Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ «ΠΟΛΕΜΟ» ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η γνωστή αντιπαράθεσης του προέδρου της Ρωσικής Κοινοπολιτείας, Βλαδιμήρ Πούτιν με την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας παίρνει όπως φαίνεται μια καινούργια ενδιαφέρουσα διάσταση που δείχνει πως κάποιοι στις Βρυξέλες θέλουν με κάθε μέσο να προχωρήσει η εκστρατεία υπονόμευσης του Ρώσου προέδρου.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Akşam, η οποία επικαλείται πολωνικά και γερμανικά δημοσιεύματα, η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει να θέσει σε λειτουργία ένα καινούργιο τηλεοπτικό κανάλι στην ρωσική γλώσσα. Ο νέος αυτός τηλεοπτικός δίαυλος θα επιδιώξει να αντιπαραταχτεί στο γνωστό ρωσικό κανάλι, Russian TV, το οποίο όπως ισχυρίζονται οι Ευρωπαίοι κάνει μεροληπτική προπαγάνδα υπέρ του ρωσικού καθεστώτος. Για την λειτουργία αυτού του καναλιού έχουν συμφωνήσει 15 ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων η Μεγάλη Βρετανία και Πολωνία, δυο χώρες που πρωτοστατούν στην δημιουργία αυτού του καναλιού. Το κανάλι θα εκπέμπει έκτος από την ρωσική και στην εσθονική και λετονική γλώσσα και θα επιδιώξει να αποτελέσει τον αντίπαλο πόλο ενημέρωσης στο ρωσικό κανάλι, Russian TV, το οποίο κατηγορείται για μονόπλευρη προπαγάνδα και πληροφόρηση υπέρ του ρωσικού καθεστώτος.
Η ιδέα για την δημιουργία και εκπομπή ρωσόφωνου καναλιού ελεγχόμενο από την Δύση, είχε άρχισε να ωριμάζει από το 2009. Την περίοδο εκείνη η ρωσική τηλεόραση παρουσίαζε μεγάλη άνοδο και τότε είχαν εμφανιστεί πολλά ρωσικά ειδησεογραφικά κανάλια που πρόβαλλαν τις επιτυχίες του ρωσικού καθεστώτος. Στη συνέχεια η κρίση της Ουκρανίας που είχε παράλληλα με τις πολεμικές συγκρούσεις και τηλεοπτικές «συγκρούσεις» μεταξύ των δυτικόφρονων καναλιών του Κιέβου και των ρωσόφωνων, καταστάλαξε η τελική απόφαση για την άμεση δημιουργία ενός τέτοιου καναλιού.
Η δημιουργία και λειτουργία αυτού του καναλιού, όπως ισχυρίζονται Ευρωπαίοι παράγοντες, θα συμβάλει στην σωστή ενημέρωση των ρωσόφωνων της ανατολικής Ευρώπης, που μέχρι σήμερα ενημερώνονταν μονομερώς από την ρωσική τηλεόραση και έτσι δεν έχουν την σωστή, κατά την Ευρωπαϊκή Ένωση, πληροφόρηση. Στο στόχαστρο βέβαια θα είναι το γνωστό διεθνώς δορυφορικό κανάλι, Russian TV, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει μια πολύπλευρη δραστηριότητα και έχει διακριθεί στα γεγονότα της Αραβικής Άνοιξης, στην κρίση και στον εμφύλιο της Συρίας και τελευταία στην μεγάλη κρίση της Ουκρανίας. Το Russian TV κατάφερνε συχνά να διαψεύδει σμε ντοκουμέντα και ρεπορτάζ τα ψευδή των δυτικών καναλιών, όπως στην περίπτωση της Συρίας όπου τις σφαγές των Ισλαμιστών τις παρουσίαζαν σαν σφαγές του συριακού καθεστώτος.
Όπως φαίνετε ο πόλεμος κατά της Μόσχας και κατά του Πούτιν λαμβάνει καινούργιες διαστάσεις και σύντομα θα έχουμε και τηλεοπτικό πόλεμο με την φιλοδοξία εκ μέρους των Δυτικών να επηρεάσουν την ίδια την ρωσική κοινή γνώμη και να υπονομευόσουν με άλλο ένα μέσο τον Ρώσο πρόεδρο. Εκείνο όμως που δεν αντιλαμβάνονται στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αλλά και στην Ουάσιγκτον, είναι πως όλες οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας και όλες οι επιθέσεις κατά του ίδιου του προέδρου της, Βλαδιμήρ Πούτιν, αντί να τον υπονομευόσουν, έχουν αυξήσει την δημοτικότητα του στο εσωτερικό της χώρας του.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο