Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Ελλοχεύει κινδύνους η μετακίνηση μαθητών με τα πόδια στα σχολεία της Θήβας

Σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με τη μεταφορά μαθητών στα σχολεία της Θήβας.

Δεν υπάρχει σύμβαση που να προβλέπει την δωρεάν μεταφορά μαθητών εντός της πόλης της Θήβας, και παρόλο που το ΚΤΕΛ Θήβας έστειλε τα αστικά λεωφορεία να μεταφέρουν τους μαθητές από τα απομακρυσμένα προάστια οι μαθητές δεν επιβιβάστηκαν, γιατί έπρεπε να πληρώσουν το αντίτιμο του εισιτηρίου.

Με κίνδυνο της Ζωής τους, επιλέγουν πεντακόσια και πλέον παιδιά να μετακινηθούν με τα πόδια ώσπου να φτάσουν στα σχολεία τους.

Η πόλη της Θήβας έχει αρκετές ιδιομορφίες στους δρόμους, με ανηφόρες, κατηφόρες, έλλειψη έγκαιρης ορατότητας,έλλειψη σήμανσης, φαναριών, πεζοδρομίων που αυξάνουν την πιθανότητα ατυχήματος.

Ανάστατοι οι Γονείς των παιδιών, δεν μπορούν να πιστέψουν ότι εν έτη 2013 πρέπει τα παιδιά τους με κίνδυνο της Ζωής τους, να περπατούν εφτά οχτώ χιλιόμετρα κάθε μέρα για να πηγαινοέρχονται στο σχολείο τους.

Εν όψη χειμώνα, τα προβλήματα θα ενταθούν, ενώ έχουμε και παράπονα μαθητών, ότι απαιτούν οι δάσκαλοί τους να είναι συνεπείς στα ωράρια τους, παρόλο που τους εξηγούν το πρόβλημα της μεταφοράς.

Κάνουμε έκκληση, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και τον Αντιπεριφερειάρχη κ.Γιώργο Μουλκιώτη, να λάβουν σοβαρά υπόψιν τα προβλήματα αυτά.



Νίκος Χατζηδούρος

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο