Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Οι 88 πόλεις της αρχαίας Βοιωτίας-το νέο έργο του Γ. Λεκάκη

«Η αρχαία Βοιωτία»

του Γιώργου Λεκάκη

Το νέο πόνημα του συγγραφέα και δημοσιογράφουΓιώργου Λεκάκη (www.lelakis.com) αυτήν την φορά, δεν ήταν ένα ακόμη βιβλίο, αλλά ένας... χάρτης, με τον τίτλο "Η αρχαία Βοιωτία"!
Σ’ αυτόν τον έγχρωμο χάρτη, σημειώνονται πού ευρίσκονται οι αρχαίες πόλεις της Βοιωτίας (88 τον αριθμό!), τα βουνά (Ελικών, Κιθαιρών, Παρνασσός, Ακόντιον, Χλωμόν, Θούριον, Λείβηθρος, Κίρφη, Λαφύστιο ηφαίστειο, Σφίγγιον, Μεσσάπιον, Πτώον, Τευμησσός, Κηρύκειον, Τυχαίον, Δήλος, Τιλφωσαίον, Ύπατον), οι λίμνες (Κωπαΐς, Υλίκη, Ακραιφίς-Τρεφία, Αλυκή), τα ποτάμια (Κηφισός, Ασωπός, Έρκυνα, Μέλας, Ολμειός, Ωερρόης), τα αρχαία ιερά (Μουσών, Καβείριον),
οι ναοί (Υπάτου Διός, Βασιλέως Διός, Μυκαλησσίας Δήμητρος, Αυλιδείας Αρτέμιδος, Πτώου Απόλλωνος), οι τάφοιιδιαιτέρων προσωπικοτήτων (Αμφίονος-Ζήθου, του μάντη Τειρεσία, του Ωρίωνος), οι τύμβοι (Σαλγανέως), το αρχαίο αστεροσκοπείο (του Άτλαντος), τα φρούρια (Μετάχοιρον, Πάνακτον), οι ακροπόλεις (Γλας, Καδμείον), τα σπήλαια (ένα με κατοίκηση 50.000 χρόνων και ένα άλλο με κατοίκηση 25.000 χρόνων!), ταάντρα (Κωρύκειον), τα μαντεία (Τροφώνειο, Πτώον), έως και οι περίφημες αρχαίες κρήνες (Ναρκίσσου), της σπουδαίας ιστορικής περιοχής, κ.ά.
Στόχος του συγγραφέα Γ. Λεκάκη είναι να καταφέρει να εκδώσει έναν παρόμοιο χάρτη, με τα αρχαία τοπωνύμια, για κάθε περιοχή (νομό) της Ελλάδος, συνεργαζόμενος με διάφορους τοπικούς συλλόγους και φορείς.
Ο χάρτης τιμάται μόνον 5 ευρώ! Τα έσοδα θα διατεθούν από τον Σύλλογο Φροντιστήριον Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας που τον εξέδωσε στην προσπάθεια που κάνει να αναδείξει τις αρχαιότητες των Θηβών - και δη την κλιμακωτή πυραμίδα-τάφο του Αμφίονος.
Την εικαστική επιμέλεια του χάρτου είχε ο Θεμιστοκλής Λεκάκης.

Τον μοναδικό αυτόν χάρτη τον εξέδωσε ο Σύλλογος Φροντιστήριον Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας(www.amfionthiva.gr) σε αριθμημένα αντίτυπα.
Μπορείτε να τον βρείτε στο τηλ. 6974.284.828 (κον Μέξη)
και σε επιλεγμένα καλά βιβλιοπωλεία.

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο