Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Φτιάχνω κήπο στην Αθήνα 20 & 21 Απρ, ecovision


Μετά από την πολύ πετυχημένη πρώτη «κάθοδο», το Εργαστήρι κηπουρικής «Φτιάχνω Κήπο με τα χεράκια μου» (www.ftiaxnokipo.gr) ξανακατεβαίνει στην Αθήνα το ΣαββατοΚύριακο 20-21 Απριλίου 2013, στον χώρο ecovision.
Η Αιμιλία και ο Ανδροκλής προσφέρουν την απαραίτητη γνώση και τα ερεθίσματα που χρειάζεται ένας κηπουρός στην πόλη, μέσα από ένα πολύ «ζουμερό» διήμερο γεμάτο ιδέες, συμβουλές, αρώματα και χρώματα.
Στον πολύ ιδιαίτερο και όμορφο πολυχώρο της Ecovision (Παπαδά 1-3 & Μεσογείων), ακριβώς απέναντι από  τη στάση «Κατεχάκη» του Μετρό, το «Φτιάχνω Κήπο με τα χεράκια μου» μαθαίνει στους υποψήφιους κηπουρούς:
Πληθώρα καλλωπιστικών φυτών (πόες, θάμνοι, δέντρα) για μπαλκόνι και κήπο
Πώς πολλαπλασιάζουμε με μόσχευμα και σπορά (για καλλωπιστικά και λαχανικά)
Ποια είναι τα σημαντικότερα λαχανικά (χειμερινά και καλοκαιρινά)
Ιδέες για λαχανόκηπο στο μπαλκόνι
Τα σημαντικότερα αρωματικά φυτά & βότανα και τις χρήσεις τους
Ποιες είναι οι πιο συχνές ασθένειες και προσβολές από έντομα
Εύκολες λύσεις φυτοπροστασίας με οικιακά υλικά
Πώς διαλέγουμε χώμα
Πώς λιπαίνουμε φυσικά τα φυτά μας
Κομποστοποίηση
Στο τέλος της κάθε διδακτικής ημέρας, οι μαθητές παίρνουν μαζί τους ό,τι φυτέψουμε επί τόπου, στο «εργαστηριακό» μέρος του μαθήματος. Κατά αυτόν τον τρόπο όποιος θέλει να ασχοληθεί με την κηπουρική αλλά δεν έχει ακόμη αντικείμενο, θα αποκτήσει μία μικρή βάση για τον λαχανόκηπο ή το ολάνθιστο μπαλκόνι του.
Το κόστος συμμετοχής είναι 80€ και περιλαμβάνει όλα τα υλικά που θα πάρει ο καθένας μαζί του στο τέλος καθώς και σημειώσεις που αποστέλλονται ηλεκτρονικά.
Επειδή ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, οπότε οι ενδιαφερόμενοι θα ήταν καλό να φροντίσουν να κλείσουν θέση εγκαίρως.
Το εργαστήρι κηπουρικής «Φτιάχνω Κήπο με τα χεράκια μου» θα περιμένει τους επίδοξους κηπουρούς για να τους μάθει τα μυστικά της κηπουρικής σε χαλαρούς «Σαλονικιώτικους» ρυθμούς, το Σάββατο 20/4/2013,στις 16.00-20.00 και την Κυριακή 21/4/2013, στις 10.00-14.00 στον χώρο της Ecovision (Παπαδά 1-3 & Μεσογείων, τηλ 211 1820460).
Στην ιστοσελίδα www.ftiaxnokipo.gr, στα τηλέφωνα 2310271950, 6936049079,  6943834921 και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση info@ftiaxnokipo.gr , οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες και να δηλώσουν συμμετοχή.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο