Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Νεκρός από μαχαιριές ο 34χρονος ράπερ Killah Παύλος Φύσσας - Ομολόγησε ο δολοφόνος του ότι είναι μέλος της Χρυσής Αυγής

Διαβάστε όλο το χρονικό του εγκλήματος στο Κερατσίνι. 

Άγρια συμπλοκή έξω από καφετέρια στην οδό Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι. Την ώρα που 34χρονος έβγαινε από το κατάστημα μαζί με την κοπέλα κι ένα φίλο του με προορισμό το χώρο όπου είχε παρκάρει το δίκυκλό του, περίπου 15 άτομα του είχαν στήσει καρτέρι...

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δήμαρχος Κερατσινίου Λουκάς Τζανής στην πρωινή εκπομπή του Mega, επικαλούμενους μαρτυρίες περιοίκων, ανήκουν στον χώρο της Χρυσής Αυγής.
Ακολούθησε συμπλοκή στην οποία το θύμα δέχθηκε τρεις μαχαιριές από έναν 45χρονο ο οποίος λίγο αργότερα συνελήφθη. Ο 34χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας όπου λίγο αργότερα κατέληξε. Με βάση όσα ανέφερε ο δήμαρχος το θύμα ανήκε στον αριστερό χώρο (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και ήταν γνωστό για την αντιφασιστική του δράση. 

Η αστυνομία εξετάζει εάν τα κίνητρα της δολοφονίας ήταν πολιτικά.
Στις 17:30 αριστερές οργανώσεις έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ζαρντέν (τριγωνάκι, πλ. Νίκης στην Τσαλδάρη) από σωματεία και φορείς της περιοχής.

Εντονες αντιδράσεις
Με παρέμβασή του ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και σύμβουλος του πρωθυπουργού, Χρύσανθος Λαζαρίδης αναφέρθηκε στην ενέδρα θανάτου για τον 34χρονο στο Κερατσίνι, ενώ είχε αντιπαράθεση για το θέμα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Στρατούλη.

«Ένα έγκλημα είναι έγκλημα και καταδικάζεται ως έγκλημα. Δεν υπάρχει συζήτηση γι’ αυτό. Η Δημοκρατία και η κοινωνία έχει όργανα για να κρίνει ποιος έκανε τι και να τους καταδικάσει όπως τους αξίζει, με τον πιο αυστηρό τρόπο που προβλέπει ο νόμος. Από την άλλη πλευρά, το να μην ρίχνουμε λάδι στη φωτιά πρέπει να το πούμε επίσης, για να μην γενικευτεί αυτό το πράγμα. Αυτό δεν το θέλετε να γενικευτεί», τόνισε ο κ. Λαζαρίδης, μιλώντας στο Μega.

Στρατούλης: Υπάρχει σοβαρό πολιτικό ζήτημα 
Σε όσα συνέβησαν νωρίτερα σήμερα στο Κερατσίνι και είχαν ως συνέπεια τη δολοφονία ενός 34χρονου αναφέρθηκε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
Δημήτρης Στρατούλης.
«Από πρώτη φάση φαίνεται ότι υπάρχουν καθαρά πολιτικά κίνητρα. Κι αν είναι τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, όπως καταγγέλλει κόσμος που πήγε στο νοσοκομείο όπου βρισκόταν το νέο παιδί που δολοφόνησαν, υπάρχει πάρα πολύ σοβαρό πολιτικό ζήτημα» τόνισε χαρακτηριστικά.






Κεδίκογλου: Δεν πρέπει να χυθεί άλλο αίμα
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας τα δραματικά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν τη νύχτα στην περιοχή της Αμφιάλης με παρέμβασή του στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 είπε: «Είναι μια εξέλιξη που απευχόμασταν όλοι. Δεν πρέπει να χυθεί άλλο αίμα».
«Είναι ένα τραγικό συμβάν και πρέπει να καταδικαστεί από όλο τον πολιτικό κόσμο» τόνισε ο κ. Κεδίκογλου.






Η Χρυσή Αυγή για το έγκλημα στο Κερατσίνι
Εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει κάθε εμπλοκή μελών της στο συμβάν.

Το περιεχόμενό της:
«Η Χρυσή Αυγή καταδικάζει απερίφραστα το έγκλημα στο Κερατσίνι και διαψεύδει κατηγορηματικά τους άθλιους συκοφάντες που την εμπλέκουν καθ' οιονδήποτε τρόπο σε αυτό. Είναι άθλιοι και αχρείοι όχι μόνο για τα ασύστολα ψεύδη και τις συκοφαντίες τους, αλλά και γιατί εκμεταλλεύονται ένα γεγονός τραγικό για να πολιτικολογήσουν, να πάρουν ψήφους και να διχάσουν την ελληνική κοινωνία. Τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη στην οποία θα κληθούν να λογοδοτήσουν όλοι οι ψεύτες και επαγγελματίες υβριστές μας, αλλά και όσοι κακόβουλα αναπαράγουν τις αθλιότητές τους».

ΚΚΕ: Φασιστική η Χρυσή Αυγή
Για δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι από «φασίστες της Χρυσής Αυγής» κάνει λόγο το ΚΚΕ και καλεί το λαό και τη νεολαία να την καταδικάσουν μαζικά.
«Η εγκληματική και δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Αποθρασύνεται από την πολύμορφη στήριξη που της παρέχουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα μεγαλοσυμφέροντα, που τη γέννησαν και τη θρέφουν, για να επιτίθεται σε όσους παλεύουν, σηκώνουν κεφάλι, να επιτίθεται στο εργατικό - λαϊκό κίνημα», τονίζει σε ανακοίνωσή του.
Και προσθέτει: «Ο λαός και η νεολαία έχουν τη δύναμη να σταματήσουν τη δολοφονική δράση των ναζιστών. Τα σωματεία των εργαζομένων, οι μαζικοί φορείς σε πόλεις και ύπαιθρο, οι λαϊκές επιτροπές μπορούν να απομονώσουν τους θρασύδειλους δολοφόνους της Χ.Α. και να προστατεύσουν το λαό από το δηλητήριο και τη δράση τους. Να δυναμώσουν τη λαϊκή συμμαχία για να μπει τέρμα στη δράση των ναζί και του συστήματος που τους θρέφει».

tro-ma-ktiko

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο