Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

“Οι μνηστήρες” της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

“Πολύφερνη νύφη” αποδεικνύεται η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αφού οι μνηστήρες εμφανίζονται ο ένας μετά τον άλλον, στην  προεκλογική αρένα  για τις περιφερειακές εκλογές, το Μάιο του 2014. Επτά μήνες πριν, πολύς χρόνος, για όσους δεν αντιλαμβάνονται πως παίζεται το παιχνίδι των σκοπιμοτήτων, όχι απαραίτητα με στόχο  την εκλογική στήριξη.

Στο χώρο της Δεξιάς παρατηρείται η μεγαλύτερη κινητικότητα αφού εδώ και μήνες ο πρώην υφυπουργός Αθανάσιος Γιαννόπουλος έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του.

Την περασμένη εβδομάδα,   επανεμφάνιση έκανε ο πρώην νομάρχης Βοιωτίας Νίκος Στάμος, δηλώνοντας σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι “εκτός απροόπτου¨θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης.

Εν μέσω θέρους, δημοσίευμα έκανε λόγο για υποψηφιότητα του δημάρχου Καρπενησίου, γιου της Ντόρας Μπακογιάννη, Κώστα.

Μια υποψηφιότητα που θα μπορούσε να δέσει με υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη τον κ. Στάμο, οι δεσμοί του οποίου με την Ντόρα Μπακογιάννη είναι γνωστοί.

Το καυστικό σχόλιο ανήκει σε στέλεχος της ΝΔ “βγήκαν οι σκελετοί από τις ντουλάπες” είπε σχολιάζοντας τις δύο πρώτες υποψηφιότητες και υπενθυμίζοντας ότι τα πάντα θα εξαρτηθούν από τη συμφωνία Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, για το μοίρασμα των περιφερειών.

Πρόσφατο δημοσίευμα έφερε τα δύο κόμματα να βρίσκονται κοντά σε συμφωνία, με αναλογία  9 περιφέρειες για τη ΝΔ και 4 για το ΠΑΣΟΚ.

Για το ΠΑΣΟΚ έχουν καταλήξει στις περιφέρειες  Αττικής, Κρήτης και Δυτικής Ελλάδας , όπου υπάρχουν ήδη πράσινοι περιφερειάρχες και “παίζεται” η τέταρτη μεταξύ Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου.

Θα “πουλήσει” ο Ευάγγελος Βενιζέλος το “φίλο”  Κλέαρχο Περγαντά, νυν περιφερειάρχη Στερεάς, ή μήπως του επιφυλάσσει αναβαθμισμένο ρόλο;

Ο ρόλος αυτός, θα μπορούσε να είναι είτε μέσω των βουλευτικών εκλογών, αν προηγηθούν των περιφερειακών εκλογών, η ακόμα καλύτερα των ευρωεκλογών, άλλωστε οι Βρυξέλλες του “πάνε πολύ” του κ. Περγαντά, όπως αποδεικνύεται από τις τακτικές του επισκέψεις, πάντα στο πλαίσιο των περιφερειακών του καθηκόντων.

Αν υπάρξει δικαίωμα επιλογής για τον κ. Περγαντά, είναι σίγουρο ότι πρώτα θα μετρήσει τις πιθανότητες επανεκλογής του, όπως ξέρει εκείνος να το κάνει,  μπορεί να είναι από τα ελάχιστα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη Στερεά, με ευρεία ακόμη αποδοχή, αλλά οι ενδοπαραταξιακές έριδες και δυσαρέσκειες,  έχουν επιφέρει σημαντικό πλήγμα στην άλλοτε συμπαγή ομάδα του.

Ο χρόνος θα δείξει, ας έχουν πάντως κατά νου, ότι  τελικός κριτής όλων θα είναι οι πολίτες και κανείς ακόμη δεν μπορεί να προβλέψει με ποια κριτήρια, ποια διλήμματα  και ποια ψυχολογία θα πάνε στις κάλπες.

 siriosfm

Μαρία Σφυρή

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο