Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Μόλις δύο στους δέκα πέρασαν στις τιμές τους τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

Όσοι ακριβώς ήταν και τις πρώτες μέρες, δηλαδή μόλις δύο στους δέκα, είναι μέχρι σήμερα οι επιχειρηματίες που έχουν προμηθευτεί το θαλασσί σήμα, που υποδεικνύει ότι πέρασαν τη μείωση του ΦΠΑ στις τιμές τους. Όπως παραδέχθηκε στο περιθώριο παρουσίασης έρευνας της ΓΣΕΒΕΕ ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Γιώργος Καββαθάς, μόλις οι 15.000 σε σύνολο 70.000 επιχειρήσεων του κλάδου πανελληνίως έχουν περάσει στις τιμές της την κατά 5% μείωση του ΦΠΑ, αριθμός που δεν άλλαξε καθόλου από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του μέτρου.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τώρα πια ελάχιστοι θα είναι οι επιχειρηματίες που θα προχωρήσουν στη μείωση των τιμών τους, μετά από τη χλιαρή αρχική ανταπόκριση κατά τον πρώτο μήνα και αφού έχει λήξει και η σχετική καμπάνια, όπως τονίζεται σε ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Τα Νέα.
Αν σε επίπεδο τιμών το μέτρο δείχνει να απέτυχε, άγνωστες είναι ακόμη οι συνέπειές του σε επίπεδο δημοσίων εσόδων. Ασφαλής εικόνα για τα έσοδα θα υπάρχει προς το τέλος του Οκτωβρίου, όταν θα έχουν εκκαθαριστεί οι περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ των επιχειρηματιών για το γ' τρίμηνο του έτους (Ιούλιος, Αύγουστος, Σεπτέμβριος).
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, στο υπουργείο Οικονομικών δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για τα νούμερα που θα δουν, καθώς φοβούνται  ότι τα απολογιστικά στοιχεία για το τρίτο τρίμηνο, τα οποία θα χρησιμοποιήσουν για να τα συγκρίνουν με τα αντίστοιχα του 2012, θα δείχνουν υστέρηση.

eklogika.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο