Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

ΗΠΑ: Συμφωνία στη Γερουσία για την αύξηση του ορίου του χρέους

Σε συμφωνία για την αύξηση του ανώτατου ορίου του ομοσπονδιακού χρέους κατέληξαν οι Αμερικανοί γερουσιαστές, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η συμφωνία έρχεται λίγες μόλις ώρες πριν από την εκπνοή της προθεσμίας της 17ης Οκτωβρίου που είχε ορίσει το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, προειδοποιώντας ότι στη συνέχεια θα πρέπει να βασίζεται μόνο στα ρευστά διαθέσιμα του για να συνεχίσει να εξυπηρετεί το σύνολο των υποχρεώσεων του.

Η συμφωνία προβλέπει τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης μέχρι τις 15 Ιανουαρίου και την αύξηση του ορίου δανεισμού της ομοσπονδιακής κυβέρνησης μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου.

Θα συσταθεί επίσης ειδική επιτροπή με αντικείμενο την επίτευξη συμφωνίας σε θέματα που άπτονται του προϋπολογισμού. Η συμφωνία ορίζει προθεσμία μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου για την υποβολή ενός σχεδίου που θα απαντά στις ευρύτερες δημοσιονομικές προκλήσεις των ΗΠΑ.

Η συμφωνία επιτρέπει επίσης στο υπουργείο Οικονομικών να χρησιμοποιεί έκτακτα μέτρα για να συνεχίσει να εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις του εάν το Κογκρέσο δεν αυξήσει το ανώτατο όριο του χρέους μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου.

Όσον αφορά τη μεταρρύθμιση Ομπάμα στην υγεία, η συμφωνία δεν προβλέπει σημαντικές αλλαγές, αλλά περιλαμβάνει μια μικρή αλλαγή που επεδίωκαν οι Ρεπουμπλικάνοι, ορίζοντας νέες διαδικασίες για την επιβεβαίωση των εισοδημάτων των ανθρώπων που λαμβάνουν κυβερνητικές επιδοτήσεις στην υγειονομική ασφάλιση στο πλαίσιο του Νόμου για Προσιτή Περίθαλψη.

Η συμφωνία ανακοινώθηκε από τον ηγέτη της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Harry Reid και τον ηγέτη της μειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων, Mitch McConnell.

"Ο συμβιβασμός που επετεύχθη θα δώσει στην οικονομία μας τη σταθερότητα που χρειάζεται απεγνωσμένα", δήλωσε ο ηγέτης της πλειοψηφίας, Harry Reid.

Από την πλευρά του ο ηγέτης της μειοψηφίας, Mitch McConnell εξέφρασε την πεποίθηση του ότι η συμφωνία θα τερματίσει το αδιέξοδο στον προϋπολογισμό.

Στελέχη των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι οι ψηφοφορίες τόσο στη Γερουσία όσο και στη Βουλή θα ολοκληρωθούν μέσα στην ημέρα προκειμένου να τερματιστεί το αδιέξοδο που κρατά τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες κλειστές από την 1η Οκτωβρίου και απειλεί να οδηγήσει σε αθέτηση πληρωμών την αμερικανική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις αναφορές ξένων Μέσων Ενημέρωσης, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, John Boehner θα φέρει προς ψήφιση όποια πρόταση περάσει από τη Γερουσία για την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους και την επαναλειτουργία των ομοσπονδιακών υπηρεσιών.


Πηγή:www.capital.gr


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο