Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ

Ο Υποψήφιος Βουλευτής Βοιωτίας, Τομεάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της ΝΔ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τα σημαντικότερα προβλήματα της Βοιωτίας και την μετεκλογική αντιμετώπισή τους από την Κυβέρνηση της ΝΔ:
«Ο Νομός Βοιωτίας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, λόγω της οικονομικής κρίσης των τελευταίων ετών, με τα βασικά χαρακτηριστικά τους να επικεντρώνονται στους τομείς της ανεργίας, με την αναστολή λειτουργίας Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων, της γεωργίας και κτηνοτροφίας, καθώς και στην εξαίρεση ένταξης Αναπτυξιακών Έργων και Προγραμμάτων, λόγω του προγενέστερου αποκλεισμού της Στερεάς Ελλάδας από το Στόχο 1 του ΕΣΠΑ, αφού έχει καταγραφεί πλασματικό εισόδημα στη Βοιωτία (από τις Βιομηχανίες Οινοφύτων-Σχηματαρίου κλπ.) που πραγματικά δεν υπάρχει.
Τα βασικότερα προβλήματα της Βοιωτίας
έχω θέσει επιτακτικά το τελευταίο 7μηνο στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με 180 Ερωτήσεις μου, αναζητώντας λύσεις και απαντήσεις.
Έτσι τα προβλήματα, στα οποία πρέπει να δοθεί και θα δοθεί το μεγαλύτερο βάρος αντιμετώπισής τους μετεκλογικά, πάντοτε σε συνεργασία με τους Τοπικούς Αιρετούς Εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και των Φορέων μας, με ένταξη Προγραμμάτων και θέσπιση κινήτρων (και Σχεδίου Γιούνκερ), με πλήρη αξιοποίηση και του συγκριτικού πλεονεκτήματος της γειτνίασης μας με το Λεκανοπέδιο Αττικής - πάντοτε με σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος - είναι (συνοπτικά):
1. Γενικότερο πρόβλημα αναστολής λειτουργίας Βιομηχανιών (κυρίως σε Οινόφυτα – Σχηματάρι και Θήβα) και Επιχειρήσεων, που αυξάνει σημαντικά την ανεργία. Η βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος και τα κίνητρα θα ανατρέψουν τη σημερινή καθοδική πορεία.
2. Καθυστερήσεις – περικοπές αγροτικών επιδοτήσεων και αποζημιώσεων. (Ανάγκη να καταβληθούν άμεσα, όπως στο παρελθόν και βέβαια να διασφαλιστεί το εισόδημά τους, χωρίς λήψη νέων καταστροφικών μέτρων, αλλά με μέτρα μείωσης κόστους παραγωγής, προβολής των αγροτικών προϊόντων μας και εγγειοβελτιωτικά έργα π.χ. Κωπαϊδα).
3. Δυσλειτουργία, πρωτίστως λόγω  έλλειψης προσωπικού, κυρίως σε:
Νοσοκομεία Λειβαδιάς και Θήβας (ΚΥ και Αγροτικά Ιατρεία)
ΔΟΥ Λειβαδιάς και Θήβας
ΙΚΑ Λειβαδιάς και Θήβας
Σχολεία
Αστυνομικές Υπηρεσίες κλπ.

4. Λειτουργία ΛΑΡΚΟ, ώστε να διασφαλισθούν, όπως έως σήμερα, οι θέσεις και οι όροι εργασίας των εργαζόμενων προς όφελος και της τοπικής οικονομίας. Ανάλογη φροντίδα και για άλλες μεγάλες Βιομηχανίες, όπως της ΕΑΒ.
5. Ανάγκη μείωσης διοδίων και για αποτροπή μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου και ατυχημάτων στο δευτερεύον οδικό δίκτυο της Βοιωτίας.
6. Περιβαλλοντικές δράσεις για αποτροπή ρύπανσης στον Ασωπό, λόγω αποβλήτων κάποιων ρυπογόνων βιομηχανιών, με συνέπεια και την κατασυκοφάντηση της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων μας.
7. Καθυστερήσεις στον Προγραμματισμό και Ένταξη Έργων, όπως:
Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνας – Θήβας – Υλίκης (αναστολή), για εκτροπή κυκλοφοριακού φόρτου από Δυτική και Νότιο προς Βόρειο Ελλάδα με παράκαμψη του Λεκανοπεδίου Αττικής. Το έργο αυτό θα καταστήσει την ευρύτερη περιοχή της Θήβας και της Βοιωτίας μεγάλο εμπορικό και διαμετακομιστικό κέντρο της Ελλάδος.
Ανατολική Παράκαμψη Θήβας.
Παράκαμψη Αράχωβας.
Ανάλογη προσπάθεια πρέπει να καταβληθεί για την ένταξη και άλλων προγραμματισμένων σημαντικών έργων.

8. Άρση αναστολής πληρωμών για εκτελούμενα δημόσια και λοιπά έργα.
9. Σύνδεση Προαστιακού Σιδηροδρόμου προς Θήβα και Λειβαδιά (στην πορεία του προς Φθιώτιδα), καθώς και αποκατάσταση της συχνότητας των δρομολογίων χωρίς περικοπές.
10. Αντιμετώπιση προβλήματος εγκληματικότητας από παράτυπους κλπ. Αλλοδαπούς.
11. Ανάγκη ανάδειξης του Αρχαιολογικού Θησαυρού και της Ιστορίας της Βοιωτίας (π.χ. Τανάγρα, Θήβα, Αλίαρτος, Ορχομενός, Λειβαδιά, Δίστομο), καθώς και προβολή και ενίσχυση προωθούμενων διαδρομών τουριστών και επιστημόνων στις περιοχές αρχαιολογικού και γενικότερα τουριστικού ενδιαφέροντος (π.χ. Χιονοδρομικό, Κρύα Λειβαδιάς). Υπενθύμιση του γεγονότος ότι η πόλη της Θήβας αποτελεί την αρχαιότερη ενεργή πόλη της Ελλάδος.
12. Αποτελεσματικά σχέδια για διαχείριση απορριμμάτων και αποβλήτων.

Για όλα τα ανωτέρω έχει ρητά κάνει, συγκεκριμένη ή γενικότερη, αναφορά ο Πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Η ζητούμενη στήριξη της ΝΔ από τους Βοιωτούς καθιστά με βεβαιότητα  αποτελεσματικότερη την ουσιαστική αντιμετώπιση των πιο πάνω προβλημάτων και ζητημάτων της Βοιωτίας.»

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ
                                             ΥΠΟΨ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο