Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ

Μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα (χαλαζόπτωση, βροχόπτωση και ανεμοθύελλα) που εκδηλώθηκαν στις 15 Ιουνίου 2014, σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας (Κωπαϊδα, Βάγια, Ακραίφνιο, Ανθοχώρι – Προφ. Ηλίας, Δερβενοχώρια), με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Μουλκιώτη, κλιμάκια στελεχών της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, επισκέφθηκαν όλες τις πληγείσες περιοχές, για μια πρώτη εικόνα και εκτίμηση της κατάστασης, πραγματοποίησαν αυτοψίες, κατέγραψαν τις ζημιές, σε φυτική παραγωγή και φυτικό κεφάλαιο και τις γνωστοποίησαν άμεσα  προς  τον ΕΛΓΑ.

Οι πληγείσες από την πρωτοφανή θεομηνία εκτάσεις, που ανέρχονται άνω των 72.500  στρεμμάτων, είχαν καλλιεργηθεί με μηδική, βαμβάκι, αραβόσιτο, σιτάρι, βιομηχανική ντομάτα, αραβόσιτο, όσπρια, αμπέλια, κηπευτικά, δενδρώδεις καλλιέργειες.
Το ποσοστό των ζημιών, σύμφωνα με εκτίμηση των  υπηρεσιακών παραγόντων, ανέρχεται έως και 100%.
‘Ηδη από τις 16 Ιουνίου, κλιμάκια του ΕΛΓΑ, διενεργούν επιτόπιες αυτοψίες για τη πρώτη αποτίμηση των ζημιών.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Μουλκιώτης, με επιστολή προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, ζήτησε να σταλούν άμεσα τα αρμόδια συνεργεία, για την διαπίστωση, την καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών, καθώς επίσης και την ταχύτατη αποζημίωση των πληγέντων, οι οποίοι, σε ορισμένες περιπτώσεις,  ήταν έτοιμοι για συγκομιδή της παραγωγής τους. Επίσης από την αρχή εκδήλωσης της θεομηνίας, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Βασίλη Έξαρχο, από τον οποίο ζητήθηκε να επισκεφτεί τις πληγείσες περιοχές, ώστε να έχει απ΄ ευθείας γνώση της καταστροφής και προκειμένου με αποτελεσματικό συντονισμό ενεργειών, να αντιμετωπιστούν κατά τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο τα προβλήματα που προκάλεσε η πρωτοφανής θεομηνία  στους καλλιεργητές της Βοιωτίας.Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο