Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Με τρεις αλλαγές «κλείδωσε» το πολυνομοσχέδιο

Τα βρήκαν Σαμαράς - Βενιζέλος

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης στο Μέγαρο Μαξίμου για τις αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr οι κύριοι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος συμφώνησαν στις διορθωτικές αλλαγές που θα περάσουν στο νομοσχέδιο, το οποίο θα τεθεί σε ψηφοφορία στη Βουλή, σε μία προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να καμφθούν οι αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στο εσωτερικό της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τι αλλάζει στο πολυνομοσχέδιο

Ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συμφώνησαν αρχικά σε τρία βασικά θέματα:

Δεν θα υποστούν συνέπειες όσοι κατέχουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών και αυτό θα ισχύσει και για τη δημοτική αστυνομία, στην οποία υπηρετούν 200 κάτοχοι μεταπτυχιακού.
Για τους σχολικούς φύλακες θα δημιουργηθεί πρόγραμμα με πλασματικά έτη για όσους βρίσκονται κοντά στη σύνταξη.
Για το παρατηρητήριο για τα οικονομικά στους δήμους, το οποίο προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις μεταξύ των δημάρχων, συμφωνήθηκε να μείνουν εκτός οι ποινικές διατάξεις.
Την επόμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο για τους εκπαιδευτικούς

Από την επόμενη εβδομάδα θα προωθηθεί νομοσχέδιο του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου για την επαγγελματική εκπαίδευση με νέες ειδικότητες αλλά και αναγγελία προσλήψεων εκπαιδευτικών.

Παράλληλα αναμένεται να υπάρξει διάταξη που θα προβλέπει ότι η πλειοψηφία των καθηγητών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, θα απορροφηθούν σε διοικητικές θέσεις του υπουργείου Υγείας.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο