Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Aπό το Στείρι Βοιωτίας στη Νικολούλη...Ενωμένες σε μια αναζήτηση ζωής

Μάνα και κόρη ψάχνουν την κόρη και αδελφή που κάποιοι άρπαξαν με δόλιο τρόπο πριν 35 χρόνια από τον Πειραιά.

Η 54χρονη Ελένη Ζάκκα, ξεδίπλωσε το άλμπουμ των νεανικών της χρόνων , τότε που έφερε στον κόσμο το πρώτο της κοριτσάκι… Στο πλευρό της βρίσκονται πάντα, ο σύζυγος της και η κόρη της Άννα, που τη στηρίζουν σ’ αυτή την αναζήτηση ζωής…

Ενα φως άναψε 35 χρόνια μετά κι έδωσε ελπίδα σε όλους. Συγγενείς της 35χρονης ήρθαν σε επαφή με το "Τούνελ", θέλοντας να ξεκαθαρίσουν την εικόνα που είχαν για τη βιολογική μητέρα.


Οι επόμενες μέρες θα δείξουν αν θ' απλωθεί η γέφυρα που θα ενώσει τη μάνα, την κόρη και την αδελφή...

Είκοσι  χρόνια αναζήτησης...

Από το 1985 ψάχνει η Ελένη Ζάκκα το κοριτσάκι που πήραν από την αγκαλιά της σε ηλικία πέντε ημερών. Η ίδια γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Στείρι Βοιωτίας. Όταν ήταν 18 χρονών αρραβωνιάστηκε ένα νεαρό και έμεινε έγκυος. Τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης το ζευγάρι έμενε μαζί. Όταν εκείνος άρχισε να την κακοποιεί επέστρεψε στο πατρικό της σπίτι ζητώντας υποστήριξη από τους δικούς της, κάτι που δεν έγινε.

Ήρθε στον Πειραιά και βρήκε καταφύγιο στο σπίτι μιας θείας της. Στις 10 Ιουλίου 1979 γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι στο Τζάνειο Νοσοκομείο. Πέντε μέρες αργότερα, επέστρεψε με το μωρό στο σπίτι της θείας της. Δεν ήξερε όμως ότι η μητέρα της είχε ήδη κανονίσει ερήμην της να δώσει το παιδί σε μία άλλη οικογένεια, αρπάζοντας το απ' την αγκαλιά της με δόλιο τρόπο. Το ίδιο απόγευμα μια ψηλή ξανθιά γυναίκα και ένας ψηλός αδύνατος καλοντυμένος άνδρας, παρουσιάστηκαν σαν δικηγόροι και στη συνέχεια χάθηκαν με το νεογέννητο αγκαλιά.

Η Ελένη Ζάκκα, όταν συνήλθε σταμάτησε κάθε επαφή με τους δικούς της και δεν επέστρεψε ποτέ στον τόπο καταγωγής της . Μόνη και αβοήθητη υπέγραψε την πράξη υιοθεσίας σχεδόν ένα χρόνο μετά τη γέννα. Λίγο καιρό μετά παντρεύτηκε και απέκτησε άλλη μία κόρη. Στη νέα της οικογένεια είπε όλη την αλήθεια. anikolouli

Viotiashop


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο