Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Ο Λοβέρδος… θυμάται!

Αυτό κι αν είναι «Απ' τ' άγραφα». Υπουργός της κυβέρνησης δηλώνει ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει έναν προϋπολογισμό που καταψήφισε, αλλά παρόλα αυτά επιθυμεί διακαώς να είναι υπουργός! Ο λόγος για τον νέο υπουργό Παιδείας ο οποίος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Εχω καταψηφίσει τον προϋπολογισμό και δεν μπορώ να κληθώ να τον εφαρμόσω». Μέχρι αυτή την ώρα στο Μαξίμου κάνουν... πως δεν άκουσαν τίποτα.

Στην περίπτωσή του η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Πρόκειται ίσως για τον μοναδικό Έλληνα πολιτικό που καταφέρνει να είναι «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ». Αφού έφυγε από το ΠΑΣΟΚ και είπε όλα όσα είπε εναντίον του ΠΑΣΟΚ και εναντίον του Βαγγέλη Βενιζέλου, ξαναγύρισε στη Χαριλάου Τρικούπη από... άλλη πόρτα και έγινε πάλι φίλος με τον Βενιζέλο.
Αφού όσο ήταν εκτός κυβέρνησης άσκησε δριμύτατη κριτική στις επιλογές του Μαξίμου, δέχθηκε τη θέση του υπουργού - για την οποία... αναστάτωσε το σύμπαν σύμφωνα με όλα τα ρεπορτάζ πριν από τον ανασχηματισμό - και τώρα μας λέει ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει τον προϋπολογισμό που καταψήφισε.
Αλήθεια, έκανε κάποια συμφωνία με τον Σαμαρά ότι θα γίνει υπουργός, αλλά δεν θα εφαρμόσει το πρόγραμμα της κυβέρνησης;
Αν και πολλοί πίστεψαν ότι μετά την κόντρα με τον Μητσοτάκη το θέμα έληξε αφού υπήρξε πυροσβεστική παρέμβαση Σαμαρά και Βενιζέλου, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Ο κ. Λοβέρδος τίνει να εξελιχθεί σε μέγα πρόβλημα στις σχέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων αφού κινείται αυτονόμως παρά τις όποιες κατευθυντήριες γραμμές του Μαξίμου και της Χαριλάου Τρικούπη.
Σε συνέντευξή του στον BHMA FM ο νέος υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος υποστήριξε ότι έχει καταψηφίσει τον προϋπολογισμό και δεν μπορεί να τον εφαρμόσει.
Συγκεκριμένα δήλωσε: «Εχω καταψηφίσει τον προϋπολογισμό και δεν μπορώ να κληθώ να τον εφαρμόσω».
Μάλιστα άφησε αιχμές και κατά του πρωθυπουργού λέγοντας πως άλλες διαβεβαιώσεις έλαβε και άλλα γίνονται. Όπως είπε είχε διαβεβαιώσεις ότι δεν θα ακολουθηθεί πολιτική παροχολογίας αφήνοντας υπονοούμενα ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις:
«Άρα οι διαβεβαιώσεις που έλαβα ότι η σελίδα θα γυρίσει, όχι μέσα από την παροχή χρημάτων, δεν έχουμε λεφτά για να κάνουμε αυξήσεις στους μισθούς στο δημόσιο τομέα, δεν υπάρχουν αυτά.
Παροχική πολιτική δεν μπορεί να γίνει. Οι καθηγητές και οι δάσκαλοι που είναι το άλλο μεγάλο θέμα, θα πρέπει να τρέξουμε πάρα πολύ για να τα καταφέρουμε.
Αποφασίσαμε να κρατήσουμε την έναρξη της σχολικής χρονιάς στα περσινά. Δεν ξέρω ποια ακριβώς μέρα είναι η Δευτέρα.
Όταν παρέλαβα την περασμένη Τρίτη, το πρώτο θέμα που μου είπε ο κ. Αρβανιτόπουλος μετά τη διαθεσιμότητα, είναι ότι θα αντιμετωπίσουμε, η νέα πολιτική ηγεσία, το πρόβλημα της καθυστέρησης ένα μήνα και πλέον της διενέργειας των μεταθέσεων, άρα πάει όλη η διαδικασία πίσω.
Όταν καταφέρουμε να την τελειώσουμε και φτάσουμε στις αναπληρώσεις των κενών θα αντιμετωπίσουμε υπερβολικά μεγαλύτερο αριθμό φέτος συνταξιοδοτήσεων, επαληθεύονται και τα δύο».
Από τις δηλώσεις του είναι προφανές ότι ο κ. Λοβέρδος είναι και κατά των περικοπών και κατά των απολύσεων και κατά των αυξήσεων και κατά των παροχών.
Κοινώς, πάει με όλα και συμφέρει...

Υ.Γ. Πάντως είναι αμφίβολο αν άλλος πολιτικός θα μπορούσε να επιτύχει τέτοια πολυπροσωπία!

newsbomb

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο