Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Στον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων εκπρόσωποι της Βοιωτίας για τη ΔΟΥ Θηβών.

Συνάντηση δια ζώσης εκπροσώπων του Νομού Βοιωτίας με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Ιουνίου, μετά την ξαφνική απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, με την οποία μεταφέρονται τα Τμήματα Δικαστικού και Ελέγχου της ΔΟΥ Θηβών στη ΔΟΥ Λιβαδειάς.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Δήμου Θηβαίων και παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπύρος Νικολάου, οι Βουλευτές του νομού Βοιωτίας Ευάγγελος Μπασιάκος και Γιάννης Σταθάς, οι Δήμαρχοι Τανάγρας Ευάγγελος Γεωργίου και Αλιάρτου Γιώργος Ντασιώτης, ο Πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε. Θηβών Χρήστος Χαρατσής και ο Πρόεδρος Αλέξης Λιάσκος και μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων ΔΟΥ Θήβας και Χαλκίδας.

Οι εκπρόσωποι του Νομού διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον Γενικό Γραμματέα για αυτή την απόφαση, που  διαψεύδει τις μέχρι πρότινος διαβεβαιώσεις του Υπουργείου για διατήρηση της ΔΟΥ Θηβών συνολικά. Με την απόφαση αυτή θα δημιουργηθούν προβλήματα σε μια από  τις πιο εύρωστες ΔΟΥ πανελληνίως. Παράλληλα  στερεί από τους εξυπηρετούμενους από αυτή, σημαντικότατες υπηρεσίες, προκαλεί αναστάτωση στις οικογένειες των εργαζομένων και μεγάλη επιβάρυνση στους πολίτες, με απόλυτη αβεβαιότητα και για τη διατήρηση των δημοσίων εσόδων.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας έκανε λόγο για ειλημμένη απόφαση, στα πλαίσια της Γ’ φάσης του σε εξέλιξη σχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών για την αναδιοργάνωση των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών και συγκεκριμένα της ενοποίησης των σημείων ελέγχου των ΔΟΥ ολόκληρης της χώρας, έτσι ώστε να εκπληρωθεί η μνημονιακή υποχρέωση σύμφωνα με την οποία  εντός του 2013,  οι ΔΟΥ που λειτουργούν πανελλαδικά θα περιορισθούν σε 120 (από 290 που λειτουργούσαν το 2011) και τα  σημεία ελέγχου και δικαστικού σε 65.

Επομένως, τα τμήματα Δικαστικού και Ελέγχου της ΔΟΥ Θηβών, μαζί με τους υπαλλήλους που τα στελεχώνουν, θα μεταφερθούν  από την 1η Ιουλίου στη  ΔΟΥ Λιβαδειάς.

 Αυτό δεν σημαίνει ότι αναστέλλεται και η λειτουργία της ΔΟΥ Θηβών, η οποία συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της με τα υπόλοιπα Τμήματα.

Η επιλογή των σημείων ελέγχου που ενοποιούνται έγινε βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων.  Όπως εξήγησε ο Γενικός Γραμματέας, επιλέχθηκε να παραμείνει ένα σημείο ελέγχου ανά Νομό, για τους Νομούς που διατηρούσαν σε λειτουργία άνω της μία  ΔΟΥ. Στην περίπτωση αυτή,  επιλέχθηκε η πόλη που έχει πρωτοδικείο και αν και οι δύο πόλεις είχαν πρωτοδικείο, επιλέχθηκε η πόλη που είχε τα περισσότερα βιβλία Β’ Κατηγορίας.

Λόγω του ότι το σχέδιο της αναδιάρθρωσης των ΔΟΥ του Υπουργείου Οικονομικών δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, η τοπική κοινωνία δεν εφησυχάζει αλλά βρίσκεται σε εγρήγορση για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με τη ΔΟΥ Θηβών.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο