Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Με ποιους επικοινώνησε ο Ρουπακιάς πριν τη δολοφονία

Έξι κλήσεις δέχτηκε ο δράστης – Μεταξύ αυτών του τηλεφώνησε ο γραμματέας Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.
Σημαντικά στοιχεία που δρομολογούν ραγδαίες εξελίξεις έχουν στα χέρια τους οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης Γιώργος Ρουπακιάς φαίνεται πως δέχθηκε στο κινητό περισσότερες από μία κλήσεις για να πάει στο σημείο όπου δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα. Συνολικά του τηλεφώνησαν έξι άτομα. Μεταξύ αυτών και ο γραμματέας Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.
Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν τα όσα είπε η σύζυγός του, ότι ο Ρουπακιάς ήταν στο σπίτι στη Νίκαια όταν ειδοποιήθηκε για να σπεύσει στο σημείο της συμπλοκής.
Εκτός από τους αριθμούς τηλεφώνων που κάλεσαν του Ρουπακιά, υπάρχουν στη διάθεση των αρχών και τα μηνύματα στο κινητό του δράστη.
Πρόκειται για ένα κινητό το οποίο είναι παλιά τεχνολογίας και η κάρτα του είναι ουσιαστικά απενεργοποιημένη καθώς δεν μπορεί να κάνει κλήσεις παρά μόνο να δεχθεί.
Όλα δείχνουν ότι πρόκειται, όπως λένε πηγές της αστυνομίας, για το «επιχειρησιακό κινητό» του Γ. Ρουπακιά. Ένα κινητό το οποίο είχε για τις συνεννοήσεις με άλλα άτομα της οργάνωσης.
Ωστόσο από την άρση μπορεί να αποδειχτεί μόνο η επικοινωνία και όχι το περιεχόμενο της.
Αυτό σημαίνει ότι για να κατηγορηθεί κάποιος από όσους επικοινώνησαν με τον Ρουπακιά για άμεση συνέργεια πρέπει ή να τον υποδείξει ο δράστης στην ομολογία του ή να αποδειχτεί ότι ήταν παρών στο φονικό.
Σ' αυτή την περίπτωση, που θ' απαιτήσει νέες άρσεις, ενδέχεται να κατηγορηθεί ακόμη και για ηθική αυτουργία, στην περίπτωση που κάποιος καταθέσει ότι δόθηκε εντολή συγκέντρωσης του τάγματος εφόδου.

Newsbomb.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο