Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Δεν πληρώνει τα χρέη της

«Στα παλαιότερα των υποδημάτων της» φαίνεται πως γράφει η Μαργαρίτα Παπανδρέου, μητέρα του πρώην πρωθυπουργού, το πρόστιμο που της έχει επιβάλει η Πολεοδομία Κορίνθου για τις παραβάσεις που διαπιστώθηκαν στο «Κτήμα Μαργαρίτα».

Κάτι το ακαταδίωκτο, κάτι το «όνομα βαρύ σαν ιστορία», η κυρία Παπανδρέου εδώ και τέσσερις μήνες αρνείται να καταβάλει το πρόστιμο, ενώ παράλληλα συνεχίζει να «δανείζει» το κτήμα της για την πραγματοποίηση κάθε είδους εκδήλωσης, εξασφαλίζοντας ένα πολύ καλό εισόδημα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Ιούλιος 2009
Η «Zoύγκλα» αποκαλύπτει το όργιο πολεοδομικών παραβάσεων στο παραθαλάσσιο κτήμα της Μαργαρίτας Παπανδρέου.

Φεβρουάριος 2013 

Τέσσερα χρόνια μετά, οι τοπικές αρχές του δήμου Κορινθίων και η Πολεοδομία επιβάλλουν πρόστιμο ύψους 25.000 ευρώ, δίχως ωστόσο να διευκρινίζεται στο σχετικό πόρισμα εάν έγινε καταπάτηση αιγιαλού.

Στο πόρισμα των ελεγκτών αναφορικά με το εξοχικό της οικογένειας, όπου ζει μόνιμα η Μαργαρίτα Παπανδρέου, γίνεται λόγος για παραβάσεις που αφορούν την ανέγερση πέργκολας στο χαγιάτι αλλά και την περιτοίχιση του οικοπέδου με συρματόπλεγμα. 

Σύμφωνα με το Τμήμα Αυθαιρέτων του Δήμου, η κ. Παπανδρέου οφείλει να κατεδαφίσει τις αυθαίρετες κατασκευές.

Ιούνιος 2013

Παρότι έχουν περάσει τέσσερις μήνες αφότου επιβλήθηκε το πρόστιμο, η πρώην πρώτη κυρία δεν έχει καταβάλει ούτε ένα ευρώ! 

Μάλιστα, έχει προσφύγει κατά των αποφάσεων κατεδάφισης των αυθαίρετων κτισμάτων που κοσμούν το πολυτελές κτήμα της.

Στα κάγκελα οι κάτοικοι

Παράλληλα, όλο και πληθαίνουν οι αντιδράσεις των κατοίκων της Κάτω Αλμυρής Κορινθίας, οι οποίοι δεν μπορούν να κοιμηθούν τα βράδια που στο κτήμα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις για γάμους ή βαπτίσεις. 

Το «Κτήμα Μαργαρίτα» είναι μια βίλα με τεράστιο κήπο και πισίνα, χτισμένη κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα! Στην έκτασή της περιλαμβάνονται μικρότερες ξύλινες κατασκευές, όπως ανδρικές και γυναικείες τουαλέτες (!) για το κοινό.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής, το μαρτύριό τους ξεκινά τις πρωινές ώρες κάθε Σαββάτου, όταν η εταιρεία κέτερινγκ με την οποία συνεργάζεται η Μαργαρίτα Παπανδρέου -από τις πιο γνωστές της Κορινθίας- ξεφορτώνει με φορτηγά στον υπαίθριο χώρο της βίλας τούς πάγκους για τα πάρτι και τις λοιπές εκδηλώσεις. 

Αμέσως μετά ακολουθεί το soundcheck, οι δοκιμές δηλαδή στην κονσόλα του ήχου. Νωρίς το βράδυ φτάνουν οι καλεσμένοι. Μέχρι τα μεσάνυχτα δοκιμάζουν τα εδέσματα συνοδεία απαλής μουσικής. Όταν ικανοποιηθούν οι απαιτητικοί ουρανίσκοι, πάντα τις μεταμεσονύχτιες ώρες, κορυφώνεται το γλέντι και μαζί το δράμα των παραθεριστών και των κατοίκων της περιοχής. 

Συχνά οι κάτοικοι οι κάτοικοι της Αλμυρής ζητούν τη συνδρομή της Αστυνομίας. Όπως κατήγγειλε στο zougla.gr η Κέλυ Βαρσάλη, η ίδια την έχει καλέσει πολλές φορές. Μετά την παρέμβασή τους οι αστυνομικοί την ενημερώνουν ότι η κα. Μαργαρίτα Παπανδρέου τους λέει άλλοτε ότι παντρεύει το παιδί της (;) και άλλοτε ότι έχει παραχωρήσει τον χώρο σε κάποιον φίλο που βάφτισε ή πάντρεψε το δικό του...



Το «Κτήμα Μαργαρίτα» είναι μια βίλα με τεράστιο κήπο και πισίνα, χτισμένη κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα! Στην έκτασή της περιλαμβάνονται μικρότερες ξύλινες κατασκευές, όπως ανδρικές και γυναικείες τουαλέτες (!) για το κοινό. 


Το κείμενο της καταγγελίας των κατοίκων:




Oι κάτοικοι της Αλμυρής απέστειλαν παλαιότερα επιστολή και στον βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Β. Καπερνάρου αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Αξιότιμε κ. Καπερνάρε,

Με αφορμή την πολύ καλή αρχή που κάνατε με τα ερωτήματα που θέσατε στο Κοινοβούλιο αναφορικά με την άδεια δραστηριοτήτων του Κτήματος Μαργαρίτα (ιδιοκτησίας Μαργαρίτας Παπανδρέου) θα θέλαμε να σας τονίσουμε και μια άλλη πολύ σημαντική πτυχή του θέματος που πιθανόν να κρίνει ακόμα και αυτή τη συνέχιση της άδειας λειτουργίας του εν λόγω κτήματος (εάν βέβαια τούτη υφίσταται).

Συγκεκριμένα:

Εμείς κατοικούμε ως παραθεριστές στη κάτω Αλμυρή Κορινθίας, κυριολεκτικά 50 μέτρα μακριά από το κτήμα. Μετά την έναρξη των δραστηριοτήτων του κτήματος, οι περίοικοι - μόνιμοι και παραθεριστές - έχουν χάσει κυριολεκτικά τον ύπνο τους τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού κάθε που το κτήμα έχει κάποια εκδήλωση (βάπτιση, γάμος κλπ ).

Τίθεται λοιπόν θέμα:
• ηχορύπανσης
• λειτουργίας μεγαφώνων υψηλής έντασης κατά τις ώρες κοινής ησυχίας
• έρευνας γιατί οι τοπικές αστυνομικές αρχές αρκούνται μόνο σε συστάσεις κάθε φορά που οι περίοικοι διαμαρτυρόμαστε έντονα
• διαπίστωσης ύπαρξης αυτής καθ' αυτής της άδειας και ποιο πρόσωπο την υπογράφει (κάτω από τις παραπάνω συνθήκες λειτουργίας).

ZOUGLA

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο