Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Έγγραφο – βόμβα ρίχνει φως στα αίτια της τραγωδίας του Norman Atlantic


Έγγραφο – ντοκουμέντο, αποκαλύπτει πως οι ελληνικές Αρχές ήταν ενημερωμένες για τις ελλείψεις που υπήρχαν στο μοιραίο Norman Atlantic.


Σύμφωνα με έγγραφο που φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα Realnews, οι αρχές γνώριζαν τη αδυναμία διαχείρισης έκτακτων περιστατικών του πλοίου.


Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «το Λιμεναρχείο Πάτρας στις 19 Δεκεμβρίου είχε προειδοποιήσει ότι το πλοίο δεν διέθετε θεωρημένο «σχέδιο συνεργασίας για περιστατικά έρευνας-διάσωσης» », που βάσει των διεθνών κανονισμών πρέπει να ενεργοποιηθεί σε περιστατικά έκτακτης ανάγκης.

Συγκεκριμένα, το έγγραφο αναφέρει επί λέξει: «Κατόπιν ελέγχου Ε/Γ-Ο/Γ Norman Atlantic, σημαίας Ιταλίας, διαπιστώθηκε ότι δεν διαθέτει σχέδιο συνεργασίας για περιστατικά έρευνας και διάσωσης (SAR Co operation plan) θεωρημένος από την υπηρεσία σας».

Το σχέδιο συνεργασίας για τα έκτακτα περιστατικά αφορά τις περιπτώσεις που το πλήρωμα ενός πλοίου πρέπει να συνεργαστεί με το Ελληνικό Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.

Στην περίπτωση του Norman Atlatic,  αυτή η έλλειψη δυνατότητας συνεργασίας με τις αρμόδιες Αρχές ήταν που προκάλεσε τελικά την τραγωδία, αναφέρει η εφημερίδα.

Η έλλειψη του θεωρημένου σχεδίου είχε ήδη επισημανθεί σε όλους τους αρμοδίους, δηλαδή στο Υπουργείο Ναυτιλίας, στο Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος και Ελληνικής Ακτοφυλακής και στο κέντρο επιχειρήσεων του Λιμενικού, 8 ημέρες πριν το πλοίο παραδοθεί στις φλόγες στο μοιραίο ταξίδι.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, είχε δώσει στον Ιταλό πλοίαρχο διορία 14 ημερών για α αποκαταστήσει την έλλειψη, η οποία έληγε στις 2 Ιανουαρίου, δηλαδή πέντε ολόκληρες μέρες μετά το τραγικό συμβάν.


crashonline

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο