Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Πρόσκληση για ελληνικές επενδύσεις στις ΗΠΑ

Πρόσκληση σε Ελληνες επιχειρηματίες να επενδύσουν στις ΗΠΑ απηύθυναν αμερικανοί διπλωμάτες στη διάρκεια εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν, στη Θεσσαλονίκη, η Πρεσβεία των ΗΠΑ/ Υπουργείο Εμπορίου (U.S. Commercial Service), το προξενείο των ΗΠΑ Θεσσαλονίκης και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της πόλης (ΕΒΕΘ).

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν «SelectUSA – Doing Business in the United States» και στόχος ήταν η ενημέρωση των Ελλήνων επιχειρηματιών σχετικά με τη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ (U.S. Commercial Service/U.S. Department of Commerce) μέσω του προγράμματος SelectUSA για επένδυση, επέκταση και παρουσία ελληνικών εταιρειών στις Η.Π.Α, καθώς και την επίτευξη συνεργειών για την αμερικανική αγορά.


«Ίσως να ακούγεται παράξενο ή αντιφατικό να βοηθούμε ελληνικές επιχειρήσεις να δραστηριοποιηθούν στο εξωτερικό τη στιγμή που η χώρα μας έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε να προσελκύσει επενδύσεις. Η αλήθεια όμως είναι ότι η ανάπτυξη μιας επιχείρησης -και πολύ περισσότερο τώρα που η ελληνική αγορά είναι «πεθαμένη» καθώς βρίσκεται σε παρατεταμένη ύφεση- μπορεί να προέλθει μόνο μέσα από διείσδυση σε αγορές του εξωτερικού κάτι που συνεπάγεται συνέργειες και επενδύσεις στις χώρες στόχους», είπε στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, Δημήτρης Μπακατσέλος και πρόσθεσε: «Το Επιμελητήριό μας, στην προσπάθειά του να βοηθήσει τις επιχειρήσεις-μέλη του να αναπτύξουν την εξωστρέφειά τους έχει διοργανώσει ενημερωτικές εκδηλώσεις, σε συνεργασία με ξένες πρεσβείες για αρκετές χώρες που προσφέρουν επιχειρηματικές ευκαιρίες. Η σημερινή εκδήλωση αφορά στις ευκαιρίες που προσφέρουν οι ΗΠΑ, που πέραν της πολύ σημαντικής και μεγάλης εσωτερικής αγοράς τους, διαθέτουν παραδοσιακά ένα ιδιαίτερα φιλικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις».

Στη εκδήλωση αναλύθηκαν τα θέματα της χορήγησης βίζας, οι δυνατότητες των ελληνικών επιχειρήσεων να κάνουν δουλειές στις ΗΠΑ, ενώ μεταφέρθηκε και η εμπειρία ελληνικών επιχειρήσεων που ήδη δραστηριοποιούνται στη μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη. Ο γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Ρόμπερτ Σάντερς αναφέρθηκε στις παραδοσιακά καλές σχέσεις των δύο χωρών, καθώς και στους διάφορους τύπους βίζας, που μπορούν να εκδώσουν όσοι Ελληνες επιθυμούν να αναπτύξουν επιχειρηματική δραστηριότητα στην αμερικανική αγορά.

Ο αντιπρόεδρος του Ελληνο – Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Νικόλας Μπακατσέλος στην παρέμβασή του έκανε λόγο για το διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για τις διμερείς οικονομικές σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ, ενώ το πρόγραμμα SelectUSΑ παρουσίασε η Μπέττυ Αλεξανδροπούλου, στέλεχος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Πηγή

Πύλη Ιάσωνος

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο