Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΟΥΣ

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για τη μείωση του χρέους παρουσίασε στους Financial Times ο υπουργός Οικονομικών.
Σε μια προσπάθεια να φανεί περισσότερο κατευναστικός, μετά τη δήλωση Όσμπορν πως η διαμάχη ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη αποτελεί το μεγαλύτερο ρίσκο για την παγκόσμια οικονομία, ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε στους FT , ότι η κυβέρνηση δεν ζητά πλέον την διαγραφή του χρέους των 315 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αντίθετα, θα ζητήσει ένα «μενού» ανταλλαγής ομολόγων. Μία λύση που θα περιλαμβάνει δύο τύπους νέων δανείων.
Ο πρώτος τύπος που θα αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τον ρυθμό ανάπτυξης θα αντικαταστήσει τα δάνεια των πακέτων διάσωσης και ο δεύτερος θα αντικαταστήσει αυτά της ΕΚΤ.
Επί της ουσίας, το χρέος θα αντικατασταθεί με νέα ομόλογα, βάσει της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, τονίζει ο κύριος Βαρουφάκης.
Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται πως πλέον η ελληνική πλευρά «γλιτώνει» την ανάγκη να χρησιμοποιούμε τον όρο «κούρεμα», που δεν γίνεται αποδεκτός από τους συνομιλητές.
«Αυτό που λέω στους εταίρους μας» συνέχισε ο κ. Βαρουφάκης, «είναι ότι θα συνδυάσουμε τα πρωτογενή πλεονάσματα με τη μεταρρυθμιστική ατζέντα. Λέω: Βοηθήστε μας να κάνουμε μεταρρυθμίσεις και δώστε μας δημοσιονομικό χώρο, αλλιώς θα θα συνεχιστεί η απορρύθμιση αντί για τη μεταρρύθμιση».
Ο Γιάνης Βαρουφάκης, επισημαίνεται στο άρθρο των Fianancial Times, παρουσίασε το σχέδιο του στο τέλος μιας δραματικής εβδομάδας, κατά την οποία οι Ευρωπαίοι εταίροι της χώρας, ταρακουνήθηκαν από τα λεγόμενα των Ελλήνων.
Ο πρώτος θα αφορά στην αύξηση του ΑΕΠ και θα αντικαταστήσει τα ευρωπαϊκά δάνεια από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και ο δεύτερος θα αφορά «αέναα» ομόλογα (που δεν θα λήγουν ποτέ) και θα αντικαταστήσουν εκείνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Ταυτόχρονα διαμήνυσε πως «στο στόχαστρο θα μπουν και οι πλούσιοι Έλληνες που δεν πλήρωσαν το μερίδιο τους στην κρίση τα τελευταία έξι χρόνια. Έχουμε ως προτεραιότητα να πιάσουμε το ψάρι από το κεφάλι και μετά από την ουρά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

newsbomb

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο