Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Μάριο Ντράγκι: «Διάσπαση της Ευρωζώνης; Αυτό δε θα γίνει. Γι’ αυτό και δεν υπάρχει σχέδιο Β».

Διαβάστε δημοσιεύματα του ξένου Τύπου που δεν θα ακούσετε από το MEGA ή τον ΑΝΤ1

Ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, με συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt είπε χαρακτηριστικά: «Διάσπαση της Ευρωζώνης; Αυτό δε θα γίνει. Γι’ αυτό και δεν υπάρχει σχέδιο Β».



Για μια ακόμη φορά ο Ντράγκι ξεσπάθωσε ενάντια στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις: «Αδυναμία εφαρμογής μεταρρυθμίσεων, γραφειοκρατία και χρέος. Αν δεν λύσουμε αυτά τα ζητήματα η ανάπτυξη θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα. Ο τρόπος διακυβέρνησης της Ευρώπης πρέπει να βελτιωθεί», είναι η παρότρυνσή του προς τις κυβερνήσεις. «Για να τονωθεί η οικονομική ανάπτυξη στην Ευρώπη και να μειωθεί το χρέος, όλες οι χώρες της Ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανίας, θα πρέπει να κάνουν περισσότερα», τονίζει ο Ντράγκι και εξηγείται: «Οι δαπάνες για επενδύσεις θα πρέπει να αυξηθούν. Και εννοώ την έρευνα, την εκπαίδευση και την ψηφιακή ατζέντα. Άλλες δαπάνες, αλλά και η φορολογία, πρέπει να μειωθούν».

Κον- Μπέντιτ: "Είναι καλό να κυβερνήσει η ριζοσπαστική αριστερά"

Σε αντίθεση με τον λαλίστατο συνοδοιπόρο του, τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Γιόσκα Φίσερ, που δεν κουράζεται να λέει πόσο φοβάται δυνάμεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Ντάνιελ Κον Μπέντιτ, ο «κόκκινος Ντανί» του 1968 και νυν συνταξιοδοτημένη φωνή της συνείδησης των Πράσινων, θεωρεί ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα μπορεί να είναι η λύση. Κι αυτό διότι οι Ευρωπαίοι έχασαν την ευκαιρία να εφαρμόσουν στην Ελλάδα, άλλες εναλλακτικές λύσεις, πέραν της αυστηρής λιτότητας: «Πράγματι έπρεπε να γίνουν μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα», είπε ο Κον Μπέντιτ στο ραδιόφωνο Europe1, πλην όμως, «οι ρυθμοί των πολιτικών που επιβλήθηκαν από την Ε.Ε. από έναν γερμανικής προελεύσεως νεοφιλελεύθερο δογματισμό, ήταν τέτοιο ώστε οδήγησαν τους Έλληνες να λένε ‘ξεχείλισε το ποτήρι και θα δείτε τι σας περιμένει’».

Σύμφωνα με τον Κον Μπέντιτ, δεν υπάρχει λόγος καταστροφολογίας εάν έρθει η ριζοσπαστική αριστερά στην εξουσία: «Θα πρέπει να είμαστε λογικοί. θα πρέπει να δανεισθεί, άρα να έλθει σε έναν συμβιβασμό με την Ευρώπη, αλλά και η Ευρώπη να έλθει σε έναν συμβιβασμό με την Ελλάδα». Γι’ αυτό και ο Κον Μπέντιτ πιστεύει, «για πρώτη φορά» ότι « είναι κάτι καλό εάν η ριζοσπαστική αριστερά πάρει την εξουσία στην Ελλάδα».

koutipandoras


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο