Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Αλβανία: Προβάδισμα Ράμα-ΟΑΣΕ: Αμαυρώθηκε η εκλογική διαδικασία

«Η νίκη θα είναι μεγαλύτερη από ό,τι φαινόταν», δήλωσε ο Έντι Ράμα.

Σε προκαταρκτική έκθεση του ΟΑΣΕ-ODIHR για τις εκλογές στην Αλβανία που δόθηκε στη δημοσιότητα στα Τίρανα, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι κατά την χθεσινή ψηφοφορία υπήρξαν προβλήματα τεχνικού περιεχομένου που αμαύρωσαν την εκλογική διαδικασία.

Η έκθεση αναφέρεται συγκεκριμένα στο επεισόδιο με έναν νεκρό και δύο τραυματίες στην πόλη του Λιάτσι καθώς και σε άλλα επεισόδια βίας σε όλη τη χώρα. Η έκθεση αποδίδει τις ευθύνες για τα επεισόδια στη συμπεριφορά των πολιτικών κομμάτων. Επίσης η έκθεση αναφερόμενη στο γεγονός ότι μέχρι την ώρα της ανακοίνωσης της έκθεσης μετρήθηκε μόνο το 25% των ψήφων, επισημαίνει ότι παρατηρείται καθυστέρηση τονίζοντας πως η καταμέτρηση έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί.

Πριν την ανακοίνωση της προκαταρκτικής έκθεσης των παρατηρητών του ΟΑΣΕ ODIHR προέβη σε νέα δήλωση ο αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος Έντι Ράμα, ο οποίος δήλωσε ότι η νίκη της Συμμαχίας της Ευρωπαϊκής Αλβανίας, της οποίας ηγείται, θα πετύχει μεγαλύτερο από το προβλεπόμενο εκλογικό αποτέλεσμα.

«Χθες, σας είπα ότι νίκησε η «Αναγέννηση» απέναντι στην καταστροφή, σήμερα λέω ότι η νίκη θα είναι μεγαλύτερη από ό,τι φαινόταν» δήλωσε ο Έντι Ράμα. Πρόσθεσε δε ότι «υπάρχει ακόμα χρόνος για να γιορτάσουμε. Τώρα είναι ώρα να εκπληρώσουμε δύο βασικές πτυχές του συμβολαίου μας με την Αλβανία. Πρώτον να μετρήσουμε και να σεβαστούμε κάθε ψήφο και δεύτερον να ολοκληρώσουμε με επιτυχία την εκλογική διαδικασία».

Ο Έντι Ράμα απηύθυνε, κάλεσμα στον αντίπαλό του Σαλί Μπερίσα να συνεργαστεί σε όλη την υπόλοιπη διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων.

Με καταμετρημένο το 25% των ψήφων το Σοσιαλιστικό Κόμμα φαίνεται ότι έχει σταθερό προβάδισμα ακόμα και στα προπύργια του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος.

Στις εκλογές αυτές φαίνεται ότι θα εκλεγούν τουλάχιστον πέντε ελληνικής καταγωγής υποψήφιοι. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εκλογή τους, μάλιστα και στις περιοχές με αμιγή ελληνικό μειονοτικό πληθυσμό, εξασφαλίζεται κυρίως με τα μεγάλα αλβανικά κόμματα.

Πηγή: AΠE-MΠΕ

 H KAΘHMEPINH

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο