Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Συνεχίζεται η αντίστροφη μέτρηση στις ΗΠΑ

Συνεχίζεται η μάχη στην Ουάσιγκτον για την επίτευξη μιας συμφωνίας στο Κογκρέσο που θα άρει το μερικό "λουκέτο" της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και θα απομακρύνει τον κίνδυνο χρεοκοπίας των ΗΠΑ μέσω της αύξησης του ανώτατου ορίου δανεισμού πριν τις 17 Οκτωβρίου.

Αυτή την ώρα η "μπάλα" βρίσκεται στο γήπεδο της Βουλής των Αντιπροσώπων η οποία επεξεργάζεται ένα σχέδιο που θα ανοίξει ξανά την κυβέρνηση και θα αυξήσει το "ταβάνι" του χρέους.

"Υπάρχουν πολλές απόψεις σχετικά με την κατεύθυνση που πρέπει να κινηθούμε. Δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για το τι ακριβώς θα κάνουμε. Αλλά θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τα μέλη μας, σε μια προσπάθεια να διασφαλίσουμε πως δεν θα τεθεί θέμα χρεοκοπίας και να ανοίξουμε ξανά την κυβέρνηση", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόπωπος της Βουλής των Αντιπροσώπων, John Boehner. "Εχω ξεκαθαρίσει εδώ και πολλούς μήνες πως η ιδεά της χρεοκοπίας είναι λάθος και πως δεν πρέπει καν να πλησιάσουμε εκεί".

Ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν πως οι Ρεπουμπλικάνοι προωθούν το δικό τους νομοσχέδιο που θα δίνει λύση στο αδιέξοδο, σε μια στιγμή που η Γερουσία είναι κοντά σε μία επίτευξη συμφωνίας για την χρηματοδότηση της κυβέρνησης έως τις 15 Ιανουαρίου και την αύξηση του ορίου χρέους έως τις 7 Φεβρουαρίου.

Το νομοσχέδιο της Βουλής περιέχει τις ίδιες ημερομηνίες αλλά καθυστερεί για δύο χρόνια ένα φόρο για ιατρικό εξοπλισμό και καταργεί τη δυνατότητα του υπουργείου Οικονομικών να χρησιμοποιεί έκτακτα μέτρα και να μπλοκάρει τις ασφαλιστικές επιδοτήσεις για τα μέλη του Κογκρέσου και ανώτερα κυβερνητικά στελέχη.

Ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Harry Reid είπε πως η πρόταση της Βουλής δεν θα πάρει το "πράσινο φως" της Γερουσίας, ενώ προειδοποίησε για υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ, ακόμη και απόψε, έαν δεν επιτευχθεί συμφωνία. Οι οίκοι αξιολόγησης Fitch και Moody΄s αρνήθηκαν να σχολιάσουν τη δήλωση, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires.

Αλλά και ο Λευκός Οίκος απέρριψε νωρίτερα την πρόταση των Ρεπουμπλικάνων της Βουλής των Αντιπροσώπων, κάνοντας λόγο για μια κομματική προσπάθεια να κατευναστεί μια μικρή ομάδα συντηρητικών του κινήματος Tea Party.

Αντίθετα η κυβέρνηση Obama πήρε θάρρος από την πρόοδο που έχει σημειώσει η Γερουσία για την επίτευξη μιας διακομματικής συμφωνίας.

"Πιστεύουμε σίγουρα πως υπάρχουν προοπτικές εκεί για εύρεση λύσης", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οικου, Jay Carney. "Πλησιάζουμε σε μια πολύ σημαντική προθεσμία και ο χρόνος που περνά είναι πολύτιμος".

Σύμφωνα με το Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος Obama θα συναντηθεί με την ηγεσία των Δημοκρατικών της Βουλής των Αντιπροσώπων στις 22:15 ώρα Ελλάδος.


Πηγή:www.capital.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο