Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

«Δημιουργία ξανά!»: Να τελειώνουμε με την παρανομία από όπου κι αν προέρχεται.


Να δουλέψουμε όλοι για την Ανά(σ)ταση της χώρας.

Η υπόθεση της Χρυσής Αυγής και των καθημερινών περιστατικών βίας λαμβάνει, όπως αναμενόταν, ανεξέλεγκτη έκταση. Ακόμα και φωνές από την αριστερά, που τμήμα της «ερωτοτροπεί» επί δεκαετίες με αντιεξουσιαστές και μπαχαλάκηδες, προβληματίζεται πλέον για την ανυπαρξία νομιμότητας. Δυστυχώς το «παιχνίδι» της ακύρωσης κάθε ίχνους ευνομούμενης πολιτείας δεν μπορεί να αποφέρει για πάντα πολιτικά οφέλη προς τη μια ή την άλλη πλευρά.

Στη «Δημιουργία ξανά!» κάθε θύμα βίας, από το κοριτσάκι που φέρεται να δέχθηκε αδέσποτη γροθιά από «εθνοπατέρα» κλινική περίπτωση, μέχρι την νεαρή κυοφορούσα γυναίκα που χάθηκε στις φλόγες τραπεζικού καταστήματος, αλλά και τους όχι λίγους αστυνομικούς που χάθηκαν κατά την τέλεση του καθήκοντος, όλοι μας προκαλούν τον ίδιο ακριβώς πόνο. Η βία της Χρυσής Αυγής, όπως και η βία των κόκκινων «αγωνιστών», αλλά και η κρατική βία, σωματική και μη, εκτός συνταγματικής νομιμότητας, μας προκαλούν την ίδια οργή. Είμαστε όλοι ως πολίτες «παράπλευρες απώλειες» ενός σεναρίου λεηλασίας της Ελλάδας από την παλαιά και την νεόκοπη κομματική μαφία, που δημιουργεί συγκρούσεις με επικοινωνιακούς στόχους, ως τον ιδανικό αντιπερισπασμό για να μην πέφτουν οι προβολείς της δημοσιότητας στα συνεχιζόμενα εγκλήματα του πολιτικού κατεστημένου.

Στην κατρακύλα αυτή οφείλουμε ως πολίτες να βάλουμε τέλος ΤΩΡΑ! Η νομιμότητα, που σε άλλα κράτη είναι αυτονόητη, στην Ελλάδα πρέπει να κατακτηθεί ξανά! Οι κανόνες που μια κοινωνία θεσπίζει πρέπει να εφαρμόζονται όχι à la carte, αλλά παντού και πάντα. Ο «Καιάδας» πρέπει να οδηγηθεί σήμερα στο αυτόφωρο. Κάθε παρέκκλιση από τους νόμους πρέπει να έχει άμεσες συνέπειες τόσο για τους παρανομούντες όσο και για τους πολιτικούς προϊσταμένους και κρατικούς λειτουργούς. Αυτούς που με πράξεις ή παραλείψεις τους δεν εμποδίζουν ούτε αποτρέπουν την τακτική κατάλυση της Δημοκρατίας.

Οι ριζικές αλλαγές που χρειαζόμαστε δεν θα έρθουν όμως απλώς από τις διαμαρτυρίες μας. Η βουλευτική ασυλία δεν θα καταργηθεί αυτόματα. Καλούμαστε οι υπεύθυνοι πολίτες να δραστηριοποιηθούμε, με όποιον τρόπο ο καθένας μας νομίζει, στο όνομα των παιδιών αυτής της χώρας. Να παλέψουμε για να κατακτήσουμε τα θεμελιώδη και θα έχουμε αργότερα το χώρο και το χρόνο να διαβουλευτούμε για τις επιμέρους διαφωνίες μας. Ας κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε αντί μέρος μιας μίζερης ματαιότητας να γίνουμε μέρος της αλλαγής που ονειρευόμαστε για την Ελλάδα.




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο