Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Με μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών Α’βαθμιας

Στην εκπαιδευτική ημερίδα  που διοργάνωσαν οι Σχολικοί Σύμβουλοι της 3ης και 4ης Περιφέρειας Α/βαθμιaς Εκπ/σης Βοιωτίας κα. Άννα Ζουγανέλη και κ. Απόστολος Γεωργαντάς, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου.

Η ημερίδα με θέμα : «Γλωσσικά ζητήματα σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία» πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια  της επιστημονικής και παιδαγωγικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, τη Διεύθυνση Α/βαθμιας Βοιωτίας, το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Α/βάθμιας “ο Πίνδαρος” και το Δημοτικό Σχολείο Σκούρτων.


Ο κ. Δήμαρχος στον χαιρετισμό του, συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία και τους εκπαιδευτικούς για τη συμμετοχή τους,  επισημαίνοντας σχετικά με το αντικείμενο του θέματος ότι:

«Η εκπαίδευση, ως ένας από τους βασικούς κοινωνικούς θεσμούς, βρίσκεται συνεχώς αντιμέτωπη με την ανάγκη προσαρμογής στις κοινωνικές αλλαγές. Το έργο των εκπαιδευτικών διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της διαπολιτισμικής φυσιογνωμίας των σχολικών μονάδων, γιατί έχουν τη δυνατότητα να παρέμβουν και να μετασχηματίσουν την πολιτισμικά και γλωσσικά μεικτή σύνθεση του μαθητικού πληθυσμού. Επομένως, η επιμόρφωσή τους και η δια βίου εκπαίδευσή τους,  σε θέματα διαχείρισης της πολυπολιτισμικότητας στο σχολείο κρίνεται απαραίτητη, με στόχο την προσαρμογή της γνώσης τους στην εκάστοτε ιστορική και κοινωνική συγκυρία».

Το πρώτο θέμα της ημερίδας «Σχολείο και Γλωσσική διαφορά- Η κλεψύδρα» ανέπτυξε ο κ.  Καμαρούδης Σ., Αναπληρωτής Καθηγητής  της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και της Διδακτικής της του Πανεπιστημίου  Δ. Μακεδονίας καθώς επίσης και το θέμα «Υδρογλωσσολογία». Στη συνέχεια η Σχ. Σύμβουλος κα. Ζουγανέλη μίλησε για τους «Χειρισμούς ζητημάτων γλωσσικής πολυμορφίας σε μαθητές ειδικής αγωγής».  Ακολούθησαν οι  «Ιστορικές ψηλαφίσεις γλωσσολογικών στοιχείων της περιοχής» από τον κ. Γκάρτζιο Γ.,  Δ/ντή Α/θμιας Εκπ/σης Βοιωτίας και η  «Διδασκαλία μεταγνωστικών στρατηγικών παραγωγής γραπτού λόγου και ανάπτυξη της μεταγνωστικής ενημερότητας των εκπαιδευτικώ» από τον κ. Μαστροθανάση Κ.,  Δ/ντή  Δ.Σ. Σκούρτων.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο