Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Επί ποδός πολέμου οι εργαζόμενοι - Περικύκλωση της Βουλής και ολονύχτια διαμαρτυρία

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στις απολύσεις» και με αίτημα να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο, χιλιάδες εργαζόμενοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα κατέκλυσαν τις πλατείες και τους κεντρικούς δρόμους των μεγάλων πόλεων, στο πλαίσιο της εικοσιτετράωρης απεργίας, που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Αυτή την ώρα, στο Σύνταγμα βρίσκεται σε εξέλιξη πανελλαδικό συλλαλητήριο, με τη συμμετοχή όλων των κλάδων των εργαζομένων. Θα ακολουθήσει ολονύκτια διαμαρτυρία, περικύκλωση της Βουλής και συναυλία συμπαράστασης.

Δημοτικοί αστυνομικοί, εκπαιδευτικοί, σχολικοί φύλακες, οι πρώτοι που μπαίνουν στο στόχαστρο του πολυνομοσχεδίου που συζητείται στη Βουλή αλλά και εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, απολυμένοι άνεργοι, φοιτητές και με βασικό σύνθημα «Είμαστε άνθρωποι και δεν θα γίνουμε αριθμοί» διαμαρτύρονται για τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και ζητούν να μην ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο «γκιλοτίνα».

Μετά την αποψινή κινητοποίηση το ραντεβού ανανεώνεται για την Τετάρτη 17 Ιουλίου οπότε και αναμένεται να ψηφιστεί το επίμαχο νομοθέτημα.

Η ΠΟΕ ΟΤΑ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.00 το πρωί, στην Πλατεία Κλαυθμώνος-Αθήνα, ανακοινώνοντας ανάλογες συγκεντρώσεις σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών, ενώ ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στις 7 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος με τη συμμετοχή και της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Να σημειωθεί ότι από τις 19:00 έχουν κλείσει, με εντολή της Αστυνομίας, οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ευαγγελισμός λόγω των συγκεντρώσεων που πραγματοποιούνται εκεί.

 ERT Open

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο