Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Καταγγέλλουν την εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου τα εργατικά Σωματεία Θήβας - Βοιωτίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Συνδικάτο Μετάλλου Νομού Βοιωτίας καταγγέλει την δολοφονική επίθεση στο Πέραμα από Χρυσαυγίτες, σε βάρος συνδικαλιστικών στελεχών των σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και μελών του ΚΚΕ, που προπαγάνδιζαν το 39ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή».
Τα φασιστοειδή τσιράκια των εφοπλιστών και της εργοδοσίας, επιτέθηκαν με ρόπαλα και σιδερολοστούς οδηγώντας 9 άτομα στο νοσοκομείο. Μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης.
Σήμερα, που η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει φανερώνοντας ότι αυτό το σύστημα είναι ξεπερασμένο και μόνο φτώχεια και εξαθλίωση μπορεί να προσφέρει στους εργαζόμενους για να εξασφαλίσει τα κέρδη του κεφαλαίου, το κεφάλαιο επιστρατεύει όλα του τα όπλα για να μην κινδυνεύσει η εξουσία του.
Η οργάνωση δολοφόνων της Χρυσής Αυγής είναι το βρώμικο μακρύ χέρι του συστήματος στην μάχη του ενάντια στην εργατική τάξη και τον λαό, προστάτες των συμφερόντων των εφοπλιστών και εργολάβων. Αυτή η δολοφονική συμμορία δεν έχει σκοπό να τρομοκρατήσει αυτούς που εφαρμόζουν τη βάρβαρη πολιτική,  αλλά αυτούς που την αντιπαλεύουν. Έχουν στόχο τους αγωνιστές του ταξικού κινήματος και τα σωματεία που πρωτοστατούν στην ανάπτυξη αγώνων ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και στα εργασιακά κάτεργα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους, να απομονώσουν τους φασίστες παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά. Να δυναμώσουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, που είναι προϋπόθεση για να ανοίξει ο δρόμος για νικηφόρα αποτελέσματα για την εργατική τάξη και τους συμμάχους της.


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Καταγγέλλουμε την εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου νέου, τα ξημερώματα της Παρασκευής 18/9, από φασίστες εγκληματίες της Χρυσής Αυγής. 

Μόλις τέσσερις νύχτες πριν, η συμμορία τους εκτέλεσε δολοφονική επίθεση κατ’ εντολή των μεγαλοεργοδοτών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στο Πέραμα, τραυματίζοντας τίμιους συνδικαλιστές και εργάτες. Αυτούς που παλεύουν για το μεροκάματο, κόντρα στην ανεργία, τις κατασχέσεις και την επίθεση των μεγαλοεπιχειρηματιών σε βάρος του λαού.
Ο εγκληματικός μηχανισμός της Χρυσής Αυγής χτυπάει σε εργατικές λαϊκές γειτονιές, αποκαλύπτοντας ότι είναι μηχανισμός του σάπιου συστήματος, του κεφαλαίου.
Ούτε τρίχα από τα μαλλιά των βιομηχάνων, των τραπεζιτών και των εφοπλιστών δεν έχουν πειράξει. Για αυτούς ξέρουν μόνο να υποβάλλουν ερωτήσεις στη Βουλή, ζητώντας να τους δοθούν κι άλλα προνόμια. Ξέρουν ακόμα να στήνουν για τα αφεντικά τους δουλεμπορικά γραφεία, να στέλνουν τρομοκρατημένους εργάτες στις φάμπρικες τους για δουλειά ήλιο με ήλιο, με 17 ευρώ μεροκάματο.
Η Χρυσή Αυγή είναι το οπλισμένο χέρι των μεγαλοεργοδοτών. Και έχει ένα στόχο. Να τρομοκρατήσει κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο που σηκώνει κεφάλι και αγωνίζεται ενάντια στη βάρβαρη πολιτική. Να κάνουν τα εργοστάσια και τις λαϊκές γειτονιές Νταχάου, στρατόπεδα συγκέντρωσης. Να μην ακούγεται τίποτα πέρα από τις διαταγές και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.
Να μην τους περάσει. Ο λαός είναι ο μόνος εχθρός τους και μόνο αυτός έχει τη δύναμη να τους τσακίσει. Πρέπει κι ο τελευταίος τίμιος εργάτης, άνθρωπος του μεροκάματου να καταλάβει καθαρά το ρόλο τους.
Τώρα χρειάζεται μαζική λαϊκή κινητοποίηση και δράση όλων των εργαζομένων και της νεολαίας για να απομονωθούν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε σωματείο, σε κάθε λαϊκή γειτονιά.
Κάθε μαζικός φορέας να αναπτύξει δράση για να τους πετάξει έξω, αυτούς και τη σάπια ιδεολογία τους, να μην περνάει πουθενά το ναζιστικό δηλητήριο.


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ – ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΠ. ΘΗΒΑΣ –
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΘΗΒΑΣ

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο