Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Η απίστευτη ζωή του εφοπλιστή με το καρτέλ ηρωίνης σε βίλα της Φιλοθέης

Ανθρωπος της νύχτας με μετοχές σε γνωστό μπαρ των Βορείων Προαστίων και πρόσωπο εθισμένο στον τζόγο ήταν ο Μάκης Γιανουσάκης που κατάφερε να σοκάρει όλη την Ελλάδα, όταν την περασμένη Παρασκευή συνελήφθη από τις Αρχές ως ο εγκέφαλος του μεγαλύτερου καρτέλ ηρωίνης στη χώρα.
Τα πρώτα βήμα στη νύχτα -Ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida.gr οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες είχαν ξεκινήσει από το Κεφαλάρι καθώς ήταν συνεταίρος με τον εκδότη Αρη Τερζόπουλο σε ένα από τα πιο γνωστά μπαρ της περιοχής.
Ο Γιαννουσάκης αρχικά φαίνεται πως ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του και ασχολήθηκε με τη νυχτερινή διασκέδαση.

Το μαγαζί Aleka's προς τιμήν της Κανελλίδου
Ο πατέρας στις αρχές της δεκαετίας του '80 έφτιαξε στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος το μαγαζί «Αleka's», προς τιμή της συντρόφου του, Αλέκας Κανελλίδου. Στη συνέχεια έκλεισε το «Αleka's» και άνοιξε ένα νέο χώρο, στη Μητροπόλεως 1, το «Michel», όπου για τρεις σεζόν (από το 1991 έως το 1993) τραγούδησε σε αυτό το χώρο η Αλέκα Κανελλίδου μαζί με τον Γιώργο Γερολυμάτο.
Ο πατέρας του δολοφονήθηκε το 2009 από νονό της νύχτας
Ωστόσο στην πορεία ο Μιχάλης Γιαννουσάκης αντιμετώπισε προβλήματα με την υγεία του και αποτραβήχτηκε για λίγα χρόνια από τη νύχτα. Ασχολήθηκε με την πρώτη του δουλειά -υπήρξε ιδιοκτήτης εταιρείας διανομής πετρελαίου κατ' οίκον και σε γιοτ. Στις αρχές του 2000 ξεκίνησε καινούργιες δραστηριότητες ανοίγοντας το «Mike's Irish Bar» στην περιοχή του πύργου Αθηνών, ένα νεανικό στέκι που φιλοξενεί συχνά συγκροτήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό και διοργανώνει θεματικές βραδιές ή καραόκε nights. Εκεί όμως δολοφονήθηκε τον Μάρτιο του 2009 από ένα 26χρονο, γνωστό στο χώρο των νονών της νύχτας.
Το πάθος για τον τζόγο και η... αποχώρηση από τη νύχτα
Στο Κεφαλάρι μάλιστα ήταν και μια από τις επιχειρήσεις της οικογένειας της πρώτης του γυναίκας, ένα κατάστημα πώλησης παγωτών γνωστής εταιρείας, με την οποία όμως δεν είχε ασχοληθεί ποτέ ο Γιαννουσάκης. Ανθρωποι που ήταν στο στενό του φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον, τον χαρακτηρίζουν άνθρωπο ήρεμο και χαμηλών τόνων, ο οποίος όμως είχε πάθος με τον τζόγο. Μάλιστα εκεί φέρεται πως χαλούσε τα περισσότερα από τα χρήματα που συγκέντρωνε από τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.
Τα τέσσερα δεξαμενόπλοια στο Ντουμπάι
Κατά τη σύλληψη του ο Γιαννουσάκης ισχυρίστηκε πως είναι εφοπλιστής και έχει στην ιδιοκτησία του τέσσερα δεξαμενόπλοια. Ωστόσο αρχικά κανείς δεν τον γνώριζε και οι αρχές υποπτεύονταν πως δεν ίσχυαν οι ισχυρισμοί του, καθώς το όνομά του ήταν άγνωστο στους κύκλους των εφοπλιστών. Τελικώς η έρευνα έδειξε πως ο Γιαννουσάκης είχε εδώ και καιρό αποχωρήσει από το μπαρ στο Κεφαλάρι, ενώ πρόσφατα είχε αγοράσει τέσσερα δεξαμενόπλοια και είχε συστήσει ναυτιλιακή εταιρεία με έδρα το Ντουμπάι.
Ειχε πάρει διαζύγιο, αλλά στη βίλα της Φιλοθέης έκανε μέχρι και πάρτι
Ο Γιαννουσάκης όπως φαίνεται εκμεταλλεύτηκε τις άριστες σχέσεις που φέρεται να είχε με την πρώην σύζυγό Τίνα Σταματιάδη -η οποία έχει συλληφθεί- και γι αυτό μπορούσε να μπαινοβγαίνει σχεδόν σε καθημερινή βάση από τη βίλα της Φιλοθέης. Μάλιστα λίγες ημέρες πριν από τη σύλληψη του είχε κάνει και πάρτι και μπάρμπεκιου με τους φίλους τους στην πισίνα της βίλας.
Η «άνεση» που ήθελε να δείχνει προς τα έξω ήταν και το άλλοθι που είχε ώστε να μετατρέψει την πολυτελή βίλα της Φιλοθέης σε αποθήκη 500 κιλών ηρωίνης.
Οι δύο γάμοι και η τραγωδία με το θανατηφόρο τροχαίο του γιου του
Με την Τίνα Σταματιάδη, κόρη γνωστού εμπόρου διαμαντιών, ο Γιαννουσάκης είχε αποκτήσει κατά τον έγγαμο βίο τους δύο παιδιά. Ωστόσο το ένα σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα. Σε ηλικία 13 ετών είχε πάρει κρυφά τη μοτοσικλέτα του Μάκη Γιαννουσάκη. Ωστόσο δεν γνώριζε να οδηγεί με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να σκοτωθεί. Ο δεύτερος γιος τους, 15 ετών βρέθηκε ανάμεσα στους συλληφθέντες, ωστόσο σήμερα αφέθηκε ελεύθερος.
Το ζευγάρι ωστόσο δεν έμεινε για πολύ καιρό ακόμα παντρεμένο. Μετά το διαζύγιο με τη Σταματιάδη ο Γιαννουσάκης παντρεύτηκε με την κόρη γνωστού επιχειρηματία με την οποία απέκτησε δύο παιδιά. Το δεύτερο μάλιστα είναι μόλις 20 ημερών. Το ζευγάρι έμενε στη Βούλα τον τελευταίο καιρό, ωστόσο ο Γιαννουσάκης σε σχεδόν καθημερινή βάση βρισκόταν στη βίλα της Φιλοθέης.
Παζάρευε να εξαγοράσει ξενοδοχείο στα νότια προάστια
Έτοιμοι να υπογράψουν την αγορά ξενοδοχείου στα νότια προάστια ήταν ο Γιαννουσάκης και οι συνεργοί του στο καρτέλ της ηρωίνης που εξαρθρώθηκε την Παρασκευή. Μάλιστα είχαν υποσχεθεί στον ξενοδόχο ότι τα 20 εκατομμύρια ευρώ της εξαγοράς θα του τα έδιναν μετρητά. Οι επίδοξοι επενδυτές ήξεραν ότι τα έσοδα από τα 1.033 κιλά ηρωίνης που θα διακινούσαν σε Ελλάδα και εξωτερικό θα άγγιζαν ακόμα και το ποσό των 200 εκατ. ευρώ, οπότε χρειάζονταν μία επιχείρηση για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος.


iefimerida

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο