Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

ONE NIGHT STAND ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΞΕΠΕΤΑ"

Καθώς αθροίζουμε τις καθημερινές πολιτικές αντιδράσεις με αρκετή επικάλυψη γελοιότητας, τόσο και αφαιρούμε τη σοβαρότητα μας και βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ράκη φράσεων που συσκοτίζουν την αλήθεια εκ μέρους των πολιτικών. Η προεκλογική περίοδος αναδεικνύει πιο έντονα τις αλχημείες, τη σολομωνική και την κρυψιβουλία,που αποτελούν καθημερινή πρακτική των πολιτικών, οι οποίοι εξελίσσονται σε κατ' επανάληψη παθολογικούς ψεύτες.

Για όλους αυτούς τους ελπιδοπώλες της πολιτικής, εξωστρεφείς και αυτόχρημα νάρκισσους, οι οποίοι ηδονίζονται να καθρεπτίζονται μέσα στην επιφάνεια της μάζας, λειτουργεί ένας αχαλίνωτος ερωτισμός για την εξουσία, που κάποτε φτάνει να εξαντλεί κάθε γενετήσια ορμή, οπότε αρχίζουν οι πολιτικές διαστροφές. Είναι οι ίδιοι πολιτικοί που εξαπατούν την κοινωνία, αλλά ταυτόχρονα εξαπατούν τον εαυτό τους δια της φαντασίας, χάνοντας το αίσθημα της πραγματικότητας.


Μια χαώδης κατάσταση, ένας διάλληλος κύκλος κοινωνικών προβλημάτων και πολιτικών αντιδράσεων, που σε οποιοδήποτε άλλο κράτος θα προκαλούσε ανατροπή της ομαλότητας. Μια κατάσταση απότοκος ενός κράματος αναιδούς και ψυχοβλαβούς πολιτικής συμπεριφοράς, ενίοτε ιδωτείας, πολιτικού κρετινισμού και κριτικής νωθρείας των ορνιθοπετούντων και δακτυλόδεικτων πολιτικών, οι οποίοι ανέλαβαν εργολαβικά να διαμορφώσουν το κατάλληλο κλίμα, για να διατηρηθεί ο αμνήμων λαός μωρόπιστος και ανέγνωμος, άβουλος και ασυλλόγιστος...

Εχει άλλωστε αποδειχθεί ότι η ιδιότυπη ελληνική κοινωνία ανέχεται για πολλά χρόνια την πολιτική βλακεία και τους ψυχονευρωτικούς ηγετίσκους, ανεπάγγελτους στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι οποίοι επιμένουν με τις βερμπαλιστικές τους ακροβασίες και τα αλλοπρόσαλλα πολιτικά επινοήματα, να μας "σώσουν". Και είναι πολιτικοί, κάποιοι μάλιστα εξ' αυτών με επίψογη συμπεριφορά, βεβαρημένοι με τη σαπρία του παρελθόντος, αλλά και νεότεροι που μέσα στο βραχύ χρονικό διάστημα των ολίγων μηνών, απέδειξαν ότι αποτελούν τα σκιάχτρα της πολιτικής του μέλλοντος...

Ανεχόμαστε όλους αυτούς τους πολιτικούς, τους μνημονεύοντες και αγοράζοντες ελπίδες, οι οποίοι κατάντησαν τη Βουλή "ενδιαίτημα κηφήνων", καταλαμβάνοντας μάλιστα έδρανα, όπου παλαιότερα κοσμούσαν με την παρουσία τους προσωπικότητες της πολιτικής με εύρος ηθικό και εθνικό, με ευρυμάθεια και πολιτικό στοχασμό, με πάθος για την Ελλάδα.

Και σήμερα επιδεικνύουν την αντιαισθητική παρουσία τους κνώδαλα της πολιτικής, όντα αποχαυνωμένα με νανοειδές ανάστημα, κάποια από τα οποία αποτελούν τον...πολυσύνθετο τύπο του βλάκα που συνασπίζεται με τους ομοίους του με γνώμονα συγκεκριμένες σκοπιμότητες.

Πρόκειται για μεθοδευμένη "δημοκρατική εξουθένωση". Ολα οδηγούν στον "απογαλακτισμό" της χώρας από το επιδοτούμενο παρελθόν. Ολα συμβάλλουν στο αίσθημα του πνιγμού στην κοινωνία, στον κοινωνικό κανιβαλισμό.

Με τους πάτρωνες των συμφερόντων να παραμένουν στη σκιά. και τους πολιτικούς "προαγωγούς" να κυκλοφορούν με αναίδεια στο Κολωνάκι και να απολαμβάνουν το espresso ristretto ή lungo τους στο Da Capo, ο εξευτελισμός της πολιτικής είναι πλήρης και διαρκής.

Καθώς οδεύουμε για μια ακόμη φορά προς την κάλπη, βιώνουμε μια Ελλάδα του άπλετου φωτός και της απέριττης ομορφιάς, γεμάτη ενδογενείς παθογένειες, με one night stand πολιτικές σε μια "δημοκρατία ξεπέτα", με το ιστορικό μεγαλείο να παρακολουθεί χλωμό και καταφρονημένο την παρούσα ληθαργική κατάσταση της κοινωνίας.

Καθώς οδεύουμε προς τις εκλογές αναδεικνύεται η χήνεια λογική των πολιτικών, με τους πολίτες να κοιμούνται και να βλέπουν μονάχα τα όνειρά τους. Τα μικρά δεν έχουν μέγεθος και τα μεγάλα είναι φορτωμένα με πίκρα.

Πάνω στις αρχαίες πέτρες της Ελλάδας παγώσανε των Ελλήνων τα όνειρα!..

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΡΜΟΓΛΟΥ

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο