Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Μάχη μνηστήρων για τον "Αστέρα Βουλιαγμένης"


Δεκαπέντε μνηστήρες για τον "Αστέρα Βουλιαγμένης". Επενδυτές από όλο τον κόσμο έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον

Επενδυτές από Αμερική, Ευρώπη, ανάμεσα τους και Έλληνες εφοπλιστές, καθώς και από την Ασία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να αποκτήσουν το χρυσό φιλέτο του Αστέρα της Βουλιαγμένης.
"Ψήφο εμπιστοσύνης στις διαδικασίες της αποκρατικοποίησης" χαρακτήρισε το ενδιαφέρον από 15 επενδυτικά σχήματα για το ξενοδοχειακό συγκρότημα του Αστέρα ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Γιάννης Εμίρης.
Το συγκρότημα των 3 ξενοδοχείων (Αρίωνας, Ναυσικά και Αφροδίτη που δεν λειτουργεί) και των 58 μπανγκαλόουζ εκτείνεται σε έκταση 306 στρεμμάτων στο Μικρό Καβούρι της Βουλιαγμένης.
Ο διεθνής διαγωνισμός πραγματοποιείται από κοινού από το ΤΑΙΠΕΔ και την Εθνική Τράπεζα και θα γίνει σε δύο φάσεις. Στο πρώτο στάδιο για να συμμετάσχουν οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν κεφάλαια άνω των 150 εκατομμυρίων ευρώ.
Το πακέτο εκμετάλλευσης περιλαμβάνει εκτός από το ξενοδοχειακό συγκρότημα, τη Μαρίνα Βουλιαγμένης, που πέρασε πρόσφατα στην Αστήρ Παλλάς, καθώς και παραλία με ακτογραμμή 2.100 μέτρων, και την παραλία του Αστέρα (με 1.600 μέτρα ακτογραμμή). Και ακόμα όμορο ακίνητο του ΕΟΤ, εντός του οποίου βρίσκεται το πρώην ξενοδοχειακό συγκρότημα Αφροδίτη.
Σύμφωνα με την πρόσκληση, ο επενδυτής θα έχει τη δυνατότητα είτε να διατηρήσει τα υφιστάμενα κτίρια (bungalows) είτε να τα κατεδαφίσει προκειμένου να κατασκευάσει παραθεριστικές κατοικίες.
Στην περίπτωση όπου κατεδαφιστούν οι σημερινές εγκαταστάσεις, στη θέση των bungalows μπορούν να κατασκευαστούν παραθεριστικές κατοικίες συνολικής επιφάνειας 5.300 τμ. Αν κατεδαφιστεί και το συγκρότημα Arion Resort and Spa, τότε μπορούν να κατασκευαστούν κατοικίες συνολικής επιφάνειας 8.600 τ.μ.
Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για τα ονόματα των υποψήφιων επενδυτών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον. Τα ονόματα θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα και αφού πρώτα αξιολογηθεί ο κάθε επενδυτής ξεχωριστά για το κατά πόσο πληροί τις προϋποθέσεις που τίθενται από τους όρους του διαγωνισμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Ημερησία, ανάμεσά τους περιλαμβάνονται οι τουρκικοί όμιλοι Dogus (συνεργάζεται ήδη με τη Lamda Development στη Μαρίνα Φλοίσβου και επιδιώκει την απόκτηση κι άλλων τουριστικών λιμένων) και Koc (έχει αναλάβει με τη Folli Follie τη διαχείριση της μαρίνας Μυτιλήνης).
Στους υποψήφιους επενδυτές περιλαμβάνεται η εταιρεία επενδύσεων σε τουριστικά ακίνητα Dolphin Capital Investments (DCI) του Μ. Καμπουρίδη μαζί με την αμερικανική εταιρεία επενδύσεων Third Point, η οποία ελέγχει περί το 20% της DCI. Και ακόμα η London & Regional Properties, η οποία διεκδικεί επίσης το Ελληνικό και το ακίνητο Αφάντου στη Ρόδο.
Ανάμεσα στους Έλληνες που φέρονται να εκδήλωσαν ενδιαφέρον είναι οι εφοπλιστές Γ. Προκοπίου, καθώς και η οικογένεια Κωνσταντακόπουλου που ελέγχει το Costa Navarino.
Σημειώνουμε ότι λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος, το ΤΑΙΠΕΔ ενημέρωσε τους επενδυτές ότι θα προχωρήσουν σε άμεση εξέταση των μη δεσμευτικών προσφορών και συνεπώς οι τελευταίοι πρέπει να είναι διαθέσιμοι ώστε να απαντήσουν σε ερωτήσεις και διευκρινίσεις. Στόχος του ελέγχου είναι να περιοριστεί ο αριθμός στους πραγματικά ενδιαφερόμενους.
Σε ανακοίνωση της η Εθνική Τράπεζα, στην οποία ανήκει το ξενοδοχειακό συγκρότημα, σημειώνει ότι την Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013, έληξε η προθεσμία για την υποβολή Εκδηλώσεων Ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας που αφορά στην ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ.
H Εθνική Τράπεζα και το ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνουν ότι εκδηλώθηκε σημαντικό επίπεδο ενδιαφέροντος από διάφορους εγχώριους και διεθνείς επενδυτές. Όσοι επενδυτές πληρούν τα κριτήρια για τη συμμετοχή στη Β΄Φάση της διαδικασίας θα ενημερωθούν το συντομότερο από την Εθνική Τράπεζα και το ΤΑΙΠΕΔ.


“News247”


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο