Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Αίτηση πτώχευσης από την πρώην εταιρία Κατσέλης –Σε αδιέξοδο οι εργαζόμενοι

Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων Κατσέλη, Γιώργος Αρβανίτης

Στο δρόμο κινδυνεύουν να μείνουν 500 εργαζόμενοι του ομίλου Nutrient που παραγάγει τα γνωστά προϊόντα με την επωνυμία Κατσέλης .Η διοίκηση της εταιρείας κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στο Πρωτοδικείο Αθηνών δηλώνοντας επίσημα ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις της. Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων Κατσέλη, Γιώργος Αρβανίτης αναφέρει: «Είχαμε να πληρωθούμε 4 μήνες βάλαμε πλάτη όλοι οι εργαζόμενοι».

Η εταιρεία Nutriart δημιουργήθηκε το 2008 από την ένωση των εταιρειών Κατσέλη ΑΒΕΕ, Αλλατίνη και ΕΛΒΙΠΕΤ ΑΕ. Στον όμιλο απασχολούνται σήμερα 500 εργαζόμενοι, ενώ βασικός μέτοχος της εταιρείας είναι η Tinola Holding (συμφερόντων της οικογενείας Δαυίδ).

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της εταιρείας τονίζει:

Η επιδείνωση της οικονομικής κρίσης ταυτόχρονα με τις μεγάλες καθυστερήσεις που υπήρξαν στην οριστικοποίηση σύναψης και στην υλοποίηση των συμφωνιών χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης με τις τράπεζες, επιβάρυνε σε μεγάλο βαθμό την οικονομική κατάσταση της εταιρείας, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση πλέον να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις της.

Το 2012 η εταιρεία είχε σημαντική πτώση στις πωλήσεις της με ζημιές που ξεπέρασαν τα 36 εκατομμύρια ευρώ.

Ο όμιλος της Nutriart είχε απευθυνθεί τα τελευταία χρόνια σε επενδυτές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αναζητώντας χρηματοδότη, χωρίς ωστόσο θετική κατάληξη. Η αίτηση πτώχευσης θα συζητηθεί ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών στις 18 Σεπτεμβρίου 2013.



 ERT Open

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο