Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Πώς έγιναν τα ευάλωτα τα προσωπικά μας δεδομένα

Τη στιγμή που οι αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν, πρώην συμβούλου της αμερικανικής υπηρεσίας ηλεκτρονικής κατασκοπείας (Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας, NSA) κλονίζουν ακόμα τις ΗΠΑ και την παγκόσμια κοινή γνώμη, νέα στοιχεία για παρακολουθήσεις από τις αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας έρχονται στην επιφάνεια.
 Την περασμένη εβδομάδα, η αμερικανική εφημερίδα Washington Post και η βρετανική The Guardian αποκάλυψαν διαδοχικά δύο μυστικά προγράμματα της NSA.
Το ένα αφορούσε την συλλογή από το 2006 δεδομένων τηλεφωνικών κλήσεων στις ΗΠΑ από την εταιρεία Verizon και πιθανώς και από άλλες. Το άλλο, υπό την ονομασία PRISM, που αποκαλύφθηκε είχε στόχο την παρακολούθηση των επικοινωνιών των χρηστών του Ίντερνετ εκτός των ΗΠΑ σε εννέα μεγάλους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook. Ο πρώην κατάσκοπος τόνισε στους δημοσιογράφους στους οποίους μίλησε, ότι αποφάσισε να διακινδυνεύσει "την ζωή του και αυτήν της οικογένειάς του" για να προστατεύσει "την ελευθερία" όλων και "την δημοκρατία".
Και ενώ  ο θόρυβος από τις αποκαλύψεις του Σνόουντεν δεν έχει ακόμα κοπάσει, την Τετάρτη ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Γερουσίας, ο διευθυντής του FBI Ρόμπερτ Μίλερ παραδέχθηκε τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών για συγκεκριμένες αποστολές παρακολούθησης εντός των Ηνωμένων Πολιτειών.
«Χρησιμοποιούνταν σπάνια και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις», τόνισε ο κ. Μίλερ σε σχετική ερώτηση της επιτροπής αποκαλύπτοντας στην ουσία ότι τίποτα τελικά δεν μπορεί να παραμείνει κρυφό στις ΗΠΑ...
Και αν οι αρχές προσπαθούν τώρα να δικαιολογήσουν τα... αδικαιολόγητα, λέγοντας ότι οι ενέργειες αυτές προστάτευσαν την χώρα από τρομοκρατικά χτυπήματα, από την πλευρά της η πρόεδρος της επιτροπής Πληροφοριών στη Γερουσία Νταϊάν Φέινσταϊν χαρακτήρισε τα γεγονότα ως τη μεγαλύτερη απειλή για την ιδιωτική ζωή των Αμερικανών.
Το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων απασχόλησε και την Ευρωπαϊκή Ένωση, και η αρμόδια για τη Δικαιοσύνη επίτροπος ζήτησε σε επιστολή της προς τον αμερικανό υπουργό Δικαιοσύνης, απαντήσεις για το πρόγραμμα τηλεφωνικών και διαδικτυακών παρακολουθήσεων Prism της NSA. Η Βίβιαν Ρέντινγκ αναφέρει στην επιστολή ότι ανησυχεί ότι οι προσπάθειες των ΗΠΑ «θα μπορούσαν να έχουν σημαντικές δυσμενείς συνέπειες για τα θεμελιώδη δικαιώματα της ΕΕ».
Πάντως απ' ό,τι φαίνεται ο κύκλος των αποκαλύψεων για τις παρακολουθήσεις στις ΗΠΑ και την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων δεν έχει ακόμα κλείσει.
«Η αλήθεια έχει μπει σε τροχιά και κανείς δεν μπορεί να τη σταματήσει», είπε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Σνόουντεν, υποσχόμενος και νέες αποκαλύψεις για την «άμεση πρόσβαση» της αμερικανικής υπηρεσίας εθνικής ασφαλείας NSA στα προσωπικά δεδομένα χρηστών του Διαδικτύου...
Κάτι το οποίο ασφαλώς δεν πρέπει να απασχολεί μόνο τους αμερικανούς πολίτες αλλά όλους μας...


Newsbomb.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο