Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Ο Σόιμπλε επίτιμος δημότης Μακρακώμης εδώ και 22 χρόνια. Πάγωσαν στο άκουσμα της είδησης οι κάτοικοι

Μια απίστευτη αποκάλυψη κάνει σήμερα ο δημοσιογράφος της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ Στέφανος Κασσιμάτης. Ο Σόιμπλε είναι επίτιμος δημότης της Μακρακώμης Φθιώτιδος εδώ και 22 χρόνια!Ο κ.Κασσιμάτης γράφει πως την πληροφορία του την έστειλε σε επιστολή ο πρώην δήμαρχος Μακρακώμης Μιλτιάδης Ριγάκος και προφανώς εννοεί τον κ.Ριζάκη.


Σύμφωνα με την επιστολή του πρώην δημάρχου προς τον αρθρογράφο της Καθημερινής το 1991 ως υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Κολ, ο Σόιμπλε δώρισε στον Δήμο Μακρακώμης ένα πυροσβεστικό όχημα.
Τον επόμενο χρόνο, όταν πια ο Σόιμπλε είχε φύγει από το υπουργείο και ήταν επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, ο δήμος εις ανταπόδοση της χειρονομίας του απένειμε το δίπλωμα και το μετάλλιο της πόλης, τα οποία παρέλαβε εκπρόσωπός του σε τελετή στο δημαρχείο Μακρακώμης.
«Δεν αποκλείεται ο ίδιος να μην έμαθε ποτέ ότι είναι επίτιμος δημότης Μακρακώμης» σχολιάζει ο δημοσιογράφος κλείνοντας το θέμα του.
Η είδηση από το πρωί έχει κάνει τον γύρω της Μακρακώμης αφήνοντας άφωνους τους πολίτες αλλά και τη δημοτική αρχή.
Ο δήμαρχος Ευθύμιος Παπαευθυμίου αναζήτησε στα αρχεία του δήμο την εγκυρότητα της πληροφορίας αφού δεν κατάφερε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον πρώην δήμαρχο Μιλτιάδη Ριζάκη.
Κατάφερε να βρει τα σχετικά έγγραφα αλλά και φωτογραφίες από περιοδικό της αυτοδιοίκησης της εποχής με φωτογραφίες του κ.Ριζάκη με τον κ.Σόιμπλε αφού ο πρώην δήμαρχος είχε ταξιδέψει στην Γερμανία για να τον επισκεφθεί.
«Η Μακρακώμη δεν χάρηκε» δηλώνει χαρακτηριστικά αλλά κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τότε τα δεινά που θα προκαλούσε σήμερα στην χώρα μας ο κ.Σόιμπλε.


Επίτιμος δημότης Μακρακώμης ο Σόιμπλε από LAMIASTARGR

 lamiastar.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο