Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Γιώργος Μουλκιώτης μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς στις 27-6-2013, στη θέση Λιούτσα της Δ.Ε. Μαυρομματίου του Δήμου Αλιάρτου, ζήτησε επειγόντως από τους γεωπόνους και αρμοδίους υπαλλήλους της Δ/νσης Aγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής και επισκέφτηκαν την πληγείσα περιοχή, για  να διενεργήσουν  μία πρώτη εκτίμηση περί του ύψους των ζημιών έκτασης και στην συνεχεία ενημερώθηκαν το αρμόδιο Υπουργείο αλλά και ο ΕΛΓΑ.
Διαπιστώθηκε ότι κάηκαν, περί τα 500-700 στρέμματα με 1800 περίπου ελαιόδεντρα παραγωγικής ηλικίας και ποσοστό ζημιάς από 80-100% περίπου, στους πρωτογενείς και δευτερογενείς κλάδους.
Ζητήθηκε άμεσα από τον ΕΛΓΑ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος,  κλιμάκιο αρμόδιων υπαλλήλων,  να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές για μία πρώτη εκτίμηση των ζημιών.
Στον τόπο της πυρκαγιάς από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν υπηρεσιακοί παράγοντες του Τμήματος  Πολιτικής Προστασίας, ενώ για την κατάσβεση της πυρκαγιάς η Περιφ. Ενότητα Βοιωτίας, διέθεσε 1 υδροφόρα και 2 UNIMOK, που συνέδραμαν αποφασιστικά τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο