Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Βαρουφάκης: Δηλώστε τις κρυμμένες καταθέσεις στο εξωτερικό, αλλιώς τις χάνετε

Δηλώστε τα λεφτά σας στο εξωτερικό και «σώστε τα». Λέει σε όσους έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, το υπουργείο Οικονομικών,  που ετοιμάζει σχέδιο με «λογική» φορολόγηση, με συντελεστή της τάξεως του 15%, για όσους παραδεχτούν και πληρώσουν το φόρο που τους αναλογεί.

Αν δεν δεχτούν την φορολόγηση,  θα βρεθούν αντιμέτωποι με εξονυχιστικό έλεγχο και ο πέλεκυς, θα είναι βαρύς. Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, η δυνατότητα αυτή, να πληρώσουν κατ’ αποκοπήν φόρο,  έρχεται σύντομα στη Βουλή.

Το μέτρο ανακοινώθηκε μετά την κρίσιμη  συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη και του υπουργού Επικρατείας, κατά της διαφθοράς  Παναγιώτης Νικολούδη με τον Ελβετό υπουργό Jacques de Watteville.


Ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε ότι η συμφωνία που πρόκειται να υπογραφεί θα αντανακλά τις καλύτερες πρακτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Ενώ από την πλευρά του ο Ελβετός υπουργός, δήλωσε πως η χώρα του, θέλει να ενισχύσει τη συνεργασία της με την Ελλάδα και ήδη ενισχύει τη χώρα μας μέσω της συμμετοχής της στο πρόγραμμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο υπουργός Επικρατείας Παναγιώτης Νικολούδης, έστειλε μήνυμα σε όσους χρωστούν στο δημόσιο, ότι είναι προς το συμφέρον τους να πληρώσουν τις οφειλές τους με το σημερινό πλαίσιο που είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό.

Το Οικονομικό επιτελείο, θα περάσει από την βουλή, πρόβλεψη για την εθελοντική αποκάλυψη των Ελλήνων,  που έχουν μεγάλες καταθέσεις στο εξωτερικό, πληροφορία, που επιβεβαίωσε και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, μετά την κρίσιμη συνάντηση που είχε με κλιμάκιο, από την ελβετική κυβέρνηση, στο υπουργείο Οικονομικών.

Το φιλόδοξο σχέδιο της κυβέρνησης που έχει διπλό στόχο, να φέρει σημαντικά έσοδα στα κρατικά ταμεία και να στείλει ένα ηχηρο μήνυμα σε όσους νομίζουν πως θα γλυτώσουν την φορολόγηση με το να στείλουν τα χρήματά τους, σε τράπεζες του εξωτερικού, προβλέπει «λογική» φορολόγηση με συντελεστή κοντά στο 15% σε όσους εθελοντικά, φέρουν στο «φώς» τα «κρυμμένα» κεφάλαιά τους, σε τράπεζες του εξωτερικού.

Το κίνητρο που δίνεται, το «καρότο», είναι πως ο φόρος είναι πολύ μικρότερος από την εναλλακτική των προστίμων και  το ότι μετά την φορολόγηση, θα  μπορούν να κρατήσουν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό.

Οι ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν πως αν  επιλέξουν μάλιστα να επενδύσουν τα χρήματά τους μέσα στην ελληνική Οικονομία ή σε ελληνικές τράπεζες,  σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει η σκέψη στο κυβερνητικό επιτελείο, ο φόρος να είναι ακόμα χαμηλότερος.

Στην άλλη περίπτωση που όσοι επέλεξαν να κρύψουν τα χρήματά τους σε τράπεζες στο εξωτερικό, επιλέξουν για ακόμα μία φορά, την σιωπή και την φόρο-αποφυγή και δεν ανταποκριθούν στο κάλεσμα του υπουργείου, τότε θα βρεθούν αντιμέτωποι με εξονυχιστικούς ελέγχους που θα αποκαλύψουν τις καταθέσεις τους και στην συνέχεια τα πρόστιμα ενδεχομένως να είναι πολλαπλάσια από το προτεινόμενο ποσοστό φόρου.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, μετά την συνάντηση, με τους Ελβετούς, η συμφωνία προβλέπει πως, η ελληνική κυβέρνηση θα θεσπίσει διαδικασία εθελοντικής συμμόρφωσης όσων φορολογικών κατοίκων Ελλάδας έχουν καταθέσεις στην Ελβετία που δεν προκύπτουν από δηλωμένα εισοδήματα στην Ελλάδα. Θα μπορούν να δηλώσουν τις καταθέσεις και να καταβάλλουν έναν κατ΄ αποκοπήν φόρο ύψους 15- 20% του ποσού που θα δηλωθεί, αν και το ακριβές ποσοστό του φόρου, δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα.

Από την πλευρά της, η ελβετική κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη να υποχρεώσει τις ελβετικές τράπεζες να αποστείλουν επιστολές προς τους Έλληνες καταθέτες τους για τη ρύθμιση που τους προσφέρεται στην Ελλάδα και να τους προειδοποιεί ότι στην περίπτωση που δεν συμμετάσχουν σε αυτήν και δεν προσκομίσουν σχετικό φορολογικό πιστοποιητικό από τις ελληνικές φορολογικές αρχές, τότε μπορεί ο τραπεζικός τους λογαριασμός να κλείσει.

kontranews

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο