Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

H ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος, η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας θα προβεί την Πέμπτη 5-6-2014, σε ενημερωτική περιβαλλοντική δράση σε Δημοτικά Σχολεία των Δήμων Λιβαδειάς και Θήβας, με θέμα: «Τα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη μας».

Στα πλαίσια αυτής της δράσης, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και συμμετέχουν σε εκπαιδευτικό παιχνίδι περιβαλλοντικού χαρακτήρα και σε δειγματοληψία νερού, με επιτόπιες μετρήσεις από τους ίδιους, που θα διενεργηθεί στα σχολεία τους με τα φωτόμετρα. Η παρουσίαση θα είναι εμπλουτισμένη με φωτογραφίες από ελέγχους του Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος Βοιωτίας, διαδραστικό παιχνίδι, επίδειξη των μέσων δειγματοληψίας, και φύτευση ενός "ήλιου" συμβολικά στην αυλή του σχολείου.
  Στο πλαίσιο εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος, ο Αντιπεριφερειάρχης  Γιώργος  Μουλκιώτης, τονίζει ότι η Π.Ε. Βοιωτίας αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία, όλα τα περιβαλλοντικά προβλήματα που προκύπτουν και  βρίσκεται σε μια διαρκή προσπάθεια για την προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος.  
Με αφορμή τη συμβολική περιβαλλοντική ενημέρωση σε δημοτικά σχολεία της Λιβαδειάς και της Θήβας, μεταξύ άλλων  επισημαίνει ότι  «πρέπει να ενισχυθεί το μήνυμα της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, ιδιαίτερα στα παιδιά των σχολείων.  Μακάρι να είχαμε τη  χρονική δυνατότητα να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα σε όλα τα σχολεία της Βοιωτίας».



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο