτομή, η οποία στις μεγάλες ταχύτητες που αναπτύσσει η “Ferrari της Αδριατικής” HELLENIC SPIRIT, στέλνει όλα τα ρεύματα του αέρα ψηλά και πλάγια, έτσι ώστε να μην αναπτύσσονται δυνάμεις αντίστασης στη Γέφυρα, συμβάλλοντας έτσι στην άριστη αεροδυναμική συμπεριφορά του πλοίου.
Στο χώρο της πλώρης συναντήσαμε το Πλήρωμα της κουβέρτας με τον καθοδηγητή Ναύκληρο κ. Νικόλαο Τσιμπλοστεφανάκη.


Το Control room του HELLENIC SPIRIT

Στο λιμάνι της Ανκόνας φτάσαμε το απόγευμα της Τρίτης 6 Νοεμβρίου, με προγραμματισμένη αναχώρηση για το μεσημέρι της Τετάρτης 7 Νοεμβρίου, στις 13:30 ώρα Ιταλίας. Λίγο πριν την αναχώρηση, κατεβήκαμε στην καρδιά του HELLENIC SPIRIT, στα υποθαλάσσια διαμερίσματα, όπου φιλοξενούνται οι4 μηχανές Wartsila, οι οποίες αποδίδουν στη “Ferrari της Αδριατικής”, μέγιστη ταχύτητα 30 κόμβων.


Ο Α΄ Μηχανικός, ο Μαστρό – Όμηρος Μερμινγκίδης, μαζι με το team του μηχανοστασίου

Ο Α΄ Μηχανικός, ο Μαστρό – Όμηρος Μερμινγκίδης, μας τίμησε ιδιαιτέρως με την παραχώρηση συνέντευξης on camera μέσα στο χώρο του Control room καθώς και με την ξεχωριστή ξενάγηση on camera μέσα στους χώρους του μηχανοστασίου και έτσι μέσω των βίντεο που έχουμε ετοιμάσει, έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τη σημαντική διαδικασία εξαέρωσης των κυρίων μηχανών, των ηλεκτρομηχανών και την έναρξη λειτουργίας των βοηθητικών μηχανημάτων, μερικά λεπτά πριν την αναχώρηση του HELLENIC SPIRIT από το λιμάνι της Ανκόνας, έτσι ώστε όλα να είναι σε ετοιμότητα για τους χειρισμούς του απόπλου. Ακόμη θα δείτε στο βίντεο την έναρξη λειτουργίας των κύριων μηχανών.

Ο Προϊστάμενος Ηλεκτρολόγος κ. Κυριάκος Λιονάκης μας ξενάγησε on camera στο χώρο του Control room, κατά τη διαδικασία έναρξης της λειτουργίας των αξονικών γεννητριών. Πολύ σημαντικές στιγμές της αναχώρησης και του stand by που έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε μέσα από τα βίντεο του αφιερώματος που έχουμε ετοιμάσει.

Το Πλήρωμα της Μηχανής συμπληρώνουν οι κ.κ. Θεμιστοκλής Γεφυρόπουλος ΑΒ΄ Μηχανικός, Όμηρος Τενεκετζής Β΄ Μηχανικός, Ξενοφών Ιωαννίδης Γ΄ Μηχανικός, Χρήστος Ψυχογιός Γ΄ Μηχανικός, Δημήτριος Βυτινιώτης Α΄ Μηχανοδηγός, Αθανάσιος Ανδριανός Α΄ Μηχανοδηγός, Ιωάννης Αρναντωνάκης Β΄ Μηχανοδηγός, Χριστόδουλος Μακαρούνας Β΄ Μηχανοδηγός, Νικόλας Μάρκος Καθαριστής, Ηλιάνα Κόμητα Δόκιμος, Δημήτριος Λαζαρίδης Ηλεκτρολόγος και Γρηγόριος Δρόσος βοηθός Ηλεκτρολόγος.

Την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, μεγάλη εορτή των Ταξιαρχών, προσεγγίζουμε το νέο λιμάνι της Πάτρας. Ακόμη ένα ταξίδι-αφιέρωμα στο Αρχιπέλαγος φτάνει στην ολοκλήρωσή του.
Το υπέροχο πλοίο μας ταξίδεψε μοναδικά, χαρίζοντας το κάτι παραπάνω στις στιγμές μας.
Η φιλοξενία όπως πάντα, τόσο ζεστή όσο και η φιλοξενία των Κρητικών στη Μεγαλόνησο!

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε κλείσουμε με τη φράση με την οποία ανοίξαμε το κείμενο του αφιερώματός μας στο OLYMPIC CHAMPION:



Το HELLENIC SPIRIT είναι ένα πανέμορφο βαπόρι!

Για το arxipelagos.com

Σίμος Μιχάλογλου


Όλοι εμείς από το Αρχιπέλαγος, θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στην ANEK LINES, που μας ταξιδεύει τόσο μοναδικά!

Εκ της διαχείρησης arxipelagos.com
Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος


Και το ταξίδι συνεχίζεται... στο Αρχιπέλαγος!



ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ BINTEO AΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ 

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο