Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Χρειάζεται Υπουργείο εξαγωγών.

Ο τρόπος διαχείρισης της οικονομικής κρίσεις από το σύνολο του πολιτικού κόσμου, δείχνει ότι δεν έχουν συνειδητοποιήσει πως λειτουργεί μια οικονομία η οποία δεν έχει την δυνατότητα να κόψη δικό της χρήμα.

Έχω ξαναγράψει ότι, ανεξάρτητα των.....
οικονομικών δειχτών την ελληνικής οικονομίας, ο ελληνικός λαός θα συνεχίσει να φτωχαίνει όσο το εξερχόμενο από την Ελλάδα ρευστό (χρήμα) εξακολουθεί να είναι περισσότερο του εισερχομένου.

Το επαναλαμβάνω: Ανεξαρτήτως του αν έχουμε ή δεν έχουμε ελλείμματα, ανεξαρτήτως του ρυθμού ανάπτυξης, ανεξαρτήτως της μείωσης ή τις αύξησης της ανεργίας, όσο εξακολουθούν τα εξερχόμενα από την Ελλάδα Ευρώ να είναι περισσότερα από τα εισερχόμενα, τόσο θα συνεχίζει η φτωχοποίηση της Ελλάδος.

Η Ελλάδα δεν φτώχυνε γιατί έπεσαν οι γέφυρες, γιατί γκρεμίστηκαν τα εργοστάσια, ή γιατί κάηκαν τα σουβλατζίδικα!!!
Η Ελλάδα φτώχυνε γιατί μειώθηκε το ρευστό, λόγο μεταναστών και λόγο  των εισαγωγών.
Και πέτρες να ήταν τα Ευρώ, τώρα θα είχαν όλες εξαχθεί, και θα μέναμε χωρίς πέτρες!!!
Ένα βομβαρδισμένο εργοστάσιο μπορεί να ξαναλειτουργήσει αν υπάρχει ρευστό, όμως μια 100% υγιείς εταιρεία θα καταστραφεί αν ξεμείνει από ρευστό!!!

Αν θέλουμε να φτιάξουμε ξανά την οικονομία μας, πρέπει απαραίτητα το ξέρουμε αν ο τζίρος που γίνεται κάθε μέρα στην Ελλάδα παραμείνει εντός της Ελλάδος ή φεύγει εκτός.
Ο μετανάστης υπάλληλος που παίρνει 600 Ευρώ τον μήνα δουλεύοντας ως σερβιτόρος και στέλνει τα μισά εκτός Ελλάδας, δεν προσθέτει  στην οικονομία, αφαιρεί.

Αντίθετα, ο εργάτης που δουλεύει στην αυτοκινητοβιομηχανία της Γερμανίας, αυτός και αν ακόμη στείλει τον όλο του μισθό εκτός Γερμανίας, αυτός επιστρέφει ξανά στην Γερμανία γιατί το παραγόμενο στην Γερμανία αυτοκίνητο, εξάγατε.

Λοιπόν, το βασικότερο Υπουργείο θα έπρεπε να είναι το Υπουργείο εξαγωγών, το οποίο δυστυχώς ούτε καν υπάρχει.

Πλούσιος δεν είναι ο τόπος που γίνεται ο τζίρος του χρήματος, πλούσιος είναι ο τόπος όπου μαζεύεται το ρευστό.

Δεν προσθέτουν τίποτα στην ελληνική οικονομία δύο μαγαζιά που συναλλάσσονται μεταξύ τους, αντίθετα προσφέρουν στην ελληνική οικονομία δύο εργοστάσια που παράγουν στην Ελλάδα πιάτα και τα πουλούν στην Γερμανία πχ.

Αυτό που πρέπει να αντιληφθούν στην κυβέρνηση είναι ότι, άλλος ο τρόπος λειτουργίας μιας οικονομίας η οποία μπορεί και κόβει χρήμα και άλλο μια οικονομία η οποία δεν κόβει δικό της χρήμα.
Οι Έλληνες πολιτικοί, πολύ φοβάμαι δεν το έχουν αυτό ακόμη εμπεδώσει στο μυαλό τους.

Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη.

ksipnistere

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο