Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Με κουκούλες όπλα και εκσκαφέα πήγαν στον Άι Γιώργη Μαυροματίου

Όπως πρώτο το Permissospress μετέδωσε χθες βράδυ την είδηση (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ )ήρθε και η επιβεβαίωση της Αστυνομίας μέσω του δελτίου τύπου.
 Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, μέλη της οποίας εισέβαλαν χθες το απόγευμα με όπλα σε Ιερά Μονή στο Μαυρομάτι Βοιωτίας με σκοπό την εκσκαφή για την ανεύρεση «θησαυρού»

Τη σπείρα στελέχωναν τουλάχιστον επτά (7) άτομα, από τα οποία τρία (3) μέλη της (όλοι ημεδαποί) έχουν ήδη συλληφθεί και ένα ακόμη έχει ταυτοποιηθεί, ενώ στο πλαίσιο της έρευνας διακριβώθηκε η δομή της και αποσαφηνίστηκαν οι ρόλοι των μελών της

Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, παράνομη βία και παρακράτηση, παράβαση της Νομοθεσίας για τα όπλα καθώς και για την προστασία των Αρχαιοτήτων και της εν γένει Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Πέντε από τους δράστες ακινητοποίησαν, με την απειλή όπλων, μοναχούς του Μοναστηριού και αφού έδεσαν τα χέρια τους με πλαστικούς σφικτήρες ( tare – up ), τους έκλεισαν σε κελί

Κατασχέθηκαν (1) σκαπτικό μηχάνημα ( JCB ), (1) όχημα διαφυγής των δραστών και (89) tare – up

Εξαρθρώθηκε, στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής κινητοποίησης και ενδελεχούς έρευνας, που διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, πολυμελής εγκληματική ομάδα, μέλη της οποίας εισέβαλαν χθες (25-08-2013) το απόγευμα με όπλα σε Ιερά Μονή στο Μαυρομάτι Βοιωτίας, με σκοπό την διενέργεια εκσκαφής για την ανεύρεση «θυσαυρού».

Συνελήφθησαν, για την υπόθεση αυτή, χθες το απόγευμα και σήμερα το πρωί, σε περιοχές της Βοιωτίας και Εύβοιας αντίστοιχα, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 52, 28 και 37 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκε ένας ακόμη 48χρονος ημεδαπός (αρχηγικό μέλος) και αναζητούνται τρεις (3) τουλάχιστον συνεργοί τους.

Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της παράνομης βίας και παρακράτησης, της παράβασης της Νομοθεσίας για τα όπλα, καθώς και για την προστασία των Αρχαιοτήτων και της εν γένει Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Αναλυτικότερα, χθες περίπου στις 18:00΄ το απόγευμα, πέντε από τους δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, εισέβαλαν στο εσωτερικό της Ιεράς Μονής και με την απειλή όπλων (πιστόλια και κυνηγετικά όπλα), ακινητοποίησαν τέσσερις (4) μοναχούς και την μητέρα ενός από αυτών, που φιλοξενούνταν στο Μοναστήρι.

Στην συνέχεια τους δέσμευσαν με πλαστικούς σφικτήρες (tare – up) και τους έκλεισαν σε ένα κελί του Μοναστηριού, λέγοντας τους ότι σκοπός τους δεν ήταν η αφαίρεση εικόνων – τιμαλφών ή άλλων αντικειμένων, αλλά η διενέργεια εκσκαφής στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής για την ανεύρεση «θησαυρού». Μάλιστα, για την επίτευξη του σκοπού τους, είχαν μεταφέρει στο Μοναστήρι ένα σκαπτικό μηχάνημα (JCB).

Οι Αστυνομικές Αρχές ενημερώθηκαν από άλλο μοναχό, που δεν είχε γίνει αντιληπτός από τους δράστες, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν άμεσα ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας. Οι δράστες αντιλαμβανόμενοι την άφιξη των αστυνομικών δυνάμεων, αποχώρησαν από το Μοναστήρι και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Μετά από εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα στην επαρχιακή οδό Αλίαρτου – Ακραιφνίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα.

Το όχημα τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση και σε συνεργασία με το Κέντρο Άμεσης Δράσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών κατάφεραν να το ακινητοποιήσουν στο ύψος των διοδίων Θηβών (ρεύμα προς Αθήνα) και να συλλάβουν τους δύο επιβαίνοντες (52χρονος και 28χρονος).

Από την μεθοδική αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες, μαζί με ακόμη τουλάχιστον πέντε άτομα, είχαν συγκροτήσει προ εξαμήνου εγκληματική οργάνωση, με διακριτούς ρόλους, έχοντας ως σκοπό τη συγκέντρωση πληροφοριών και τη διενέργεια προπαρασκευαστικών πράξεων, προκειμένου να θέσουν σε εφαρμογή το σχέδιό τους για εκσκαφή στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής.

Στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε ότι ο 52χρονος λειτουργούσε ως πληροφοριοδότης, ο 28χρονος είχε αναλάβει το χειρισμό του σκαπτικού μηχανήματος, ο 37χρονος (ο οποίος συνελήφθη σήμερα το πρωί στην οικία του στην Χαλκίδα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών), είναι ιδιοκτήτης χωματουργικής επιχείρησης, με έδρα την Βοιωτία και ιδιοκτήτης του σκαπτικού μηχανήματος, που οι δράστες μετέφεραν στην Ιερά Μονή, ενώ ο 48χρονος που ταυτοποιήθηκε φέρεται να είχε αρχηγικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση.

Από τις αστυνομικές έρευνες, που βρίσκονται σε εξέλιξη για την ταυτοποίηση και την σύλληψη των υπολοίπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε σήμερα το πρωί το σκαπτικό μηχάνημα (JCB) στην περιοχή Ύπατο Βοιωτίας, όπου το εγκατέλειψε ο χειριστής του μετά από την προσέγγιση των αστυνομικών δυνάμεων στην Ιερά Μονή.

Επιπλέον κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των δραστών, (89) tare – up που βρέθηκαν στο εσωτερικό του Μοναστηριού και ένα κινητό τηλέφωνο.

Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.


 permisospress

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο