Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Συνομιλίες Ομπάμα-Μπάιντεν με ηγεσία του Κογκρέσου

Ο Πρόεδρος Ομπάμα προσκάλεσε ανώτερα ηγετικά στελέχη του Κογκρέσου στο Λευκό Οίκο για συνομιλίες, ενώ οι ΗΠΑ κινούνται πλησιέστερα προς ενδεχόμενη χρεωκοπία που, αν συμβεί, θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία.

Ηγετικά στελέχη Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών και από τα δύο σώματα του Κογκρέσου θα συναντηθούν το απόγευμα της Δευτέρας με τον Πρόεδρο Ομπάμα και τον Αντιπρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, στο Λευκό Οίκο, ενώ το ομοσπονδιακό δημόσιο των ΗΠΑ παραμένει κλειστό για 14η μέρα.

Στόχος της συνάντησης είναι η επίλυση των διαφορών επί του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού, πριν την λήξη της προθεσμίας, την Πέμπτη, για την αύξηση του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ.  Αν δεν επιτευχθεί συμφωνία, οι ΗΠΑ σύντομα δεν θα μπορούν να τηρήσουν τις οικονομικές τους δεσμεύσεις.

Οι Ρεπουμπλικανοί ζητούν μικρή προσωρινή αύξηση του ορίου χρέους συνοδευόμενη από περισσότερες περικοπές δαπανών, ενώ οι Δημοκρατικοί ζητούν μεγαλύτερη αύξηση του ορίου δανεισμού και βραχυπρόθεσμο προϋπολογισμό, έτσι ώστε να ξανανοίξει το δημόσιο.

Μετά από συνομιλίες που είχαν το Σαββατοκύριακο, ο ηγέτης της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Δημοκρατικός Χάρι Ρήντ και ο Ρεπουμπλικανός ηγέτης της μειοψηφίας στη Γερουσία, Μίτς Μακόνελ, δηλώνουν ότι διαβλέπουν προοπτικές για επίλυση των διαφορών μεταξύ των δύο πλευρών πριν την προθεσμία της Πέμπτης.

voanews


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο