Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Αυτά θα είναι τα δέκα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου

Μεταξύ άλλων υπόσχεται δέκα μόνο υπουργεία, κατάργηση ΕΝΦΙΑ, κατώτατο μισθό 751 ευρώ, αναστολή πλειστηριασμών, 13η σύνταξη, αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ


Η δέσμη των κυβερνητικών μέτρων που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προτάσσει η Κουμουνδούρου στην προεκλογική εκστρατεία, ενώ στην τελική φάση βρίσκονται οι συζητήσεις για τις εκλογικές συνεργασίες και την κατάρτιση των ψηφοδελτίων.
Οι δέκα υποσχέσεις που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του Διαρκούς Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να πείσει όσους παραμένουν επιφυλακτικοί και αναποφάσιστοι εν όψει της κάλπης, είναι:
-Δέκα μόνο υπουργεία και κατάργηση των πολυάριθμων κυβερνητικών οργάνων

-Κατάργηση του θεσμού της διαθεσιμότητας

-Επαναπρόσληψη των «αντισυνταγματικά» απολυμένων

-Αναστολή των πλειστηριασμών Α’ κατοικίας

-Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ

-Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ

-Θέσπιση αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ

-Παροχή 13ης σύνταξης σε χαμηλοσυνταξιούχους

-Δωρεάν ρεύμα και κουπόνια σίτισης για 300.000 νοικοκυριά

-Όπως είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, θα διεκδικήσει μια αποφασιστική και ειλικρινή διαπραγμάτευση με κόκκινη γραμμή το συμφέρον του λαού αλλά και τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους ώστε η χώρα να μπει σε ανάπτυξη.
Πιο συγκεκριμένα, οι δεσμεύσεις Τσίπρα αναφέρονται σε επικαιροποίηση του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει την αναστολή των πλειστηριασμών α’ κατοικίας, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και των θεσμών της διαθεσιμότητας και της αξιολόγησης, την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, τη θέσπιση αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ και την παροχή 13ης σύνταξης σε χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά και σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο.
Για την αναμόρφωση της Δημόσιας Διοίκησης, ο Αλ. Τσίπρας προανήγγειλε ότι περιλαμβάνει παρεμβάσεις στις δομές, στις λειτουργίες του προσωπικού, στην καταπολέμηση της διαφθοράς και στην ισχυροποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών.
Αλλαγή της δομής της κυβέρνησης, με συγχώνευση υπουργείων και κατάργηση κυβερνητικών οργάνων. Στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προβλέπονται δέκα μόνο υπουργεία, κατάργηση των πολυάριθμων κυβερνητικών οργάνων, αποσυμφόρηση του δημόσιου τομέα από «στρατιές συμβούλων και μετακλητών υπαλλήλων» και στελέχωση των γραφείων υπουργών, γενικών γραμματέων και διοικητών από τις τάξεις των δημοσίων υπαλλήλων, κατάργηση του θεσμού διαθεσιμότητας και επαναπρόσληψη των «αντισυνταγματικά απολυμένων υπαλλήλων».
Για τα πολιτικά κόμματα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε για αναμόρφωση του πλαισίου του τραπεζικού δανεισμού των κομμάτων, με τη θέσπιση ανώτατου ορίου δανεισμού. Ακόμη εξήγγειλε την ενοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών σε ένα ενιαίο σώμα που θα υπάγεται απευθείας στον πρωθυπουργό.

ienimerosi

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο