Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Κινητοποιήσεις χωρίς κόσμο στη Θήβα. Γιατί όμως?

Μετά από τόσα προβλήματα που έχει η πόλη της Θήβας με την συρρίκνωση των υπηρεσιών, του Νοσοκομείου, το κλείσιμο της εφορίας, του ΟΑΕΕ που πρόκειται να μεταφερθεί, την συγχώνευση σχολείων, άλλων υποστηρικτικών υπηρεσιών, της Δημοτικής Αστυνομίας, υπάρχει και ένα ακόμη πρόβλημα. Δεν μπορεί κανείς να πείσει τον κόσμο να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται για το λόγο αυτό.

Ο Κόσμος της Θήβας πια κουράστηκε, και το σημαντικότερο δεν πείθεται πια από κανέναν από όποιο πολιτικό χώρο και αν προέρχεται. Θεωρεί περιττό να συμμετέχει σε στημένες κινητοποιήσεις που οργανώνονται για να μην χάσουν κάποιοι τα κεκτημένα τους, και δεν στηρίζει κανέναν ούτε καν με την παρουσία του.

Πολλοί από τους πολίτες της Θήβας εργάζονταν στον ιδιωτικό τομέα, και δεν είχαν κανέναν στο πλευρό τους όταν απολύθηκαν η, όταν έκλεισαν  τα εργοστάσιά τους. (Και αν είχαν κάποιους συνδικαλιστές για τα μάτια του κόσμου) Αυτοί που εργάζονται ακόμη έχουν υποστεί τρομερές  μειώσεις στα μεροκάματα τους, με αποτέλεσμα να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί.
Οι συνταξιούχοι βλέπουν σε πολλές περιπτώσεις την σύνταξή τους να έχει μειωθεί σχεδόν στο μισό, παρόλο που πλήρωναν χρόνια ατελείωτα εισφορές.  «Κανείς δεν ήταν εκεί να δει το βουβό κλάμα τους όταν δεν είχαν να δώσουν χαρτζιλίκι στο εγγόνι τους ».

Οι Γεωργοί είναι και εκείνοι έρμαια της ίδιας πολιτικής, και οι έμποροι καταστηματάρχες δίνουν στην κυριολεξία αγώνα επιβίωσης να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους.

Οι επαγγελματίες στο χώρο του αυτοκίνητου είναι τελειωμένη υπόθεση, είτε αυτό είναι ταξί, λεωφορείο, φορτηγό κτλ.

Οι νέοι είναι άνεργοι σε ποσοστό που δεν το χωράει νους, αδυνατώντας να ζήσουν αυτά τα όμορφα νεανικά τους χρόνια όπως έκαναν οι παλαιότεροι. Παιδιά με πτυχία που βλέπουν το μέλλον τους δυσοίωνο από την πολιτική που επικρατεί στην Ελλάδα, και τις Οικογένειές τους να ζουν ένα μαρτύριο.

Όλοι αυτοί που περιγράφω παραπάνω είναι οι πολίτες της Θήβας, οι οποίοι δεν συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις.

Ξέρετε, τα προβλήματα που έχει η πόλη, φαντάζουν ένα τίποτα μπροστά στα δικά τους.

Νίκος Χατζηδούρος


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο