Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ


Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου 2 Απριλίου, ημέρα γέννησης του μεγάλου παραμυθά Hans Christian Andersen, επισκέφτηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θήβας οι μαθητές της Δ΄1 τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας συνοδευόμενα από την δασκάλα τους κ. Κωνσταντίνα Κωττούλα.
    Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης τους υποδέχτηκε στον φιλόξενο χώρο της με μεγάλη χαρά. Η Βιβλιοθηκονόμος ξενάγησε τους μαθητές στο χώρο της Βιβλιοθήκης και τους ενημέρωσε για τον τρόπο λειτουργίας της και τις υπηρεσίες που προσφέρει.
    Στη συνέχεια, η δασκάλα τους μετά από επιλογή των μαθητών της αφηγήθηκε το παραμύθι του H. C.Andersen «Ο Χοιροβοσκός» και ακόμη παρουσίασε στα παιδιά  το βιβλίο της Emilie Vast «Ένα δέντρο μια φορά». Οι μαθητές μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, ακολουθήσανε τη ζωή ενός δέντρου από την άνοιξη ως το χειμώνα: τα πουλιά φτιάχνουν φωλιές την άνοιξη, τα ελάφια χαίρονται και βρίσκουν το ταίρι τους, τα φρούτα ωριμάζουν, τα πουλιά μαθαίνουν να πετούν πριν από τον άνεμο του φθινοπώρου, οι αλεπούδες παίζουν στο χιόνι. Ακολουθήσανε τα βήματα καθενός από αυτά τα ζώα σε σχέση με το δέντρο. Μετά, στο αναγνωστήριο εργαστήκανε στο φύλλο εργασίας που τους μοίρασε η κ.Κωνσταστίνα.
     Στο τέλος οι μαθητές με βαριά καρδιά μας αποχαιρέτησαν ευχαριστημένοι από την επίσκεψη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

                                                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
                                                                    ΙΩΑΝΝΗΣ Β. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο